An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Počele maškare u Areni Kampuš Počele maškare u Areni Kampuš
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, February 1, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(ŽRNOVO) - Čujem da si u Zagrebu pa ti ovim putem šaljem desetak slika od maškaranih bali u subotu u Areni Kampuš. Nadam se da ćeš ovo primiti i staviti na svoju stranicu (Hoću!).
Također te molim da obavijestiš pučanstvo, građanstvo i eurostanovništvo kako se u subotu nije obavila primopredaja ključa jer se aktualna vlast nije pojavila da preda vlast vladi od maškara, pa će se primopredaja obaviti u subotu 4. veljače 2012. godine. Valjda će se obećanje ispuniti, jer nitko se tako lako ne odriče vlasti!!!! Puno pozdrava iz hladnoga Žrnova (i ode je zima). Pere. -- Pogledati slike
Krađu kandelabra i klupa u Korčuli istražuje policija Krađu kandelabra i klupa u Korčuli istražuje policija
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, February 1, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Stupovi javne rasvjete (kandelabri) postali su u Korčuli omiljena lopovska disciplina, na kojoj se pri tom i zarađuje. Već nekoliko dana u tijeku jutra korčulanski komunalni redar Tomo Sansović primjećuje krađu i oštećenja nekoliko rasvjetnih stupova, s kojih se skidaju poklopci koji su od vrijednog materijala, većinom bronca i bakar. Osim toga primijećena je i krađa električnih kablova i vrijednih kamenih odlomaka.
Komunalni redar nam govori da se spomenuti pokradeni elektro poklopci lako skidaju jer su pričvršćeni samo s dva matična vijka, dok je samog počinitelja krađe teško primijetiti, jer su uglavnom krađe učinjene na putu prema predjelu Sveti Nikola, zatim u parku i na igralištu pored Doma kulture, te pored plivališta KPK, gdje se zbog hladnoće malo tko i zaustavlja. Taj široki prostor se je nažalost još više proširio. U bivšem odmaralištu Ferijalnog saveza (preko puta zgrade T-Coma) pokradeni su stari vrlo vrijedni kameni stupovi, kao i željezna vrata i vodovodne cijevi. Kradu se i bici
kle, flomasterima i naljepnicama se oštećuju spomenici kulture. Krađe su prijavljene Policijskoj postaji u Korčuli i KTD Hober čiji će radnici postavljati nove metalne poklopce na rasvjetnim tijelima, kaže Marko....
Gradski muzej Korčula sudjelovao u Noći muzeja Gradski muzej Korčula sudjelovao u Noći muzeja
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, February 1, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Gradski muzej Korčula i ove je godine sudjelovao u Noći muzeja koju već osam godina za redom organizira Hrvatsko muzejsko društvo. U više od 170 hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi, u noći 27. siječnja, unatoč hladnoći, atraktivni programi privukli su iznimno veliki broj posjetitelja, pa ne čudi što je Noć muzeja proglašena nacionalnim kulturnim događajem desetljeća.
U Gradskom muzeju Korčula, uz razgledanje stalnog postava uz stručno vodstvo, kupnju muzejskih publikacija po prigodnim cijenama, posjetitelji su vidjeli i izložbu "Hotel Korčula na starim razglednicama u fundusu Gradskog muzeja", priređenu povodom stote obljetnice otvaranja najstarijeg gradskog hotela. Cjelovečernji program bio je iznimno atraktivan, budući da je Aljoša Milat vrlo duhovito utjelovio hotelskog recepcionara Pjera, na temelju literarnog predloška iz romana "Bratovština Labuda Lumbrelaša" korčulanskog autora Roberta Tomovića.
Ugodnoj atmosferi doprinijele su i članice ženske klape Tiramol, čija je izvedba klapskih pjesama oduševila i ugrijala publiku. Izložba "Hotel Korčula na starim razglednicama u fundusu Gradskog muzeja Korčula" ostaje otvorena do daljnjeg a možete je razgledati radnim danom od 10 do 14....
MaĹĄkare na PeljeĹĄcu u Vignju MaĹĄkare na PeljeĹĄcu u Vignju
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, February 1, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(VIGANJ) - Udruga mladih Orebić & Hrvatski dom Viganj pozivaju Vas u metropolu maškara Viganj u subotu 4. veljače 2012. godine na maškaranu zabavu.
Očekuje vas: bogata lutrija, nagrada za najbolju grupu, veeeliki izbor jela i pića, besplatni TAXI Orebić - Viganj i obratno za sve grupe koje se prijave do petka na mobitel 098 936 0541. Za - Korcula - Viganj prijevoz javite se najkasnije do Petka :)))
Zabavljat ce nas UMO band i DJ Krnjo do ranih jutarnjih sati :)) Ulaz za sve maškare 00,00kn (PDV bez obzira na postotak uključen u cijenu), a ostali će biti lakši za 20 kn :)) Vidimo se :)) (UMO Orebić)
U Pupnatu je odrĹžan 4. susret pupnatskih vinara U Pupnatu je odrĹžan 4. susret pupnatskih vinara
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, February 2, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(PUPNAT) - U petak 27. siječna održan je u Pupnatu 4. po redu godišnji susret pupnatskih vinogradara i vinara kojeg organizira mjesna Udruga za promicanje kulture vina "Pampinata". U susretu natjecateljskog karaktera sudionici su donijeli na kušanje 14 bijelih i 11 crnih vina. Kvalitetu vina ocijenjivao je stručni žiri u sastavu: Perica Žuvela, Marija Mrgudić, Maja Cebalo, Borovac Ivica te Milina Franko Bire, kao i svi sudionici natjecatelji ove manifestacije između kojeg se izabrao najbolji ocijenjivač. Nakon provjere kvalitete i posljednjeg vina, Perica Žuvela je u ime ocijenjivačkog suda komentirao svako vino i održao kratko predavanje o poboljšanju kvalitete vina.
Zahvaljujući ovim susretima, zamjetan je napredak u kvaliteti samih vina, a ovogodišnja priznaja osvojili su; za najbolje bijelo vino Dario Tvrdeić, drugo mjesto Mate Blitvić, treće mjesto pripalo je Nikoli Stanišiću, za najbolje crno vino Ante Tvrdeić, drugo mjesto Ante Violić i treće Nikola Stanišić, a za najboljeg ocijenjivača natjecatelja proglašen je Marko Tvrdeić. Ova manifestacija je održana u ugostiteljskom objektu "Pagar". (I. Blitvić)
PeljeĹĄac pod snijegom PeljeĹĄac pod snijegom
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, February 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(PELJEŠAC) - Snijeg i ledena kiša otežali su promet na pelješkoj cesti, a pogotovo na prilazu naseljima. Nespremni za ovakve zimske uvjete par osobnih automobila ostalo je na najvećem usponu na Taboru, čekajući ralicu da im očisti cestu kako bi mogli nastaviti svoje putovanje. Najviše su stradala stabla maslina kojima pucaju grane na kojima se stvorio led od ledene kiše i velikog nanosa snijega. Vozačima veliki problemi a djeci Orebića i Trpnja prave zimske radosti. (Slobodan Rosić) -- Pogledati još fotografija
Festa od vina Festa od vina
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, February 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 2 - 2 Votes
(DUBROVNIK) - U susret Feste sv. Vlaha, 2. veljače 2012. u prostoru Luže održala se „Festa od vina“. Festa je nastavak promotivnih aktivnosti usmjerenih kroz brandiranje „Vina – Dubrovnik-Rivijera“, u cilju povećanja potrošnje autohtonih vina Dubrovačko-neretvanske županije na domaćem i inozemnom tržištu. U organizaciji Feste Dubrovnik, Županijske komore Dubrovnik i Obrtničke komore 25 vinara iz naše županije predstavilo je i ponudilo svoja vina na kušanje. Korčulu su predstavili Maja Cebalo i Frano Milina-Bire iz Lumbarde sa grkom i PZ Čara sa pošipom.
Osim predstavljanja vina dodijeljena su priznanja i pohvale vinarima za najbolje pakovine vina te restoranima za najbolje vinske karte. Uz ostale, prema odluci ocjenjivačkog suda za najbolji dizajn pakovine bijelog vina pohvalu je dobilo pakiranje Grka Cebalo dizajnerice Tonke Lujanac iz Lumbarde, a prvo mjesto pripalo je pakiranju Grka Bire dizajnera Marija Hlače iz Samobora.
Najbolje vinske karte, prema ocjenivačkom sudu imaju Taverna Maslina u hotelu Dubrovnik Palace, Restoran Nautika i Restoran Prora u hotelu Excelsior. Za kreativnost u kreiranju vinske karte pohvaljena je Taverna Galija iz Cavtata. (M. C.)
Predavanje o maloj barci tipa Gajeta Korčulanka Predavanje o maloj barci tipa Gajeta Korčulanka
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, February 5, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – U organizaciji korčulanskog Centra za kulturu održano je večeras (subota, 4.veljača 2012.) u Domu kulture u Korčuli predavanje pod nazivom „Gajeta Korčulanka, Savršenstvo umijeća gradnje malog drvenog broda“. Predavač je bio prof. dr. sc. Roko Markovina profesor na FESB- Sveučilišta u Splitu, koji je govorio o počecima plovidbe na Jadranu, kao i nastanku korčulanske drvene brodogradnje u kojoj se gradila i čuvena mala barka Gajeta, kojoj smo svi iz ovog podneblja dužni pokazati njezinu vrijednost i zaštitu, kazao je uvodno Roko Markovina, koji je i rođen u Lumbardi na otoku Korčuli gdje se i danas čuva i koristi nekoliko legendarnih plovila. Po njegovim riječima Hrvatska je zemlja s najvećom flotom drvenih brodova u Europi, a većina tih brodova u službi je turizma, što bi trebao biti poticaj da se sačuva i zaštiti povijesna kulturna baština gradnje drvenih brodova.
Uz pomoć video projekcije i lakoćom objašnjavanja Roko Markovina je na pregledan i slikovit način prikazao nastanak, razvitak i značaj brodograđevne djelatnosti u gradu Korčuli koja je više stoljeća držala vodeće mjesto u Hrvatskoj brodogradnji, od prvih početaka grčkih naseobina na otoku što je dodatna pretpostavka iz 6. stoljeća prije....
Bioterapeuti u hotelu Marko Polo od 5. oĹžujka Bioterapeuti u hotelu Marko Polo od 5. oĹžujka
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, February 5, 2012
 Editorial    reviews [61]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Bioterapeuti organiziraju četverodnevne terapije u hotelu Marko Polo Korčula od 5. do 8. ožujka 2012. godine. Terapija se izvodi četiri uzastopna dana i učinak je obično vidljiv već unutar ovog perioda. Ponekad se učinak može pojaviti s odmakom i od nekoliko tjedana ili mjeseci. Terapija se ponavlja ukoliko je potrebno, a odluku o tome donosi sam polaznik terapije, ovisno o svome stanju, želji i zadovoljstvu učinjenim, a savjet mu može dati i terapeut. Najbolju odluku može se donijeti jednostavno slušajući sebe - svoju intuiciju. Bioenergija ne koristi nikakve dodatke što ovu metodu čini jednostavnom, sigurnom, brzom i bezbolnom. Prije terapije svakome se preporučuje obaviti pregled uz postavljanje dijagnoze kod liječnika.
Pokretima i polaganjem ruku oko tijela dovodi se energetsko polje u ravnotežu da bi se naš organizam sam mogao iscijeliti. Ovaj način pomoći je sve traženiji među stanovnicima. Liječe se, problemi s kičmom, štitnjačom, glavoboljom, do neplodnosti i karcinoma. Terapije se provode u grupama jer na taj način daju najbolje rezultate. Dobiva se dvostruki učinak terapije, kroz individualni rad, koji traje 10 do 20 minuta, i zbog djelovanja iscjeliteljske energije koja djeluje na osobu dok boravi u prostoru.....
Promet putnika i vozila na drĹžavnim pomorskim linijama Promet putnika i vozila na drĹžavnim pomorskim linijama
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, February 6, 2012
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Agencija za obalni linijski pomorski promet objavila je statistiku prevezenih putnika i vozila na državnim linijama za 2011. godinu. Za naše područje zanimljiv je pad broja putnika na liniji preko konala Korčula - Orebić, gotovo 11%. Razlog ovakvom padu su "crni" brodari koji tijekom sezone sve neometanije skupljaju putnike državnoj liniji ispred nosa.
Promet putnika na linijama u javnom obalnom pomorskom prijevozu na Jadranu u 2011. zadržao se na razini ostvarenja iz 2010. godine, dok je broj vozila prevezenih između kopna i hrvatskih otoka porastao za 1.8 posto. Tako je na brodskim, brzobrodskim i trajektnim linijama lani prevezeno nešto više od 11 milijuna putnika i 2.8 milijuna vozila. Podatci Agencije za obalni linijski pomorski promet pokazuju da je, za razliku od 2010. godine, kada je zabilježen pad prometa na gotovo svim trajektnim linijama, prošla godina bila u znaku oporavka trajektnoga prometa, koji je na pojedinim linijama bio i značajano veći. -- Pogledati dokument
Humanitarna večer za Moje sunce Humanitarna večer za Moje sunce
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, February 12, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(LUMBARDA) - Udruga Lipa rič i Vlada od maškara općine Lumbarda pozivaju vas 18. veljače (subota) na veliki, humanitarni maškarani bal koji će se održati u prostoru caffee-bara Maestral.
Počet će mo u 20 sati i 30 menuti, a očekuje vas: dobra glazba za koju će se pobrinuti grupa VIVAS, tratamenat koji pripremaju Općina Lumbarda i udruge Lumbarde, bogata lutrija koju doniraju obrtnici iz Lumbarde i ljudi dobre volje. A sve to, već tradicionalno, činimo za udrugu Moje sunce. Nadamo se da će te svojim prisustvom uveličat ovu našu humanitarnu večer.
Stol moĹžete rezervirati na telefonski broj deutsche telekoma 712 268 (caffe bar Maestral) za iznos od 10 kuna ĹĄto takodjer ide udruzi Moje sunce. (Udruga Lipa rič i Vlada od maĹĄkara)
Multipraxis 2, Slobodan Suncobran kolumna Multipraxis 2, Slobodan Suncobran kolumna
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, February 13, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Evo nas bome stisla studen. Svugdi snig, vitar, led, čak i na Hvar, samo u Korčulu ne. Mediji udri lagat kako gremo u ledeno doba a pari mi se da s ovin naslovnicama prikriju pravo ledeno doba i to ono što nan parićaju ministri Slavko Liny i Čačić el Bahati. Ova će dvojica skuhat narodu taku ledeno- crvenu juhu da će judi morat masovno iza na ulice u demostracije. Da mediji lažu govori dilon statistika a i pamćenje. Ka san bi dite tamo šešdesetih, deboto je svaku zimu bilo sniga ko u bajku, pa je Škafo priko tete iz Sarajeva bi nabavi sanjke kojima smo se pušćali niz Naplov ko ludi. Osandeset i prve san vozi kamijon o kruha tri četiri dana u Lunbardu sa lancima na kolima. I sa koje su to bile zime i snizi. Ne ali vaja sa podmećat i lagat kako bi se judima skrenula pažnja od nesposobnih i sluganskih političari.
Ali ništa čudno od livice, tako nan pokušava podmećat i naš livokrilni dotore Plehanov Lešaja. On kuka i plače nad prohujalin Praxisovin idejama u kojima bi radnici i judi prestali bit mone i ovce i ka bi in dopizdilo rabotat u pogon, svi bi ko i Ante Plehanov pošli doktorirat na temu Bisaće u teoriji i praksi radničkega pokreta. Za dobro napaćenih radnika(a i boje) naš je Plehanov u ono vrime doživi strujni udar i bi....
News 1 - 12 of 53.  next


Posljednje vijesti
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....
Nikad bolja i brojnija posjetiocima manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma
Završena je 13. manifestacija Dana otvorenih vrata peljeških podruma na kojoj je prisustvovao rekordan broj posjetitelja. Po slobodnim procjenama bilo ih je....
Priopćenje Otočnog sabora
Drage otočanke i dragi otočani! Otočni sabor – udruga za razvitak hrvatskih otoka organizira tematski Sabor Otočnog sabora na temu „Položaj i status hrvatskih otoka....