An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Topli siječanj Topli siječanj
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, February 1, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ŽRNOVO) - Ovi siječanj je bi stvarno topal. Prosječna temperatura zraka je bila 10.5C što je primjerenije ožujku (usporedba prema podacima u posljednjih osam godina). Najviša temperatura je samo tri dana u mjesecu bila ispod 10C, najmanje 8.0C 28/1. Najniža temperatura je bila 27/1 -3.2C, a najviša 13/1 16.8C. Kiše je bilo ko u priči, palo je 193 litre po m2. Ako ovako nastavi padat moga bi NPKL ostat bez posla :) (IG)

Maškare u Kampušu Maškare u Kampušu
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, February 3, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ŽRNOVO) - Pere Skokandić je složi dvadesetak fotografija s maškarane zabave u Kampušu u subotu navečer te dječje redute u nedjelju. Pogledati OVDJE. Nastavak je sljedeći vikend, subota u 21:00 sat maškare za velike a u nediju u 16:00 za dicu.

Likovni rad Karla Škokića najbolji na međunarodnoj izložbi u Sloveniji Likovni rad Karla Škokića najbolji na međunarodnoj izložbi u Sloveniji
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, February 5, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - U rujnu 2013. raspisan je 3. međunarodni likovni natječaj za osnovne škole na temu ŠETNJE POD MOREM. Poziv je upućen osnovnim školama u Sloveniji, Hrvatskoj i nekim osnovnim školama u Rusiji. Na natječaj su se odazvala 1024 učenika sa svojim likovnim radovima, iz 177 osnovnih škola iz Slovenije, Hrvatske i Rusije. Iz Hrvatske je sudjelovalo 140 osnovnih škola sa 772 učenika.
Povjerenstvo u sastavu: Jože Foltin, Blanka Bračič Topolšek, Karolina Krajnc i Alenka Fidler među pristiglim radovima izdvojili su i izabrali 32 rada koja su izložena u Kulturnom domu Slovenske Konjice. Među tim radovima izabran je rad Karla Škokića učenika 8 razreda osnovne škole Petra Kanavelića iz Korčule.
Karlo i njegov mentor Abel Brčić pozvani su na svečanost otvaranja izložbe i dodjele priznanja. Zbog loših vremenskih neprilika u Sloveniji, na put se nisu odlučili. Na svečanosti su u subotu 1. veljače 2014. u Kulturnom domu Slovenske Konjice proglašena su i nagrađena tri najbolja učenička rada.Svaki za svoju zemlju učesnicu. Rad učenika KARLA ŠKOKIĆA proglašen je najbolji, u kategoriji učenika iz Hrvatske.
Svih 29 učenika kojima su....

Noć muzeja Noć muzeja
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, February 6, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(VELA LUKA) - U petak, 31. siječnja 2014. godine s početkom u 18 sati u Centru za kulturu Vela Luka bogatim i zanimljivim programom obilježena je Noć muzeja. 
Noć muzeja u Centru za kulturu Vela Luka započela je klapskom pjesmom u izvedbi mješovite klape Folklornog društva "Kumpanija". Program je započeo otvorenjem izložbe iz umjetničkog fundusa Centra za kulturu Vela Luka na kojoj su prezentirane dvije brončane skulpture engleskog kipara Henryja Moorea.
O izložbi i važnosti Međunarodne poklon zbirke, crteža, grafike i male skulpture koja se čuva u Centru za kulturu Vela Luka i o djelu Henryja Moorea govorila je prof. Rada Dragojević Ćosović. Nakon otvorenja izložbe brojnoj publici predstavljena je trojezična publikacija "Život u Jadranu" autora Miljenka Marukića i Damira Mušina. Knjigu je predstavila prof. Rada Dragojević Ćosović, a uvodni govor održala je gđa. Anita Borovina, ravnateljica Narodne knjižnice "Šime Vučetić". Predstavljanje knjige bilo je popraćeno i izložbom fotografija Miljenka Marukića, zaljubljenika u prirodu i podvodnu fotografiju. Osim fotografija, predstavljanje knjige popraćeno je i video projekcijom s motivima iz podmorja.
U 20....

Međunarodni dan darivanja knjiga Međunarodni dan darivanja knjiga
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, February 10, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(OREBIĆ) - Radujemo se da Vas možemo obavijestiti da ćemo u okviru nacionalne  kampanje "Čitaj mi!" organizirati obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga 14. veljače 2014 . /petak/  u Narodnoj knjižnici Orebić. Pozivamo vas da zajedno prikupimo slikovnice i knjige za djecu i mladež  kako bismo pomogli promicanju važnosti čitanja naglas i promociji ove humane  akcije.
Knjige ćemo prikupljati  od 9:00 do 16:00 sati.  Sunčana Gavranić čitanje djeci započinje u 16,00 sati. Prikupljene slikovnice i knjige darovat ćemo dječjem odjelu Opće bolnice Dubrovnik.  (N. Tolj)

Žrnovski učenici predloženi za državni LiDraNo 2014. Žrnovski učenici predloženi za državni LiDraNo 2014.
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, February 14, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ŽRNOVO) - Nakon održane međuopćinske smotre LiDraNo i uspjeha naših učenika Biserke Curać II. razred, pojedinačni scenski nastup, Mačka vodič, Nikoline Burdalić, VI. razred, pjesma Sjaj, Ivane Šale, VI. razred, novinarski rad, Iz torbe pučkog misionara i Nikole Foretića, VII. razred, pjesma Stare meje, naši učenici su nastupili na Županijskoj smotri LiDraNo 2014. održanoj 11. veljače 2014. godine u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku. 
Poslije selekcije na županijskom susretu za državnu smotru LiDRaNo 2014. predloženi su: pjesma Sjaj, Nikoline Burdalić, mentor Ivan Fabris i novinarski rad Iz torbe pučkog misionara, Ivane Šale, mentor: Anamarija Radovanović, dipl. učiteljica.
Državna smotra LiDraNo je smotra odabranih radova u literarnom, dramsko-scenskom i novinarskom izrazu učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. To je najviša razina nakon školskih međuopćinskih, gradskih i županijskih susreta. (ARB)

Skupna izložba likovnih radova i večer ljubavne poezije Skupna izložba likovnih radova i večer ljubavne poezije
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, February 17, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(VELA LUKA) - Centar za kulturu Vela Luka i Narodna knjižnica "Šime Vučetić" tradicionalno organiziraju izložbe i večeri poezije povodom Valentinova pa je u petak, 14. veljače 2014. u 20 sati u Galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena  skupna izložba likovnih radova, a nakon otvorenja izložbe održana je večer ljubavne poezije.
Na izložbi je sudjelovalo osamnaest izlagača i Udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Cvitić". Prezentirani su radovi autora iz Vele Luke i jednog autora iz Blata, a izložene su skulpture, grafike, crteži, ready-made objekti i dr. Izložbu je otvorila prof. Rada Dragojević Ćosović.
Nakon otvorenja izložbe publika je slušala stihove Pabla Nerude, Vesne Parun, Dobriše Cesarića i drugih uz klavirsku pratnju gđe. Milice Hudulin. Stihove su čitali Hani Žuvela, Anita Borovina, Ivan Prižmić, Natali Vlašić i Mirjana Žuvela. Nakon što je završio program, publika je nastavila druženje u Galeriji, a posjetitelji  su dolazili razgledavati izložbu do kasnih večernjih sati. Izložba ostaje otvorena do 25. 02. 2014. (RDĆ)

Darivamo i čitamo zajedno Darivamo i čitamo zajedno
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, February 18, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Gradska knjižnica Ivan Vidali iz Korčule pridružila se obilježavanju Međunarodnog dana darivanja knjiga (14. veljače), u sklopu nacionalne kampanje za poticanje ranog glasnog čitanja djeci pod nazivom “Čitaj mi”. Akcija prikupljanja slikovnica i dječjih knjiga u korčulanskoj knjižnici potrajat će do 14. ožujka, a prikupljene knjige darovat će se dječjim vrtićima na području Grada Korčule. Cilj akcije je potaknuti naše korisnike, posebice djecu i mlade, da međusobno podijele iskustvo i radost čitanja i darivanja, te istaknuti važnost razvijanja čitalačkih navika od najranijeg djetinjstva.
Pozivamo sve naše sugrađane da se pridruže ovoj akciji, koju ćemo po završetku i u suradnji s Dječjim vrtićima, obilježiti prigodnim programom uz organizirane radionice glasnog čitanja, pričanja i likovnog izražavanja za djecu vrtićke dobi. (GK)

On Nju On Nju
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, February 20, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes

(KORČULA) - Posljednjih dana su se zaredala priopćenja vezana uz izbor Nje za savjetnicu gradonačelniku za odnose s javnošću, popularno zvano PR. Razumijem jal osoba koje su sudjelovale u javnom natječaju, "razumijem" i stranku čija su se očekivanja iznevjerila pa sada građanima prenose svoje nezadovoljstvo s Njegovim radom, poput "male dice".
Za razliku od takvih stavova, mi u HSLS-u smatramo kako je načelnikovo ili gradonačelnikovo pravo sebi izabrati tim ljudi s kojim će raditi. Takvu mogućnost mu daje i zakon kroz institut savjetnika. Uskratiti mu to pravo ili nametati ljude prema stranačkoj selekciji mimo volje načelnika ili gradonačelnika je za nas nedopustivo. Za sve dobro i loše u jedinicama lokalne samouprave su odgovorni načelnici i gradonačelnici zato im to i omogućimo, neka sami biraju tim s kojim žele raditi, i koji će trajati koliko i oni sami!
U korčulanskom slučaju držimo kako je Gradonačelnik bespotrebno, moguće ponovno radi stranačkog mira, raspisao natječaj za PR, umjesto kojeg je odmah na početku trebao samostalno s punom odgovornošću sebi odabrati suradnike.
Ovakav stav nije nipošto dodvoravanje Njemu, niti HSLS na ikoji način sudjeluje u radu gradske vlasti, već "otvorene glave" branimo....

Trtajun u dječjem vrtiću Trtajun u dječjem vrtiću
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, February 20, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(VELA LUKA) - Članovi uprave Trtajuna i ove godine su u sklopu pokladnih aktivnosti, posjetili  dječji vrtić "Radost" Vela Luka gdje su se s vilama, vilenjacima, čarobnjacima, raznim Diznijevim junacima te ostalom djecom u mnogobrojnim šarenim kostimima zabavljali i plesali.
Trtajun je osim simbolične donacije svojim prijateljima poklonio i mini ljuljačku i brdo slastica. Vesela družina se je na kraju rastala uz obećanje da se vide na Trtajunovoj povorci kroz mjesto na samom kraju poklada. (Darko Dragojević)

Mali ribolov Mali ribolov
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, February 21, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Velolučani su se među prvima u Hrvatskoj prilagodili Zakonu o morskom ribarstvu i pravilima o malom ribarstvu. Udruga Trtajun je tome u slavu snimila kratki video - Pogledati na YouTube

Jesmo li najljepši otok!? Jesmo li najljepši otok!?
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, February 22, 2014
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Ovih dana su se zaredali članci po stranim medijima o tome koji je najlipši otok na svitu. Lipo je vidit otok Korčulu na prvom mjestu, bez obzira na način kako je on tamo ispluta. Njemci su napisali: Svake godine nekoliko globalnih turističkih magazina biraju najljepši otok. Iz ovih lista HOERZU je napravio izbor ... Razlozi za prvo mjesto su: fantastično sačuvana arhitektura iz 15. i 16. stoljeća, legende i priče o otoku, a i putnik Marko Polo je rođen na ovom otoku  ..
U isto vrijeme je renomirani Tripadvisor - 2014 Travelers Choice odabrao 10 najljepših otoka na svijetu "Millions of reviews - Nothing but the best". Na prvom mjestu je  Ambergris Caye, Belize Cayes, slijede  Providenciales, Turks and Caicos, .. itd. Korčule niti bilo kojeg od tisuću ostalih hrvatskih otoka na tom popisu nema.
Ljepota je "rastezljiv" pojam. Teorija lijepog uvažava standarde, pravila po kojima se može čak i ljepota kvantificirati time i uspoređivati, ali nebi bilo dobro kad bi se....

News 1 - 12 of 18.  next


Posljednje vijesti
Političko prebjegavanje u Veloj Luci
U subotu navečer u Veloj Luci dogodilo se nešto što se smatralo da se na lokalnoj razini ne može dogodit ali kako je u politici sve moguće svjedoci smo....
Žive jaslice u Veloj Luci
Dragi vjernici, žitelji otoka Korčule i prijatelji Trtajuna neobično nam je drago da vas i ove godine možemo pozvati na jedinstveno uprizorenje živih jaslica u Veloj....
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....