An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Kino: Ĺ trumpfovi, srijeda 9/1 Kino: Ĺ trumpfovi, srijeda 9/1
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, January 7, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Centar za kulturu Vas poziva na projekciju animiranog, obiteljskog filma o ŠTRUMPFOVIMA, u srijedu, 9. Siječnja u Dom kulture s početkom u 17 sati. Filmska ekranizacija popularne serije, igrano-animirana priča o Štrumpfovima koji od zlog Gargamela bježe u - New York! Trajanje 86 min. Cijena ulaznice je 20,00 kuna, s učeničkom karticom 15,00 kuna. (CzK)
Smotra karnevalskih udruga otoka Korčule Smotra karnevalskih udruga otoka Korčule
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, January 8, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(VELA LUKA) - Trtajun vas poziva da 12. sječnja u 16:30 sati maškarani dođete na 3. Smotru karnevalskih udruga otoka Korčule - Vela Luka 2013.
Program događanja: 16:30h dolazak karnevalskih udruga s otoka, narodne glazbe i ostalih maškaranih sudionika ispred Centra za Kulturu, 17:00h Formiranje povorke i polazak u mimohod po mjestu, dolazak sudionika na bezimeni trg blizu H. Korkyre, predaja općinske vlasti u ruke Trtajuna, kratki zabavni program, čin ulaska sudionika u EU, defile na malu rivu, spuštanje Općinske i dizanje Trtajunove zastave na maloj rivi, druženje sudionika smotre u hotelu Korkira.
Dođite i vi i budite dio ove šarene i vesele družine u subotu u 16:30h isprid centra za kulturu Vela Luka. (Trtajun)
StiĹžu zvizde repatice! StiĹžu zvizde repatice!
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, January 1, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Ove godine stižu nam iz dubine svemira dva kometa. Najprije sredinom ožujka komet C/2011 L4 (PanSTARRS), a krajem studenog po predviđanjima spektakularni C/2012 S1 (ISON). Ovakvi kometi nude astronomima rijetku priliku pogledati netaknuti materijal preostalo od ranog formiranja Sunčevog sustava.
Komet PanSTARS će u tjednu nakon svog najbliĹžeg prolaza pokraj Sunca, pretpostavlja se, moći biti vidljiv golim okom 6 stupnjeva iznad horizonta u kasnom sumraku. Komet ISON, koji nam stiĹže krajem godine, proći će na samo dva milijuna kilometara od Sunca. U slučaju da kometska jezgra preĹživi i ne sagori, sa Zemlje će biti vidljiv kao najsjajniji komet i kometski rep svih vremena! NaglaĹĄavamo kako ovi „posjetitelji“ s ruba Sunčevog sustava ne predstavljaju opasnost za Zemlju i Zemljanine. Sretnu Novu godinu Ĺželi vam Astronomska udruga Korčula! -- Pogledati opĹĄirnije (IS)
Novogodišnji doček u Korčuli Novogodišnji doček u Korčuli
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, January 1, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Korčulani su Novu godinu dočekali uglavnom u obiteljskom okruženju, i mlađi u kafićima ili konobama. Na gradskom trgu pored ulaza u stari grad Korčulu bio je manji broj posjetitelja od planiranog. Ponovno nakon sedam godina u organizaciji Marko Polo Fest postavljena je poveća tribina, obaviješteni građani da dođu, počaste se i prezalogaje, da bi nažalost unatoč mirnom vremenu i prekrasnom prostoru za ples došlo tek desetak posjetitelja.
Ivan Šegedin, direktor Marko Polo Festa je 10 minuta prije ponoći prognozirao da bi mogli doći, i dijelom pogodio. U prvim minutama Nove 2013. godine naišla je poveća grupa mlađih sugrađana, uz pratnju žive glazbe (Vanda i Marin, te Ivan Šegedin) su napravili šušur, plesali, ljubili i čestitali. Više kroz komentare pratitelja događanja, Korčula je zakazala. Niti jedan hotelski objekt nije imao goste, pa ni organizirani doček.
Nije bila ni živa čestitka gradonačelnika ili nekoga iz gradske vlasti. Jedan nam je sugrađanin prokomentirao, da smo i ovu 2012. propušili, da je i ona na poćetku bila Nova, a sada stara bez para. Organizirani vatromet iznad gradske kule donekle je pokazao da se ipak nešto događa. I najvažnije je da se nije dogodilo ništa lošega na dočeku novog....
Održana izvanredna izborna skupština Udruge studenata Grada Korčule Održana izvanredna izborna skupština Udruge studenata Grada Korčule
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, January 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Dana 27. prosinca 2012. održana je izvanredna izborna skupština Udruge studenata Grada Korčule. Na skupštini je postojeće predsjedništvo iznijelo izvještaje o radu i financijeske izvještaje za prothodni period. Nakon toga se pristupilo izboru novog predsjednika, dva potpredsjednika i ostalih članova predsjedništva udruge.
Za predsjednika je izabran Mateo Šeparović, za potpredsjednike Vlaho Komparak i Marko Turković te ostali članovi predsjedništva (ukupno 6): Iva Žanetić, Petra Đivanović, Tina Bakarić, Toni Žuvela, Mario Klisura i Roko Damjanović. Također je jednoglasno prihvaćeno da svi članovi bivšeg predsjedništva koji više nemaju status studenta postanu počasni članovi udruge.
Novo predsjedništvo je preuzelo vođenje udruge i predstavilo plan rada za svoj dvogodišnji mandat. Područja aktivnosti novog predsjedništva odnose se na: prijedlog novog programa stipendiranja, izradu jedinstvene baze studenata Grada Korčula, edukaciju budućih studenata i njihovih roditelja te organizaciju ostalih društvenih aktivnosti. Ovom prilikom Udruga studenata poziva sve nove studente i one koji to još nisu napravili, da nam na mail adresu udruge: usgkorcule@gmail.com ili facebook stranicu: Udruga studenata Grada....
Poruka Anonymousa hrvatskom narodu Poruka Anonymousa hrvatskom narodu
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, January 5, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
4. siječnja Anonymousi su uputili poruku ... Pozdrav svim građanima Republike Hrvatske, mi smo anonimus. Ova poruka je poslana hrvatskom narodu zbog lošeg stanja u vašoj zemlji. Teško nam je vjerovati, da ne možete osjetiti zlostavljanje od strane svojih političara u posljednjih 20 godina. Čekate da se pojavi netko tko će stati iza vas i riješiti sve vaše probleme. Nažalost to se neće dogoditi. Okrećete leđa svakom novom porezu, povečanju cijena i načinu na koji se politička elita i bankari odnose prema vama. Ne treba vam pomoć od bilo koga, imate sve resurse i sve ostalo što trebate, ključ je da se organizirate. Vaša zemlja je posebno zanimljiva jer sadrži mnoge resurse kao što su voda, šume, čista priroda, more i otoci. Zato vas se nastoji osiromašiti i oduzeti vam sve što imate. Kriza je samo paravan. Novca ima i krije se u bankama. Politika koja se vodi zadnjih dvadeset godina je politika osiromašenja. Vaša djeca će biti jeftina radna snaga u europskoj uniji kojoj tako hrlite a i sama je pred propasti. Što prije postanete svjesni da pasivnost neće riješiti ovaj problem uspijet će te vratiti život kakav ste oduvijek željeli .. Pogledati na
Zahvala Udruge Kap u moru Zahvala Udruge Kap u moru
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, January 8, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(LUMBARDA) - Veliko hvala crkvenom zboru "Sv. Roko", voditelju Ivu Batistiću, zajednici žena "Katarina Zrinska", klapi "Lumbarda" te svim gostima večeri; klapama “Nava”, “Geta” i “Pročulic” na prekrasnom humanitarnom Božićnom koncertu.
Hvala svima koji su priložili svoje dobrovoljne priloge i na taj način omogućili udruzi Kap u moru da nastavimo sa svojim projektima i radom za djecu s posebnim obrazovnim potrebama! Veliko hvala! (Udruga "Kap u moru")
Dr. Sebastijan Fabris novi Ravnatelj Doma zdravlja Dr. Sebastijan Fabris novi Ravnatelj Doma zdravlja
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, January 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Na sjednici Upravnog vijeća Doma zdravlja Korčula koja je održan dana 22. prosinca 2012., za novog Ravnatelja s mandatom u trajanju od slijedeće četiri godine imenovan je Sebastijan Fabris, dr. med iz Korčule. Odluka i životopis novog Ravnatelja na dom-zdravlja-korcula.hr
HGSS se priprema za ljetnu sezonu HGSS se priprema za ljetnu sezonu
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, January 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(PELJEĹ AC) - JučeraĹĄnji vedri i burni dan iskoriĹĄten za transport medicinske opreme i nosiljke koja će biti stalno stacionirana u Staroj kućici na Iliji kako bi bila ĹĄto bliĹže u eventualnoj akciji HGSS-a.  Osim navedenog članovi HGSS Stanice Orebić su remarkirali dijelove pjeĹĄačke staze prema Kablu I Vrhu te uredili okoliĹĄ priručnog helidroma na Sv. Iliji.
Dolaskom ljepšeg vremena Stanica HGSS-a Orebić će intezivirati pripreme za nadolazeću turističku sezonu kroz povećan broj vježbi, popunu opreme i ostale radnje koje će pridonijeti većoj sigurnosti izletnika. (IT, Photo J. Tomašić) -- Više na MonteVipera blogu
Vodovod prema Dračevici Vodovod prema Dračevici
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, January 12, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(ŽRNOVO) - Mali otok i malo misto uz veliku volju nekolicine mještana Žrnova, danas, 12. siječnja 2013. godine završili su radove na širenju odovodne mreže od groblja Sveti Vid u Žrnovu prema Dračevici u dužini od 1500 metara. Uložen je velika volja, trud i novac mještana koji na ovom predjelu imaju bašćine.
Svakodnevno se radilo mjesec dana, posebno mladost i djeca za što im posebna hvala. Iskopan je rov dubine 70 cm, duljine 1500 metara u kamenjaru, na mjesta i grižastom terenu, nasuta je posteljica od pijeska, položene cijevi, napravljeni odvojci prema bašćinama te su danas zatrpani posljednji metri. Nadamo se da će slijedećih tjedana uslijediti ispitivanje i spajanje. Pokazali smo da sloga i zajedništvo rješavaju sve prepreke. Hvala svima koji su pridonijeli na bilo koji način kažu organizatori ove akcije, a posebno NPKLM vodovodu bez čije pomoći ovo ne bi bilo moguće. (BM) -- Pogledati fotografije
Treća Smotra karnevalskih udruga otoka Korčule Vela Luka 2013. Treća Smotra karnevalskih udruga otoka Korčule Vela Luka 2013.
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, January 14, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(VELA LUKA) - U organizaciji udruge "Trtajun" za očuvanje i promicanje pokladnih običaja 12.1.2012. u 17 sati Velom Lukom prodefilirale su karnevalske udruge otoka Korčule a na trgu kraj hotela "Korkyra" "Trtajuni" su preuzeli ključ općine. Defile prekrasnih veselih i šarenih maškaranih udruga s cijelog otoka Korčule protresla je zimsku uspavanu atmosferu Vele Luke. Predvođeni "Trtajunom", na ovoj smotri sudjelovali su "Promaci" iz Lumbarde, "Vilani" iz Žrnova, "Pinćaluše" iz Smokvice, "Krulići" iz Blata, te Narodna glazba "Vele Luke".
Načelnik Vele Luke Boris Žuvela predao je općinski ključ predsjedniku udruge Darku Dragojeviću i zaželio im uspješno obnašanje vlasti. Predsjednik Dragojević zahvalio je dosadašnjem načelniku Žuveli na mirnoj predaji vlasti i tom prilikom naglasio da politika nije uspjela ujediniti otočane, ali poklade jesu njegujući tradiciju druženja, prijateljstva i svega što čovjeka na otoku treba povezivati. Potom je na Maloj rivi na Lučici, dosadašnji načelnik Žuvela spustio općinski barjak, nakon čega je načelnik "Trtajuna" Dragojević uz vatromet i navijanje maškara podigao svoj barjak tj. barjak "Trtajuna" kao simbol vladavine u općini, a maškarani glazbenici su dodali svoj začin na....
Krilo Carbo od Rijeke do Malog LoĹĄinja Krilo Carbo od Rijeke do Malog LoĹĄinja
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, January 16, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Najveći karbonski katamaran na svijetu Krilo Carbo, koji je donedavno plovio na brzobrodskoj liniji od Korčule do Splita, od 16. siječnja preuzeo je brzobrodsku liniju od Rijeke do Malog Lošinja.
Katamaran je izgrađen u Norveškoj za tvrtku "U.T.O. Kapetan Luka" iz Krila Jesenica koja je na nedavnom natječaju dobila kocesiju za brzobrodsku liniju Rijeka - Mali Lošinj. Riječ je o državnoj brzobrodskoj liniji 9308, a katamaran povezuje Mali Lošinj, Ilovik, Susak, Unije, Martinšćicu, Cres i Rijeku. (RM, Kraljica-mora.net)
News 1 - 12 of 39.  next


Posljednje vijesti
Političko prebjegavanje u Veloj Luci
U subotu navečer u Veloj Luci dogodilo se nešto što se smatralo da se na lokalnoj razini ne može dogodit ali kako je u politici sve moguće svjedoci smo....
Žive jaslice u Veloj Luci
Dragi vjernici, žitelji otoka Korčule i prijatelji Trtajuna neobično nam je drago da vas i ove godine možemo pozvati na jedinstveno uprizorenje živih jaslica u Veloj....
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....