An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Prvo taekwondo sudačko iskustvo Roberta Lučića Prvo taekwondo sudačko iskustvo Roberta Lučića
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, April 1, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Nakon uspješno odrađenog seminara za suce pri Hrvatskom taekwondo savezu, Robert Lučić je prvo taekwondo sudačko iskustvo imao kao sudac pripravnik na VIII. Memorijalnom turniru Josip Jović u Imotskom. Ujedno vrijedi napomenuti kako je Robert prva osoba s područja otoka Korčule i Orebića koja je ušla u sudačke vode. Ovo je doista veliki uspjeh za sve one koji doživljavaju ovaj sport. Taekwondo klub Forteca sada je bogatija za prvog suca u borbama, koji ujedno ulazi i u povijest taekwondo sporta našeg kraja. (TkF)

I Orebić je - Happy I Orebić je - Happy
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, April 1, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(OREBIĆ) - Globalna glazbena inicijativa snimanja videospota na pjesmu Pharella Williamsa stigla je i na  Pelješac. Na inicijativu TZO Orebić, turistička zajednica i Udruga za tehničku kulturu Orebić organiziraju snimanje spota 'Happy' u Orebiću.
Videospotovi koji prikazuju rasplesanu i veselu populaciju sela i gradova diljem svijeta već su neko vrijeme hit na internetu. Od hrvatskih uradaka, posebno se istakao onaj Splitski. Uz širenje dobrog raspoloženja ovi videouratci također predstavljaju gledateljima i mjesta iz kojih dolaze, te na taj način služe društvenoj i turističkoj promidžbi.
Objava spota "We are happy - from Orebić" predviđena je za početak svibnja, a snimanje će se vršiti na različitim lokacijama u Orebiću tijekom cijelog travnja. Svoju su pomoć i sudjelovanje u projektu već potvrdile brojne orebićke udruge, organizacije i pojedinci. 
Turistička zajednica Općine Orebić i Udruga za tehničku kulturu Orebić pozivaju sve mještane Orebića na snimanje grupne vesele scene videospota 'We are happy - from Orebić' koja će se snimiti u nedjelju, 6. travnja u 11 sati na rivi u Orebiću. (Ivica Dajak)

Vrijedna umjetnička donacija u Centar za kulturu Vela Luka Vrijedna umjetnička donacija u Centar za kulturu Vela Luka
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, April 3, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(VELA LUKA) - Centar za kulturu Vela Luka dobio je početkom tjedna još jednu vrijednu umjetničku donaciju. Prema riječima voditeljice Galerije Centra za kulturu Vela Luka  Rade Dragojević Ćosović radi se o 10 fotografija uglednog hrvatskog fotografa Borisa Cvjetanovića iz njegovog još uvijek otvorenog ciklusa “Grad”.
- Cvjetanović se već dokazao kao pažljivi i pronicljivi proučavatelj grada. Na tim se fotografijama, međutim, uopće ne pojavljuje čovjek kao ključni čimbenik grada, nego tek posljedice ili tragovi njegova postojanja i djelovanja. Te je tragove Cvjetanović do te mjere plastično uspio predstaviti da se stiče dojam kako grad kao glavni junak ne samo da ima svoj život nego da taj život teče gotovo usporedno sa životima njegovih stanovnika. O fotografskom umijeću više ne treba niti govoriti, on je, također, i iskorišten, on je djelatan i ima jasan cilj - napisao je u katalogu izložbe  Boris Greiner, grafički dizajner.
U proteklih nekoliko godina umjetnički fundus Centra za kulturu Vela Luka obogaćen je doniranim djelima renomiranih hrvatskih i stranih autora koji su izlagali u izložbenom prostoru Centra za kulturu Vela Luka u sklopu programa Galerije moderne i suvremene....

Korčulanski brodograditelji u Sulini/Rumunjaska krajem 19. stoljeća Korčulanski brodograditelji u Sulini/Rumunjaska krajem 19. stoljeća
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, April 6, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Gosp. Yann Bonguardo je prije par dana posjetio Sulinu, mjesto na ušću Dunava u Rumunjskoj, gdje je na mjesnom groblju pronašao posljednja počivališta Korčulana koji su krajem 19. stoljeća tamo nastavili svoje brodograđevne poslove .. I went to Sulina Romania a few days ago on the Danube delta. The visit of the cemetery was very interesting, with several well preserved tombstones. It confirmed the presence of Korcula shipbuilders in the 19th century in Sulina. According to a member of the small catholic community there, there still is a Kalogjera (spelled Calogera)family in Romania, probably in Bucharest. See enclosed PDF document. Regards, Yann Bonguardo

Novi puti Plavca malog Novi puti Plavca malog
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 7, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(PELJEŠAC) - Udruga PLavac mali i Pelješki vinski puti još jednom su organizirali  i prezentirali  bogatu ponudu proizvoda sa ruralnog područja Dubrovačko - neretvanske županije. Na zajedničkom štandu gdje se predstavilo dvadesetak proizvođača sa svojim proizvodima.
Nakon kušanja proizvoda i degustacije vina  na štandu, održana je i prezentacija Peljeških vinskih puta koju je predstavio Slobodan Rosić promotor Peljeških vinskih puta i Plavca malog.
U sklopu Festivala održana je i vinska radionica pod nazivom Novi puti Plavca malog koju je vodio  prof. dr. sc. Bernard Kozina. Na slijepoj degustaciji našla su se pet vrhunskih vina Plavca malog: Dingač - PZ i vinarije Dingač, LIbertas - PZ Putnikovići, Rota - Tera Rota d.o.o.,  Plavac mali - OPG Živkušić, Dingač - Matuško d.o.o., te jedan Prošek - PZ Pelješki vrhovi Janjina.
Nakon predstavljanja Plavca malog i podneblja sa kojeg dolazi kušačima su natočena vina koja su mogli kušati i ispričati svoju priču i iskustva u degustiranju Plavca malog. Kako je za kušnju bio ograničen broj mjesta mnogi ljubitelji Plavca malog koji su se....

Svjetski dan zdravlja Svjetski dan zdravlja
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 7, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Poštovani, 7. travnja obilježava se Svjetski dan zdravlja. Ovogodišnja poruka je "Mala napast, velika prijetnja!" a odnosi se na komarce, papatače, krpelje i muhe koji su važni vektori (prenosioci zaraznih bolesti). U posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj su evidentirane dvije nove vektorske bolesti: denga groznica i groznica Zapadnog Nila. Na našim internetskim stranicama www.zzjzdnz.hr možete pronaći više informacija o ovoj temi, kao i naš novi letak "Prestanimo uzgajati komarce!". (dr. Lakić)

Turnir u biljaru između Pupnata i Dubrovnika Turnir u biljaru između Pupnata i Dubrovnika
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 7, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(PUPNAT) - Ovaj vikend u Dubrovniku odigran je drugi od ukupno šest godišnjih ekipnih turnira između Biljarskog Kluba Pupnat i Biljarskog Kluba Dubrovnik. Dubrovčani su pobijedili 9-7,ali nisu bili izuzetno bolji.
- Poslije tri kola rezultat je bio 6-6, a u prvom setu četvrtog kola Pupnaćani su poveli 7-6 dok su zadnja tri seta završila vrlo tisno i tu smo psihički malo popustili, kaže Marko Farac predsjednik B.K. Pupnat.
Treći turnir u Pupnatu bi trebao biti izuzetno interesantan,dodao je Farac. Za Pupnat su igrali Marko Farac, Damir Bosnić, Mate Liam Farac, Petar Stanišić i Ante Šeparović. Naš najbolji igrač turnira s najviše bodova bio je Mate Liam Farac. (BkP)

Akcija HGSS-a Orebić Akcija HGSS-a Orebić
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, April 8, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(PELJEŠAC) - I danas se je opet pokazalo da se na HGSS službu može računati svugdje i uvijek. Naime, u kasnim popodnevnim satima odmah po dojavi i traženju pomoći iz susjednog Trpnja sedam članova HGSS Stanice Orebić izlazi na teren i u dosta zahtjevnoj akciji sa litica u potoku iznad mjesta spašava dvije koze do mještanina.
Nesretne životinje su u paši zalutale na visoku liticu i nakon šest dana posve iscrpljene ostale blokirane u stijenama. Po dolasku spašavatelja jedna se je nekako uspjela sama spustiti dok se do druge morao popeti jedan do ekipe i upakiranu u tzv. Pelenu spustiti na sigurno.
Posebno je bio dirljiv trenutak kad se (ne)sretna životinja prepustila u naručje spašavatelja viseći na stijeni i kad se je po spašavanju još jednom kao u znak zahvalnosti okrenula. Hgss-ovci su i ovom prilikom pokazali svoje veliko srce. Bravo momci. (IT)

Upoznavanje s gastronomskim biljkama u prirodi Upoznavanje s gastronomskim biljkama u prirodi
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, April 8, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ŽRNOVO) - U ponedjeljak, 7. 4. 2014. godine učenici 1. d razreda Srednje škole Petra Šegedina iz Korčule, zajedno sa svojim stručnim učiteljima Mirelom Šeparović, Pavlom Tvrdeićem, Antom Skokandićem i asistentom u nastavi Franom Radovanovićem, realizirali su terensku nastavu na temu upoznavanje s gastronomskim biljkama u prirodi. Cilj stručnog izleta je bio upoznati se sa odnosom ruralnog načina života i zdravom prehranom, te savladati načine ubiranja i prigotovljavanja gastronomskog bilja u prirodi, te se upoznati sa njegovim ljekovitim svojstvima, zanimljivostima te primjenom u gastronomiji.
Od Žrnova do Kočja učenici su prepoznali i „uparali“ petnaestak vrsta biljaka, koje su uz pomoć priručnika Osnovne škole „Ante Curać – Pinjac“ Žrnovo „ Vratimo se prirodi „ temeljito obradili. Stigavši u Kočje uz pripremljenu vatru učenicima je održano predavanje o pojedinoj biljci te njenoj hranjivoj vrijednosti i uporabi u kuharstvu. Nakon tematskog predavanja bilje je skuhano, začinjeno maslinovim uljem i degustirano uz meso na ražnju. Učenici su se također upoznali i sa svojstvima i hranjivoj vrijednosti mesa puha, nakon čega su imali prilike degustirati....

Popularizator astronomije Antun Radonić dobitnik nagrade za životno djelo Popularizator astronomije Antun Radonić dobitnik nagrade za životno djelo
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, April 13, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Izvršni odbor Hrvatske zajednice tehničke kulture dodijelio je nagradu za životno djelo Antunu Radoniću. Dodjeljeno je i sedam godišnjih nagrada za izniman doprinos tehničkoj kulturi u 2013. godini, tri povelje, dva počasna zvanja Instruktor - savjetnik i jedno počasno zvanje Mentor - savjetnik.
Temeljem članka 31. Odluke o ustanovljenju javnih priznanja Hrvatske zajednice tehničke kulture i javnog raspisa te prijedloga Odbora za dodjelu javnih priznanja, počasnih zvanja i Nagradu Hrvatske zajednice tehničke kulture, na 17. sjednici održanoj 14. ožujka 2014. u Zagrebu, Izvršni odbor Hrvatske zajednice tehničke kulture donio je Odluku o dodjeli javnih priznanja, počasnih zvanja i Nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2013. godinu. -- Pogledavi na cudaprirode.com

Prezentacija korčulanskog turizma u Pragu Prezentacija korčulanskog turizma u Pragu
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, April 18, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

 (KORČULA) - Treću godinu za redom nastavlja se uspješna zajednička suradnja dva susjedna otoka, Korčule i Lastova, ovog puta obilježena prezentacijama u Pragu.
Domaćini prezentacije, direktori turističkih zajednica otoka Korčule i Lastova, predstavili su bogatu turističku ponudu otoka u restoranu „Dalmacija“ u Pragu 12. travnja gdje su prisutni upoznati sa ljepotama i raznolikostima dvaju otoka a raspitivali su se o mogućnostima dolaska i planiranja godišnjih odmora za nadolazeću sezonu.
Iduća prezentacija održana je dana 15. travnja u samoj povijesnoj jezgri Praga, staroj Gradskoj Vijećnici, u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Pragu i direktora Klaudija Stojnića. Direktori turističkih zajednica otoka Korčule i Lastova prezentirali su turističku ponudu i odgovarali na pitanja  više od 50 prisutnih predstavnika čeških turoperatora i novinara koji su bili jako  zainteresirani za naše turističke proizvode, destinacijsku ponudu otoka Lastova, predstavljenog kao otoka glazbe i agroturizma, otoka prekrasnih prirodnih ljepota i idealne destinacije za idilični robinzonski odmor te otoka Korčule, zelenog i raznolikog otoka bogate povijesti i kulture, otoka pjesme i vina....

【克羅埃西亞】科楚拉島 【克羅埃西亞】科楚拉島
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, April 18, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

( 2014/01/22 Yahoo奇摩旅遊編輯部 W&T記事簿 ) - 【旅遊部落客專欄/W&T記事簿】
科楚拉島Korcula Island除了小;還有什麼呢?
美!
還有美!!- Link

News 1 - 12 of 20.  next


Posljednje vijesti
Političko prebjegavanje u Veloj Luci
U subotu navečer u Veloj Luci dogodilo se nešto što se smatralo da se na lokalnoj razini ne može dogodit ali kako je u politici sve moguće svjedoci smo....
Žive jaslice u Veloj Luci
Dragi vjernici, žitelji otoka Korčule i prijatelji Trtajuna neobično nam je drago da vas i ove godine možemo pozvati na jedinstveno uprizorenje živih jaslica u Veloj....
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....