An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Predavanje o prapovijesnim lokalitetima u srijedu u 19:00 sati Predavanje o prapovijesnim lokalitetima u srijedu u 19:00 sati
 Published 1 Year Ago via ivangrbin   Monday, April 4, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Turistička zajednica Grada Korčule vas poziva na predavanje dr.sc. Dinka Radića, 6. travja 2016. godine (srijeda) u 19:00 sati, u Domu kulture u Korčuli. Tema je: Prapovijesni lokaliteti na području Grada Korčule: Špilja Žukovica (Račišće) i Jakasova špilja (Žrnovo).

Veselimo se vašem dolasku!

Klapi Nava srebrni pehar na natjecanju u Veroni Klapi Nava srebrni pehar na natjecanju u Veroni
 Published 1 Year Ago via ivangrbin   Wednesday, April 6, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes

Ženska klapa Nava iz Orebića osvojila je srebreni pehar ovog je vikenda na 27. po redu Međunarodnom natjecanju koralnih i acapella napjeva u Veroni.

Od 26 glazbenih skupina iz 12 zemalja, klapa Nava jedini je prestavnik iz Hrvatske na ovogodišnjem natjecanju. Kroz razgovore s klapom, članovi žirija su pohvalili način i interpretaciju klapske pjesme. Osim sudjelovanja na natjecanju klapa je zapjevala i na dva druga koncerta u kazalištu "Teatro Blu" u Veroni, te u crkvi u San Giovanniju.

Uspjeh klape na natjecanju osim srebrenog pehara je obilježilo i priznanje njihovom voditelju Janesu Vlašiću za sudjelovanje i uspješnost na natjecanju već 6. put te brojni kontakti s drugim glazbenim skupinama od Kine do Sjedinjenih Američkih Država. Zahvala za ovaj uspjeh ide najviše njima na njihovom trudu koji su uložile da bi ovo postigle, ali svakako i svima koji su ih podržali i pomogli im da otputuju na ovo međunarodno natjecanje. (LM)

Plati pa se hvali! Plati pa se hvali!
 Published 1 Year Ago via ivangrbin   Sunday, April 10, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Top vijest danas je: Naš Zadar izabran je za najbolju europsku destinaciju u 2016. godini. Konkurirale su mu razvikane europske metropole poput Pariza, Rima, Berlina, Londona, Beča, Atene i Praga.

Kako u novinarstvu ne bi svi bili "papagaloti" idemo malo istražiti ovu informaciju. Uštekani u internet danas je to barem jednostavno. Iza nagrade stoji portal europeanbestdestinations.com, osnivač u registru domena je privatna osoba iz Bruxellesa, osnovan 2013. godine. Popularnost im varira dvostruko i ovisi o medijskim objavama. Portal (danas) ima Alexa rank 148,336, s prosječno 4,947 posjeta dnenvo.

Za usporedbu TripAdvisor ima Alexa rank 184, s 2,598,281 posjeta dnevno, popularnost im varira +/- 20% u ovisnosti o dobu godine. Osnovan je 1999. godine. Vlasnik je istoimena firma iz USA. I oni su nedavno, ali na osnovu utisaka gostiju, objavili top destinacije u svitu, tako i u EU za 2016. godinu, ali tamo nema nikoga iz HR među prvih 25.

Ovakav način izbora me podsjeća na već viđeno po principu plati pa se hvali! 

(Alexa Traffic Rank is a rough measure of a website's popularity, compared with all of the other sites on the internet, taking into account both the number....
Pelješac vinsko carstvo Pelješac vinsko carstvo
 Published 1 Year Ago via ivangrbin   Monday, April 18, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(PELJEŠAC) – Predstavnici Udruge Plavac mali, TZO-a općina Pelješca, HGK Županijske komore Dubrovnik te Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije predstavili su novu vinsko-turističku manifestaciju Idemo na Pelješac u vinsko carstvo koja će se održati 1. svibnja 2016. godine.

Tiskovna konferencija održana je na izložbenom prostoru Privredne Gospodarske Komore Federacije BiH na međunarodnom sajmu gospodarstva MOSTAR 2016.

Vinsko turistička manifestacija uz stonske kamenice, Plavac mali i domaće proizvode sa Pelješca i otoka Mljeta održana je i u Sarajevu u vinoteci In vino veritas sa predstavnicima sarajevskih medija i turističkih agencija. Iskazan je veliki interes za ciljani dolazak turista u ove dane na Pelješac pa se očekuje da će pelješki vinari imati pune ruke posla.

Predstavnici TZO-a Pelješca i Mljeta te Udruge Plavac mali posjetili su i vinarije u Slavoniji i Baranji gdje su se sastali sa predstavnicima vinskih udruga te razmijenili iskustava i ideje u suradnji na poboljšanju vinskog turizma. (SR)

Predavanje: Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule - Samoniklo jestivo bilje Predavanje: Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule -....
 Published 1 Year Ago via ivangrbin   Wednesday, April 20, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Turistička zajednica Grada Korčule vas poziva na interaktivno izlaganje: Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule - Samoniklo jestivo bilje (parapać, mišanca, gruda), 26. travnja 2016. u 19:00 sati u Hotelu Korčula de la Ville u gradu Korčuli. Predavač je Sani Sardelić, kustosica Gradskog muzeja Korčula.
 
Stanovnici otoka Korčule sačuvali su u svojoj prehrambenoj praksi vještinu pobiranja i konzumiranja samoniklog jestivog bilja, parapači, mišance, grude, čije je korištenje u ljudskoj prehrani poznato još od prapovijesti. Koje su moguće suvremene interpretacije, te koji je turistički  i gastronomski potencijal ove visokovrijedne namirnice, nastojat će se nizom primjera pokazati tijekom interaktivnog izlaganja. Izlaganje je namijenjeno obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, vlasnicima turističkih agencija i ugostiteljskih objekata, kao i svima zainteresiranima, s posebnim osvrtom na činjenicu da je 2013. mediteranska prehrana upisana na Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine - UNESCO. (TZ, SS)
Posvećeno poslodavcima ... Posvećeno poslodavcima ...
 Published 1 Year Ago via ivangrbin   Wednesday, April 20, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Tako ti je to u Hrvatskoj, osim države koji po slovu zakona moraju obavijestiti sudionike u natječaju za posao bilo o pozitivnom ili negativnom ishodu, većina ostalih ima "kulturnu" naviku niti ne odgovoriti.

Nedavno sam iz radoznalosti posao CV firmi u Njemačkoj (kad već svi idu u Europu), putem njihovog online sustava niti ne očekujući odgovor, ali ima ih koji imaju drukčiju "kulturu" u odnosima s ljudima. - Zahvaljujemo na vašoj prijavi za posao. Pročitali smo je s velikim zanimanjem. Kako imamo previše prijavljenih (čitaj: imaš previše godina), jednostavno nismo u mogućnosti pozvati sve na razgovor... itd. Hvala još jednom na vašem zanimanju za našu kompaniju, želimo vam sve najbolje u budućnosti, vama osobno i poslovno.

Razlog ovakvoj domaćoj "kulturi" nije lako dokučiti. Meni je najbliži opis hrvatskog stanja uma ponudio sociolog pok. Ivan Kuvačić: - Zamisli trkače koji su međusobno povezani tako da jedan drugog sprječavaju u trci, pa imamo sliku kojom se spriječava izdvajanje, sve se svodi na prosjek. Takvo stanje pogoduje ulizicama i skorojevićima. To su većinom slabo ili prosječno obrazovani ljudi, lišeni kulturnog zaleđa, s veoma izraženom strašću za privilegijama.....

HNS-ovo upozorenje Vladi HNS-ovo upozorenje Vladi
 Published 1 Year Ago via ivangrbin   Tuesday, April 26, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Dubrovački HNS je jučer poslao medijima priopćenje - upozorenje Vladi RH vezano uz privatizaciju dubrovačke zračne luke.

Vlada RH donijela je odluku o pokretanju procjene vrijednosti prije prodaje za 54 državne tvrtke od kojih je jedna nama u Općini Konavle, ali i cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji, iznimno bitna – Zračna luka Dubrovnik. Ova tvrtka već godinama postavlja i obara rekorde u poslovanju, od profita preko broja zrakoplova i destinacija do broja putnika koji kroz nju prolaze i kao takva rijedak je primjer uspješnog poslovanja među državnim tvrtkama. Zato bi njena prodaja bila poput ubijanja krave zbog dva komada mesa!

Stoga pozivamo Vladu da bude oprezna u zaštiti građana, posebno nas na jugu, kako se ne bi dogodilo da novi vlasnik Zračne luke bez ikakve kontrole krene u otpuštanje radnika te podizanje cijena i naknada, što bi imalo negativan utjecaj na cijelu županiju, a posebno na Općinu Konavle.... Nemojte ostati poznati kao oni koji su prodali posljednje obiteljsko blago samo kako bi ga brzo potrošili, a potomcima ništa ne imali ostaviti. Budite mudri i najvrjednije tvrtke ostavite u naslijeđe budućim generacijama ili bar osigurajte kontrolne mehanizme u tvrtkama koje imaju....

News 1 - 7 of 7.  


Posljednje vijesti
Srđan na Međunarodnoj olimpijadi umjetnika u Rijeci
U organizaciji Hrvatskog književnog društva, u Rijeci je od 24. do 26. ožujka održana druga Međunarodna olimpijada umjetnika. Sudjelovalo je oko pedesetak umjetnika....
Osnovan ogranak HSLS u Janjini
Dana 25. ožujka 2017. godine u Janjini je održana osnivačka skupština ogranka HSLS-a Janjina. Za predsjednika ogranka izabran je Slobodan Mratinović. U Izvršni....
Posjet mjestu svojih djedova i baba
Korčulanin blajskih korjena Ivan Marinović Bršćan želi upoznati svoje mještane i otočane, iz Brazila gdje stlano živi dolazi u Blato 20. travnja. Evo njegove....
Male i velike butige
Nisam baš faca koju posebno impresionira digitalna tehnologija, zanimljiviji su mi ljudi koji stvaraju inovativna rješenja složena od hrpe čipova i znanja. A....
Ritam samoće, nova zbirka haiku poezije Srđana Duhovića
Korčulanski umjetnik Sđran Duhović postao je prepoznatljiv i poznat ne samo u Hrvatskoj nego i u susjednim državama po raznovrsnim pjesničkim formama. Pred znatiželjne....
Roditelji, dica i sladoled
Iz eVisitor evidencije gostiju koji su tijekom 2016. godine posjetili Grad Korčulu (od Čare do Račišća) TZ Grada je izvukla vrlo zanimljive podatke o broju turista po....