An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
U srpnju ove godina se održava korčulanski Festival Pisme i vina U srpnju ove godina se održava korčulanski Festival Pisme i vina
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, March 1, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Ovogodišnji 18. po redu Marko Polo Fest održati će se na ljetnoj pozornici u Korčuli, 12. - 14. srpnja. Primanje skladbi traje do 30. travnja 2013. Ivan Šegedin, direktor festivala napominje da su autori obvezni dostaviti kvalitetnu demo snimku na CD-u sa sinkroniziranim vokalom i matricu bez vokala, te dva potpisana primjerka ispisane melodijske linije s označenim harmonijama, kao i dva primjerka teksta s potpisom autora. Nakon dogovora o ostalim uvjetima, komisija će izabrati 40 skladbi.
Međunarodni festival pisme i vina Marko Polo Fest postaje ove godine punoljetan, započeo 1996. godine i od tada za festival pokazuju interes autori, skladatelji i pjevači, proizvođači vina (prezentacija, degustacija i ocjenjivanje vrhunskih i kvalitetnih vina), kao i posjetitelji, koji osim glazbe, doživljavaju u Korčuli kulturni, gospodarski i turistički festival, koji je od 2007. godine u sklopu projekta Gospodarski operativni centar Marko Polo Hrvatska, sa sjedištem u Korčuli, gdje se organizira i Pijaca autohtonih prehrambenih proizvoda i suvenira. U prvim je godinama festivala birana i ljepotica Miss festivala.
Dosadašnji su pobjednici: Vinko Coce i Alen Vitasović (po 2 puta), Carlo Pedron (Italija), Đuka Čaić, Matko Jelavić, Nex....
OdrĹžana izborna skupĹĄtina Udruge vinogradara i vinara OdrĹžana izborna skupĹĄtina Udruge vinogradara i vinara
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, March 2, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(LUMBARDA) - Prošli je tjedan u Lumbardi održana Izborna Skupština Udruge vinogradara i vinara „Grk-Lumbarda“ . Branimir Cebalo, dosadašnji predsjednik Udruge, zaključio je svoj mandat zadovoljan dosadašnjim radom Udruge. U kratko vrijeme svog postojanja, Udruga je potvrdila važnost okupljanja vinogradara i vinara s ciljem unapređenja proizvodnje, kakvoće i promidžbe ove jedinstvene autohtone sorte grožđa i vina.
Otisnuta je mongrafija o Grku, ustanovljeni su „Festival Grka“ i edukativno kušanje amaterskih „Vina od konobe“, proveden je projekt „Unapređenje tehnologije proizvodnje grožđa cv. Grk“ Agronomskog fakulteta, održano je nekoliko predavanja, te je organizirano zajedničko predstavljanje Grka na drugim festivalima vina.
Za novog predsjednika izabran je dosadašnji dopredsjednik, Frano Milina-Bire, za dopredsjednika Zoran Cebalo-Popić, a Maja Cebalo bit će tajnica Udruge i u slijedećem mandatu. Novi će se predsjednik potruditi da se za njegova mandata planovi Udruge uspješno ostvare, od kojih je prvi – organiziranje drugog edukativnog kušanja amaterskih vina koje će se održati u subotu, 9. ožujka. Najavljen je „Festival Grka 2013.“ u okviru „Lumbarajskih užanci“ i novi projekt kojim....
Kolumna Slobodana Suncobrana: Investicijska NaĹĄa Kolumna Slobodana Suncobrana: Investicijska NaĹĄa
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, March 5, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 2 - 1 Votes
Eno gledan Dubrovčane kako se boru kontra investitori za Srđ, bome isto ko da je na Stradun. Nema popušćanja bilosvitskin golferima, koji gori pikiraju učini novi i lipši Dubrovnik, a potica bi iz stoljeća sedmega. Ta šaka jadnih mladići kako jin tepaju naši vladajući komunisti, se ne da i za sad se žestoko suprostavja miljunima euri koji Dubrovčanima pritu nagrabušice past na tintaru. Ala neka se javi gradun koji sutra nebi vaze miljardu euri investicija za, uredi homo reć vlastiti šufit. A tako doje bit Srđ Dubrovniku kako niki šufit u koji ti mladi referendumaši nehoću molat investiciju. More bit su primitivni i neškolovani, oli in u postavu sidi i pomaže Mirkotova prijateljica Žana Baća. Ko zna? Ta je gospoja konzervatorica ka su je pitali o Tommy investiciji u korčulanski Potok izjavila kako se ne sića te dokumentacije. E da san ja slučajno direktor Hrvatske, sitila bi se ona ote dokumentacije uz čašicu loze i da nebi htila.
A ništa odma je vidit da su Dubrovčani pravi Srđani a mi Korčulani nismo nijanke malo Potočani. Mi smo Kerumu pitali vele solde, pa je bržeboje škiva i uvali nan Tommyja. Govori Kerumova svojta kako su mu korčulanski sekretari iskali priko dvista tisuć euri provizije ušto ja ne virujen, insoma njega u Korčulu ni.....
Promocija zbirke haiku poezije Srđana Duhovića u Rijeci Promocija zbirke haiku poezije Srđana Duhovića u Rijeci
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, March 5, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 4 - 1 Votes
(RIJEKA) - Promocije znajnovije zbirke haiku poezije Srđana Duhovića "Izgubljeni koraci" naišla je na velik odaziv riječkih ljubitelja pjesničkog izraza ali i medija. Na konferenciji za tisak govorili su dr. Goran Kalogjera, kao poznavatelj književnih prilika na Korčuli, Valerio Orlić, predsjednik Društva riječkih pisaca, čiji je Duhović član i dr. Vasil Tocinovski, prevoditelj Srđanovih pjesama na makedonski jezik. Korčulanskog su pjesnika tako uvrstili u dnevne rubrike Novi list, La Voce del popolo i Radio Rijeka, što je bila vrlo dobra promocija korčulanskog samozatajnog pjesnika.
U prepunoj dvorani MKD "Ilinden" Srđanovu su najnoviju zbirku predstavili dr. Goran Kalogjera, dr. Vasil Tocinovski i Valerio Orlić. Uveselila nas je Srđanova osobna interpretacija njegovih stihova ali i zadovoljstvo nazaočnošću brojne publike koja je došla poslušati Srđanove stihove, za koje je autor pobrao buran aplauz. (G.K.)
Raos o zdravstvenom odgoju i homoseksualcima Raos o zdravstvenom odgoju i homoseksualcima
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, March 6, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
U raspravu o, kako se čini najvećem problemu u Hrvata, uključio se i hrvatski romanopisac, novelist i prevoditelj, Predrag Raos ... Pogledati na YouTube
Postranjani uređuju špinu pod Bilin Kokom Postranjani uređuju špinu pod Bilin Kokom
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, March 6, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(ŽRNOVO) - Prije nekoliko mjeseci započeti radovi na uređenju "špine" ispod Bilina Koka u Postrani polako se primiču kraju. Popločan je kameni pristup te je izrađena nova kamena "škafa" umjesto stare koja je bila oštećena. Usijek pored ceste, parkiralište za dva do tri automobila će biti asfaltiran, a oko rubova će biti sagrađena tradicionalna kamena meja.
Osim brojnih mještana u obnovi je pomoć pružio i regionalni vodovod NPKLM Korčula koji je donedavno koristio Lokvicu kao vodospremu. Hvale vrijedna inicijativa vratiti će ponovno mještanima i namjernicima ovu lokaciju na korištenje, kako je to bilo i prije pedesetak godina dok u mjestu nije bilo javnog vodovoda, već samo vodosprema Lokvica kao pomoć kada bi presušile gustrine u mistu. (IG)
Gradska knjiĹžnica u 1012. godini Gradska knjiĹžnica u 1012. godini
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, March 6, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Osnovni podaci o radu, statistika knjižnične građe (fond, nabava, posudba), članstva i korisnika, događanja u 2012. s posebnim naglaskom na Mjesec hrvatske knjige, posebno istaknute aktivnosti, obilje slikovnih priloga, pregleda i komentara raznovrsnih događanja za različite grupe korisnika uz pomoć volontera objavljeno je u Izvješću o radu Gradske knjižnice u 2012. godini na gk-korcula.hr. Zahvaljujemo još jednom svima koji su pomogli u organiziranju i realizaciji naših aktivnosti u 2012. godini. Vjerujemo da ćemo se uspješno družiti i u ovoj godini. (GK)
U petak Izložba Torjuni Ivice Kundić U petak Izložba Torjuni Ivice Kundić
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, March 7, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Centar za kulturu Korčula vas poziva na otvaranje izložbe likovnih radova Ivice Kundić, u petak, 8. ožujka u Atriju Doma kulture u Korčuli s početkom u 19 sati.
Izložbu pod nazivom „Torjuni“ otvorit će ravnateljica Gradskog muzeja Korčula, Marija Hajdić. Izložba će ostati otvorena do 20. ožujka 2013. godine. (CzK)
Čestitka za Dan žena Čestitka za Dan žena
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, March 8, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(VELA LUKA) - Svim otočankama, članicama i simpatizerkama, drugaricama i gospođama od srca čestitamo Dan žena! U čitavom svijetu ovaj se dan slavi kako bi se prisjetili svih onih izuzetnih žena koje su zadužile ljudski rod, bile ispred svog vremena i prkosile predrasudama o manjoj vrijednosti. No, to nije samo prilika da se prisjetimo prošlosti, već da i dalje osvještavamo problem koji postoji i neravnopravnost koja koči napredak našeg društva. Ukoliko u ovoj godini svatko od nas (i muškaraca i žena) napravi barem jedan korak naprijed ka pravednijem, tolerantnijem i ravnopravnijem svijetu, uspjeh neće izostati.
Povodom ovog dana, Forum žena Vele Luke priredit će svoj tradicionalni humanitarni ples. Pozivamo vas da nam se pridružite u subotu 9. ožujka u hotelu Korkyra s početkom u 21 sat. (SDP Vele Luke, photo: malimihaljevec.com)
Večeras predstavljanje nezavisnog kandidata Vjerana Filipija za gradonačelnika Grada Korčule Večeras predstavljanje nezavisnog kandidata Vjerana Filipija za....
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, March 8, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Pozivamo sve građanke i građane Korčule na predstavljanje nezavisnog kandidata za gradonačelnika Grada Korčule koje će se održati u petak, 8. ožujka 2013. u 20:00 sati u hotelu Korčula.
Nezavisni kandidat za gradonačelnika Vjeran Filippi predstaviti će glavne smjernice izbornog programa. Podršku kandidaturi dati će i dr.sc. Ivan Grubišić, predsjednik Saveza za građansku i etičku Hrvatsku te zastupnik u Saboru Republike Hrvatske. Pridružite se i osnivanju korčulanskog kruga Saveza za građansku i etičku Hrvatsku. Hoćemo, možemo, znamo - za bolju i sretniju Korčulu!! Nezavisnog kandidata za gradonačelnika Vjerana Filippija podržavaju: Korčulanska Liga, Hrvatska socijalno liberalna stranka, Savez za građansku i etičku Hrvatsku. (KL)
U Korčuli otvorena izložba Ivice Kundić U Korčuli otvorena izložba Ivice Kundić
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, March 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – U petak (8. ožujka 2013.) navečer otvorena je u atriju Doma kulture u Korčuli izložba likovnih radova umjetnice iz Blata Ivice Kundić koja kao profesor likovne kulture i likovne umjetnosti živi i radi u Splitu. Njezine slike pod nazivom Torjuni oduševile su korčulansku publiku, kojoj je umjetnica nakon skupnih i samostalnih izložbi pokazala njezino samostalno otkriće pripadnosti otoku (cvijeće i pejzaži) obitelji i religiji, a motivima iz grada Korčule stoljetne kule, i grad okružen zidinama i morem, u kojemu se ističu crkve, kule, palače, kuće.
Njezini su motivi podijeljeni na kamen,nebo i more,uvodno je govorila Marija Kraljević, ravnateljica Gradskog muzeja Korčule, približivši okupljenima i podatke u Ivici Kundić (rođena u Blatu gdje je završila Osnovnu školu, zatim 1985.g. Školu primijenjenih umjetnosti u Zagrebu, da bi na Filozofskom fakultetu u Splitu diplomirala slikarstvo i djelo kipara Frane Kršinića, te stekla zvanje profesora likovne kulture i likovne umjetnosti).
Na njezinih 10 slika je spoj prošlosti i sadašnjosti prikazano u batik tehnici, koristeći topljeni vosak i pigmenta boje nanesene kistom na podlogu od kartona papira i svile, kazala je Marija Hajdić, dok je i sama umjetnica svojim....
Vjeran Filippi kandidat za gradonačelnika Korčule Vjeran Filippi kandidat za gradonačelnika Korčule
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, March 9, 2013
 Editorial    reviews [2]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Uz slogan Hoćemo, možemo, znamo – Za bolju i sretniju Korčulu, održan je u petak navečer (8.ožujak 2013.) u hotelu Korčula predizborni skup Vjerana Filippija (Korčulanska liga) nezavisnog kandidata za novog gradonačelnika Korčule. Njegove glavne smjernice izbornog programa su popraćene potporom koalicijskog partnera Vicka Ivančevića (predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a) te don Ivana Grubišića (predsjednik Saveza za građansku i etičku Hrvatsku i zastupnika u Saboru RH) koji je obećao da će Vjeran Filippi postati Saborski zastupnik, ako on bude izabran za Splitsko-dalmatinskog župana.
Vjeran Filippi je dobio odobravanje od brojne publike svojom vizijom razvoja Korčule, kada je upozorio da Korčuli fali gospodarski razvoj, po čemu je Korčula najnerazvijeniji hrvatski otok, pa i Grad Korčula u kojemu je turizam u zaostatku u odnosu na susjedne Gradove Hvar i Dubrovnik, čije programe možemo primijeniti i kod naših uvjeta, koji su doprinijele nezaposlenosti mladih, posebno viših stručnjaka koji napuštaju Korčulu. Uz mnoge gradske nedostatke u infrastrukturnom i komunalnom stanju (objekt Liburna, autobusni kolodvor, Muzej Marka Pola, nautički centar) Filippi je nabrojio uz ponuđena rješenja da mnoge....
News 1 - 12 of 61.  next


Posljednje vijesti
Političko prebjegavanje u Veloj Luci
U subotu navečer u Veloj Luci dogodilo se nešto što se smatralo da se na lokalnoj razini ne može dogodit ali kako je u politici sve moguće svjedoci smo....
Žive jaslice u Veloj Luci
Dragi vjernici, žitelji otoka Korčule i prijatelji Trtajuna neobično nam je drago da vas i ove godine možemo pozvati na jedinstveno uprizorenje živih jaslica u Veloj....
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....