An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Proglas Vijeća Otočnog sabora Proglas Vijeća Otočnog sabora
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, February 4, 2015
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Drage otočanke, dragi otočani i građani Republike Hrvatske!

Otočni sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka diže glas jer Vlada Republike Hrvatske i njezina ministarstva zanemaruju otočane te im čak uskraćuju ustavna prava. 

Zašto želimo javnost upozoriti na stanje hrvatskih otoka? Smatramo da je došlo vrijeme od „5 do 12“. Vlada Republike Hrvatske konačno mora shvatiti iznimnu vrijednost naših otoka i ne uskraćivati njihovim stanovnicima samo zato što žive na otocima pravo odlučivanja o vlastitoj sudbini. Ne želimo da se od hrvatskih otoka rade rezervati i da se stanovnici hrvatskih otoka osjećaju građanima drugog reda. Mi samo tražimo da se o sudbini i budućnosti otočana na našim biserima ne odlučuje u Zagrebu bez suglasnosti onih o čijoj se budućnosti radi.

Zašto tako mislimo? Smatramo da se odluke koje se odnose na stanje, položaj otoka donose ne samo bez konzultacija s otočanima, nego i bez konzultacija s jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Zakoni i pravilnici donose se bez prethodne analize o utjecaju u praksi, što se u posljednje vrijeme vidi i na primjeru Zakona o morskom ribarstvu, Zakona o obalnom linijskom pomorskom prometu, Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava....

Iz starih novina: Žrnovci traže pomoć za gradnju Doma Iz starih novina: Žrnovci traže pomoć za gradnju Doma
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, February 4, 2015
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Novine hrvatskih iseljenika Hrvatski glasnik (Chicago/USA), od 29. lipnja 1923. godine su prenijele i ovaj zanimljiv apel Žrnovaca za pomoć pri gradnji Doma u Kampušu ...

Evo prilike za Žrnovljane po svijetu - Pomognite Žrnovljani podići Narodni Dom u svojem mjestu!

Odbor za gradnju "Narodnog Doma" u Žrnovu (na otoku Korčuli, Dalmacija) poslao nam je jedna poziv, s molbom da ga uvrstimo, a u kojemu se pozivlje sve Žrnovljane po širokom svijetu da pomognu prinosima oživotvoriti ovu toli potrebnu kulturnu ustanovu.
Prostor nam ne dopušta da poziv u cijelosti donesemo, ali mi ćemo iz njega rado prenijeti ono što je glavno.
U njemu Odbor kaže svojim mještanima po svijetu: Stalni smo, da od kada ste proputovali dosta svijeta da ste se uvjerili da je i naše mjesto u prosvjetnom smislu dosta nazadno i da su vam često dolazile misli da bi trebalo i ovo i ono u našem mjestu.
Bićete čitali u našim novinama da se je dosta mjesta u našoj državi počelo poljepšavati podizanjem lijepih zajedničkih kuća. U Žrnovu, koje je od prirode nadareno da se lahko može poljepšati, mi smo to zanemarili i propustili. Probudimo se, maknimo se i preuredimo naše rodno misto! Jer....

Obilježavanje obljetnice osnutka HPD Mareta Obilježavanje obljetnice osnutka HPD Mareta
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, February 4, 2015
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(VELA LUKA) - Hrvatsko planinarsko društvo „Mareta“ Vela Luka prošlog je vikenda počelo sa obilježavanjem pete obljetnice svog osnutka. Tako je u petak 30. siječnja u sklopu Noći muzeja u Galeriji moderne i suvremene umjetnosti Centra za kulturu Vela Luka otvorena dokumentarna izložba kojom se prikazao put od osnivanja do danas kroz dokumente, fotografije i dio opreme, a sve kako bi se široj javnosti pokazalo djelatnosti društva, ciljeve, postignuća i dr.

Okupljenima se u ime CZK obratio ravnatelj Dinko Radić te pohvalio Maretu kao najaktivnije društvo u mjestu. Dopredsjednica HPD Mareta Andriana Žuvela u ime društva je pozdravila sve prisutne, a posebno goste koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj. Ranka Padovan, jedna od suosnivača i prva predsjednica HPD Mareta obratila se u ime tima koji je radio na izložbi, objasnivši dokumentarni koncept iste te obećavši i druge izložbe u budućnosti.

Značaj planinarskog društva u jednoj zajednici pojasnio je i predsjednik Županijskog planinarskog saveza Marin Perković. Na kraju je pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, Vinko....

Poziv na godišnju skupštinu udruge Kap u moru Poziv na godišnju skupštinu udruge Kap u moru
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, February 5, 2015
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Udruga "Kap u moru" poziva sve svoje članove, one koji to žele postati, buduće volontere, roditelje, pomoćnike u nastavi i sve zainteresirane na otvorenu godišnju skupštinu udruge u petak, 6. veljače 2015. s početkom 18:00 sati u prostoru Centra civilnog društva (na bazenu Gojko Arneri). Pridružite nam se, jer svaka kap čini razliku. "Kap u moru" - humanitarna udruga za ostvarivanje pomoći djeci s posebnim obrazovnim potrebama kroz zapošljavanje pomoćnika u nastavi

Maškarani tanci na Valentinovo Maškarani tanci na Valentinovo
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, February 10, 2015
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(VELA LUKA) - Drage luške i lučani drage maškare i svi ljubitelji pokladnih ludosti i radosti, Trtajun vas poziva na svoje tradicionalne maškarane tance koje će održat na Valentinovo u hotelu Adrija s početkom u 21 sat. Idealan poklon voljenoj osobi za Valentinovo je zabava koju vam organizira Trtajun jer i ove godine vas čeka bogata lutrija predstavjanje grupnih i pojedinačnih maski, ples i pjesma uz grupu "Vivas" mnoga iznenađenja te zabava do jutarnjih sati. Važno je napomenuti da ćemo prijave omaškaranih grupa bilježiti na ulazu hotela do 23 sata.
Rezervacije stolova možete izvršiti u knjižari Vela Luka Trgovina blizu peškarije gdje cijeli petak i subotu do podne možete donjeti poklone za lutriju. Dođite u Hotel Adrija ovu subotu i maškarajte se i zabavite se s Trtajunom. (DD)

Kostimirani koncert polaznika Osnovne glazbene škole Kostimirani koncert polaznika Osnovne glazbene škole
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, February 12, 2015
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Glazbena škola Osnovne škola Petra Kanavelića iz Korčule poziva vas na Valentinovo, u subotu14. veljače ujutro u 11 sati, u kino-dvoranu Centra za kulturu. Učenici Osnovne glazbene škole održat će prigodni Kostimirani koncert koji se, tradicionalno izvodi u Korčuli već devetnaestu godinu zaredom.
- Od srca i s ljubavlju Vas pozivamo na naš maškarani koncert, ove godine baš na Dan zaljubljenih, da kroz pjesmu naše djece, šarenilo maski, ljepotu kostima, u vedrom glazbenom ritmu, budemo svi jedno veliko srce.. (Voditeljica OGŠ, Tihana Penjak,prof.)

 

Izbori u Lumbardi, pravovaljane liste i kandidati Izbori u Lumbardi, pravovaljane liste i kandidati
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, February 20, 2015
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(LUMBARDA) - Poštovani, u privitku vam dostavljam pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor općinskog načelnika Općine Lumbarda, pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za općinsko vijeće Općine Lumbarda te Rješenje o određivanju biračkog mjesta radi objave istog.
Unaprijed se zahvaljujem, Marijo Rončević - član izbornog povjerenstva Općine Lumbarda.

Održana izborna skupština HSLS ogranka Korčula Održana izborna skupština HSLS ogranka Korčula
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, February 22, 2015
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Sinoć je u gradu Korčuli održana izborna skupština ogranka Hrvatsko socijalno liberalne stranke (HSLS). Nakon pozdravnih riječi gostiju: Nedo Lipanović u ime HSLS ogranka Lumbarda, Ivo Gjaja predsjednik županijske organizacije HSLS-a i Vjeran Filippi, koalicijski partner na predstojećim izvanrednim izborima za Grad Korčulu, skupština je izabrala novo vodstvo.
Predsjednik ogranka je Vicko Ivančević, dopredsjednici Ivan Grbin i Ante Zekan, tajnica Nataša Škokić, Članovi Izvršnog odbora: Ivo Barović, Jadran Jeričević i Mario Reić.

Novoizabrani predsjednik je na kraju zahvalio prisutnima, naglasivši kako je potrebno motivirati ulazak u stranku novih članova koji "žive" liberalizam (članom stranke se postaje vlastitom voljom i činom ispunjavana pristupnice), bez kojega nema istinske slobode pojedinca, s nadom kako će HSLS-ova lista za predstojeće izbore polučiti dobar rezultat. 

Hrvatska i pelješka vina na sajmu u Beogradu Hrvatska i pelješka vina na sajmu u Beogradu
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, February 23, 2015
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(PELJEŠAC) - Izlaganje hrvatskih vina i vinarija na sajmu Beowine samo je jedna od aktivnosti promocije hrvatskih vina na tržištu Republike Srbije koje su predviđene projektom Vina Croatia – Vina Mosaica. Uz to, predviđen je i niz drugih aktivnosti i medijskih promocija među kojima su i godišnje kušanje vina u Beogradu u svibnju te promocija u trgovačkom centru u Beogradu u rujnu.

Naime, Hrvatska gospodarska komora, kroz Udruženje vinarstva, okuplja hrvatske proizvođače vina s ciljem ujedinjenog tržišnog nastupa, uspostavljanja preduvjeta za povećanje prodaje na domaćem i izvoznim tržištima te, u konačnici, djelovanja na povišenje konkurentnosti domaćih vina, odnosno stvaranje proizvoda s višom dodanom vrijednosti.

Predstavnici Udruge Plavac mali i Peljeških vinskh puta na sajmu turizma i vina u Beogradu upoznali su brojne posjetioce sa pelješkom ponudom vinsko - turističkog proizvoda kroz pelješke vinske pute te u travnju dogovorili prezentaciju u dvije vinoteke na kojima bi se trebali susresti, vinari, distributeri, uvoznici, i drugi ljubitelji Plavca malog. (SR)

Demografija na otoku Demografija na otoku
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, February 24, 2015
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Danas sam bi loše volje, šiloko u zraku i glavi, Sveti Vid i moj susid koji nije više među živima. Bog mu da pokoj! Žarko je reka - Veleti je čovik izrabota u životu! Važni su koraci (ljudi su nebitni). Ako su u raju uveli internet onda sigurno imaju i Youtube pa će moć pogledat ovaj video. Neka mu je na spomen!

Zmajlović u Korčuli Zmajlović u Korčuli
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, February 26, 2015
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Prekosutra, u subotu, 28. siječnja 2015. godine, s početkom u 18,30 sati, u hotelu Korčula, Korčula, održat će se javna tribina “Kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu”. Ergetskom obnovom Vašeg doma možete uštedjeti od 30 do 60% na režijama, povećati udobnost stanovanja i ujedno čuvati okoliš.
Osim energetske obnove kuća i zgrada za građane su dostupna i sredstva za brojne druge programe, poput sufinanciranja nabave energetski učinkovitijih vozila i kućanskih uređaja govorit će Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i prirode te član predsjedništva SDP-a.

Ima li mista za crnog Marka Ima li mista za crnog Marka
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, February 27, 2015
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Bez obzira jesu li ili nisu izbori, Ante Zekan uvik ima što za reć. Ovan put su mu na zubu bili Hober, separacija smeća, reciklažna dvorišta, odvodnja, vodovod, politička zapošljavanja, prisluškivanje, crni Marko .. Drža je govor sve do večeri, ali YouTube je premali ... - Pogledati video 

News 1 - 12 of 13.  next


Posljednje vijesti
Političko prebjegavanje u Veloj Luci
U subotu navečer u Veloj Luci dogodilo se nešto što se smatralo da se na lokalnoj razini ne može dogodit ali kako je u politici sve moguće svjedoci smo....
Žive jaslice u Veloj Luci
Dragi vjernici, žitelji otoka Korčule i prijatelji Trtajuna neobično nam je drago da vas i ove godine možemo pozvati na jedinstveno uprizorenje živih jaslica u Veloj....
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....