An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Doček Nove u Brni Doček Nove u Brni
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, January 1, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(SMOKVICA) - Smokvičani i njihovi gosti su na dostojan način ispratili staru i dočekali Novu. Pred više od 300 ljudi iz cijelog otoka ispod šatora u Brni priređen je neviđen doček. Atmosferu je podgrijavao band "Luna" Iz Smokvice a sve je kulminiralo velikom luminacijom vale, bakljadom i vatrometom točno u ponoć. Priređena je bogata lutrija na kojoj su glavne nagrade bile pagar od 4 i 6 kilograma.
Inače moramo napomenuti da je ovo bio jedini organizirani doček na otvorenom na otoku, u organizaciji novoosnovane udruge za promicanje pokladnih običaja "PinćaluĹĄa" Smokvica. Dobra zabava potrajala je do ranojutarnjih sati. Sve najbolje u Novoj 2012. Ĺželi Vam "PinćaluĹĄa" Smokvica. Galerija slika s dočeka: - Link (Kuzma TomaĹĄić)
Obavijest iz iz Doma zdravlja Obavijest iz iz Doma zdravlja
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, January 2, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Od 2. siječnja 2012. godine u Domu zdravlja Korčula započet će sa radom još jedna ambulanta interne medicine u kojoj će raditi Paula Botica, dr. med. spec. internist u čijem sklopu će započeti sa radom i ambulanta za ergometriju.
 Otvaranjem ove ambulante stekli su se uvjeti da ambulante interne medicine u kojima rade prim. dr. Davor PodbevĹĄek, spec. internist i Paula Botica, dr. med. spec. internist, rade u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, tako se sada u internističkoj sluĹžbi Doma zdravlja Korčula moĹže obaviti kompletna opća internistička i kardioloĹĄka obrada. Paula Botica, dr. med. spec .internist radit će internu ambulantu i u Orebiću, Blatu i Veloj Luci. Sve informacije vezano uz rad internističkih ambulanti moĹžete dobiti na telefon: 716-562. (Dom zdravlja Korčula)
HTP među očajnicima HTP među očajnicima
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, January 2, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Poslovni.HR donosi članak pod naslovom "Vladino čudo čeka četrnaest očajnika", u kojem među "očajnike" ubraja i korčulansku hotelsku firmu HTP Korčula. Neredovite isplate plaća, neplaćanje doprinosa, pad broja zaposlenih, dugovi prema državi i brojne kaznene prijave zbog nepravilnosti u poslovanju guše kompanije.
Ako s novom vladom ne sjednemo za stol i zajedno s poslodavcima ne procijenimo stanje i ne dogovorimo mjere uz uključivanje svih potencijala u rješavanju problema u gospodarstvu, predstoji kompletno urušavanje sustava i likvidacija velikog broja tvrtki" - poručuje Ivan Tomac, predsjednik iz Sindikata ... - Pogledati na Poslovni.HR
100 godina Kulturno prosvjetnog druĹĄtva Bratska Sloga 1911.-2011. 100 godina Kulturno prosvjetnog druĹĄtva Bratska Sloga 1911.-2011.
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, January 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(POSTRANA) - Na staru godinu u Postrani- Žrnovo, održana je svečana sjednica KPD Bratska Sloga, na kojoj se obilježila sto godišnjica od osnutka. Bio sam na toj sjednici. Na početku je predsjednik ustvrdio kako nema nikoga od pozvanih gostiju, te da se nitko nije niti ispričao!!! Zatim je zamolio prisutne da mu ne zamjere što će čitajući zapisnik (izvornik) sa osnivačke skupštine društva od 31. 12. 1911. godine, slovkati, koju riječ krivo, ili možda, ne znati pročitati. Kao da su ga probudili, stavili kraj njega taj zapisnik i rekli da odmah (isti čas), to pročita na skupštini. Zato nije bilo vremena ni za protrljati oči, a kamo li prepisat na računalu, zadužit nekoga da to svečano pročita i sl.
Tako je nastavio (sam) govoriti o vremenu kada je osnovano društvo i zašto. Govor pun toka svijesti i poštapalica, a i netočnih podataka. (Dva puta je spomenuo 1882. godinu, u kojoj je osnovana Hrvatska Čitaonica u Prvom Selu – Žrnovo, što se dogodilo punih 23 godine kasnije, 28. srpnja 1905. godine. Prva čitaonica na otoku je Hrvatska čitaonica pripadnika Narodne stranke otvorena u Korčuli 1873. godine). I sve to bez mikrofona, računala, projektora, baš kao i prije sto godina, samo što se onda klicalo ŽIVIO, a sada: Bez gostiju,....
Nova prilika za prodaju nekretnina Nova prilika za prodaju nekretnina
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, January 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Britanski DailyMail Online u jučerašnjem tekstu piše o super vulkanu Laacher See u Njemačkoj u blizini Bonna, koji bi prema predviđanjima skoro mogao eruptirati što bi moglo prouzročiti širu devastaciju prostora, evakuaciju stanovništva, etc. Radius ugroženosti seže 1200 kilometara gotovo do sredine Dalmacije.
Nama na škoju ovo može biti prilika da se obogatimo, da ponovno uputimo prodaju praznih kuća i zapuštenih bašćina ugroženim Europljanima. Istina, pitanje bi li svi praznni prostori bili dovoljni i za našu iseljenu dicu i svojtu ako se iz istog razloga požele vratit doma na otok. (IG) -- Vidi link
Korčulanski turistički brojevi Korčulanski turistički brojevi
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, January 3, 2012
 Editorial    reviews [2]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Prema podacima Turističke zajednice Grada Korčule u 2011. godini je u gradu Korčuli i naseljima Žrnovu, Pupnatu, Čari (Zavalatica), Račišću, Knežama, Vrniku, u periodu od siječnja do kraja studenog ostvareno 298695 noćenja što je prema njihovom izračunu 0.63% više nego u 2010. godini. U usporedbi s 2008. godinom (kada imam sređene i usporedive podatke) 2011. godina je po broju noćenja bila 5.84% lošija. Prema smještajnim jedinicama hoteli su u odnosu na 2008. godinu ostvarili 85.3%, kampovi 76.98%, ACI 91.98% noćenja dok je jedino privatni smještaj bio bolji 115.08%. .. - Pogledati detaljnu tablicu.
 Da s turizmom u gradu neĹĄto nije u redu pokazuju podaci o broju noćenja u posljednjih osam godina (vidi graf. Napomena: Badija je ostvarivala noćenja do 2004. godine). UsluĹžna grana koju u svim planskim dokumentima označavamo strateĹĄkom je sve tanja i tanja. (IG)
Marko Polo festival pisme i vina 2012 Marko Polo festival pisme i vina 2012
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, January 4, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - XVII. Međunarodni Marko Polo Fest, festival pisme i vina Korčula 2012. raspisuje natječaj za izbor pjesama koje će biti izvedene na Festivalu.
 PoĹĄtovani autori, poĹĄtovani pjevači, čast nam je pozvati Vas na: XVII. festivalsko izdanje, koje će se odrĹžati 19., 20., 21. i 22. srpnja 2012. godine, na ljetnoj pozornici "Amfiteatar PLOKATA" u centru grada Korčule. Autori i pjevači, koji imaju Ĺželju sudjelovati na Festivalu, obavezni su izvrĹĄiti prijavu skladbe najkasnije do: 30. travnja 2012. godine na adresu organizatora Festivala ... Pogledati Natječaj (MPF)
Hobotnica na salatu Hobotnica na salatu
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, January 5, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Iako je masovnija pojava večernjeg lova na lignje, danas je u sred dana Josip Biočić imao sreću da je iz barke uz pomoć plastičnog mamca za kratko vrijeme ulovio pet hobotnica srednje težine oko 0,80 kilograma, ili sveukupno preko 4 kg „lipe spize“. Kad nema picigina ima liganja i hobotnica, priča Josip, sjećajući se unazad nekoliko godina je postojala stalna družina igrača picigina (jednako i ljeti i zimi) u kojoj je Josip bio vodeći akrobat igre u plićaku. Danas uglavnom idem sam i bacim iz gušta plastičnu ješku, raka, hoba se prevari, zagrize, i onda polako izvlačenjem iz mora postaje omiljeno jelo.
Sama vožnja barkom uz minimum gasa i laganim veslima stvara posebno zadovoljstvo, priča Josip. Hobotnice polude uz oblačno vrijeme, i poslije juga, onda se lakše love. Mogu vam reć, da je lov iz drvene barke sretniji, govori Josip, iako svaki ribolovac ima različite sposobnosti i kreativnosti, a opet varira od terena do terena. Danas se je Josip približio barkom do samih zapadnih zidina i kula stare Korčule, i nije koristio živoga „kosmaća“, nego je kao ješku uzeo umjetnoga. I to je posebna priča, jer stariji iskusniji ribolovci tvrde da je hobotnica dosta inteligentna i znatiželjna životinja koju eto plastika....
Zlatni pir Andrije i Marije Tomić iz Čare na otoku Korčuli Zlatni pir Andrije i Marije Tomić iz Čare na otoku Korčuli
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, January 9, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(ČARA) - U subotu 07. siječanj 2012. godine Marija rođ. Tasovac (17.02.1940) i Andrija Tomić (02.06.1939). su proslavili 50 godina braka. Bila je nedjelja, 07.siječnja 1962. godine, prisjeća se Andrija, kada smo rekli Da jedno drugome, i tada sam je javno poljubio prvi put, radosno je kazao slavljenik Andrija, i sada uz djecu, unučad, rodbinu i prijatelje dugim je poljupcem i zlatnim prstenom zahvalio svojoj Mariji koja se je trudila za uspješan brak praćen s puno ljubavi, poštovanja, odanosti, razumijevanja, povjerenja, pa i trpljenja uz popuštanja.
I danas je ista priča, nastavlja Andrija. Supruga Marija mu je sada pred brojnim svjedocima velikim poljupcem uzvratila, pustila suzu gledajući treći po redu zlatni prsten (dva su se istrošila) i iznenada podsjetila supruga; A nisi reko, kakav je potres bio kad smo se vjenčali. Prisutnu su na svečanosti promislili da se je tresao krevet, Andrija je preduhitrio njihova šaljiva, glasna razmišljanja riječima, Bio je veliki potres. Čim smo napustili crkvu, započeo se tresti,kuće su se tresle, kupe i dimnjaci su padali po podu, popucali zidovi, životinje se uznemirile, i mi prvu bračnu noć umjesto u krevetu, prespavali smo u bačvi, ispričao je Andrija. Zato....
Obavijest za korčulanske mažoretkinje Obavijest za korčulanske mažoretkinje
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, January 9, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Obavještavamo korčulanske mažoretkinje da počinjemo sa treningom u srijedu, 11. siječnja u Kino dvorani Doma kulture u Korčuli. Treninzi petkom održavati će se u Balunu prema prošlogodišnjem rasporedu. Molimo sve mažoretkinje da se odazovu ovom pozivu kako bi se na vrijeme pripremile za natjecanje. (Udruga korčulanskih mažoretkinja)
Posljednje putovanje m/v Atlantik Friga Posljednje putovanje m/v Atlantik Friga
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, January 10, 2012
 Editorial    reviews [3]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Posljednji frigo brod Mediteranske plovidbe m/v Atlantik Frigo je jučer zaplovio na svoje posljednje putovanje iz Terneuzena u Nizozemskoj prema groblju brodova u Tuzli u Turskoj, gdje će biti raskomadan u staro gvozje.
Brod je koncem srpnja/2011 zaustavljen u Flushingu od strane MAN-a, potom ITF-a (Međunarodni sindikat pomoraca) radi dugovanja za isporučenu robu i usluge te plaće pomorcima. Krajem listopada ga je sud prodao na javnoj dražbi za pola milijuna eura nepoznatom brokeru (posredniku) koji ga je početkom prosinca preprodao za 1.8 milijuna dolara.
Shipspotting.com je jučer objavio fotografiju, početak tegljenja broda, prema rezalištu u Turskoj, slika koja će kod pomoraca i bivših radnika Mediteranske plovidbe ostaviti žalost i gorčinu radi načina kako je firma u posljednjih desetak godina dovedena do NIŠTA. (IG)
Referendum o EU, glasačka mjesta Referendum o EU, glasačka mjesta
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, January 10, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Povjerenstvo za provedbu državnog referenduma Grada Korčule o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, objavilo je Rješenje o određivanju glasačkih mjesta.Tako će glasači u Gradu Korčuli moći glasovati na sedam lokacija: U Centru za kulturu u Korčuli, hotelu Marko Polo u Korčuli, Srednjoj školi pod Sv. Antunom, osnovnoj školi u Žrnovu, Domu kulture u Pupnatu, osnovnoj školi u Čari te u hotelu Mediteran u Račišću .. Pogledati Rješenje
News 1 - 12 of 46.  next


Posljednje vijesti
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....
Nikad bolja i brojnija posjetiocima manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma
Završena je 13. manifestacija Dana otvorenih vrata peljeških podruma na kojoj je prisustvovao rekordan broj posjetitelja. Po slobodnim procjenama bilo ih je....
Priopćenje Otočnog sabora
Drage otočanke i dragi otočani! Otočni sabor – udruga za razvitak hrvatskih otoka organizira tematski Sabor Otočnog sabora na temu „Položaj i status hrvatskih otoka....