An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Slobodan Suncobran, kolumna Četiri stađuna Slobodan Suncobran, kolumna Četiri stađuna
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, June 1, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Svaki put ka niki naš političar gre pu Londona, meni pade napamet pobožni Vivaldi i njegova Četiri stađuna. Poče je s Proljećen i tu mustru od tega stađuna uvik slidu naši esdepejci. U svoje vrime Račan, a danas ova dva aktualna Zoki i Ivo. Milanović je malo ovo proljeće prošvrlja po Londonu i njemu je bi važan BBC, a Josipović je poša drito u krajičine dvore. Elizabeta pomalo prenuta što Ivo uliće iznenada, govoriće slučano je čula kako je u državničkoj posjeti Engleskoj, pa dobro doša i u nje. Naš se Ivo ni zagropa, nego onako skrušeno u pratnju tajanstvene žene pozdravi je najmoćniju ženu svita. Ali pristat na onaki smotani i ponižavajući protokol, more samo naš političar naviknut na razna uprknuća i euro lizanja bez granica. Posli Krajice naš Ivo se parića po u Kameruna, ka puf, sasiklo nikega engleskega vojnika na sri puta i posjeta se morala odgodit. Ne znan ali pari mi se ovi teroristi ništo previše teroriziraju Engleze i Amerikane, a zašto, niman pojma. Tuču hi sabjama nasri puti, šaju in otrovana pisma i kako in samo ne pade napamet malo gnjavi Japance, Austrijance, oli Norveđine? Ne, nego uvik udri na ove iste. Meni to ni uredu, jerbo jin oti zapadnjaci po islamskemu svitu od....

Vinska večer u hotelu Korsal Vinska večer u hotelu Korsal
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, June 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Hotel Korsal nastavlja s tematskim večerima... U četvrtak 6. lipnja u 19:00 sati će se predstaviti vinarija Toreta iz Smokvice. Pozivamo sve zainteresirane da rezerviraju stol i provedu ugodnu večera sa nama i Franom Baničevićem iz vinarije Toreta u veselom raspoloženju. Cijene su promotivne (menu 79 kn). Za sve informacije i rezervacije javiti se na tel: 092 2870148.

Nastup Korčulanskih mažoretkinja Nastup Korčulanskih mažoretkinja
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, June 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 1 - 1 Votes

(KORČULA) - U srijedu, 5. lipnja 2013. god. u kino sali Liburna  s početkom u 19:00 sati održat će se nastup mažoretkinja svih uzrasta plesne poduke "Mila".Pozivamo vas, dođite i uživajte u plesu naših djevojčica i djevojaka kao što i one same uživaju u onome što ih je naučila voditeljica Ljudmila.
Vaša će im potpora veoma dobro doći, jer se pripremaju i za regionalni nastup koji će se održati u Korčuli. (za Milu F.I.) 

Međunarodni dan arhiva Međunarodni dan arhiva
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, June 5, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana arhiva, Arhivski sabirni centar Korčula-Lastovo u ponedjeljak 10. lipnja priređuje izložbu "Samo službeno ...a malo i neslužbeno". Izložba će biti postavljena u Gradskom muzeju Korčula. Pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju otvaranju (s početkom u 19:30) i razgledaju izložbu. (ASC KL)

Legalizacija bespravno izgrađenih objekata Legalizacija bespravno izgrađenih objekata
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, June 5, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

PROJEKT MENSIO d.o.o, 21000 Split, Fra Luje Maruna 2, strukovni tim sastavljen od visokostručnih osoba nudi: izradu kvalitetne arhitektonsko – geodetske dokumentacije za uspješnu legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, izradu kvalitetne arhitektonske dokumentacije objekata uz precizni izračun njihovih korisnih površina na kojima će se temeljiti plaćanje vodnih doprinosa ili budućih poreza na nekretnine fizičkih ili pravnih osoba. Za više informacija nazovite s potpunim povjerenjem i doznajte sve: o roku izrade tehničke dokumentacije, o cijeni izrade tehničke dokumentacije, o najvažnijim detaljima poslovnog ugovora koji posloprimac nudi poslodavcu na zajedničko usvajanje. Mob: 091 55 11 413, 099 682 5517.

Slobodan Suncobran, Štokholmski sindrom Slobodan Suncobran, Štokholmski sindrom
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, June 6, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Dobro da je Vinko pobjedi i dignu nan Mirkota, njegove sekretare i ostale partijanere sa vlasti. Lako je njih sredi, ali ovega Penića u monadama ne može sredi niko. Isto ćemo ga posluša pa se nećemo puno veselit nego se odma ćapa posla. Inače se ne radujen ni jednemu političaru, nego više gledan što nan slidi, a vidit je da ovi naši iz državnega vrha pri lito ne gubu vrime. Podigli cijene brodskin kartama kako bimo mogli ima više turista koji su dakako pošizili za našin škojima.
Kad je ovako triba djelova kvikli i odma vazest par odvažnih judi napisa pridlog zakona koji bi otočanima ko i Srbima zajamči pozitivnu diskriminaciju pri ulasku dva zastupnika u Hrvatski sabor. A da što drugo učini nego da naš novi gradonačelnik kontaktira Otočni sabor dogovori strategiju, zazove druge otočane od Krka do Mlita i to se zgotovjeno da građanima koji na referendumu to mogu dobi. Već puno godišć govorin kako bi u Sabor tribalo sa svakin zasjedanjen ima obavezno točku dnevnega reda Otoci. Pa mi smo otočani sustavno diskriminirani i triba iz tega prostora ozbiljno razdrmat Vlaje da se malo smiru. Budući je među zastupnicima nula, oli jedan otočani, borba tek slidi. Nemote slučajno misli da ima zavjera i slično, jerbo....

Linija Drvenik - Dominče od 14. lipnja Linija Drvenik - Dominče od 14. lipnja
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, June 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Agencija za obalni i linijski promet objavila je plovidbeni red na trajektnoj liniji Drvenik - Dominče (Korčula) za 2013. godinu. Od 14. lipnja do 11. srpnja trajekt plovi dva puta dnevno; u 05:15 i 14:30 iz Dominča, a u punoj sezoni, od 12. srpnja do 25. kolovoza tri puta dnevno. Liniju održava brodar Linijska nacionalna plovidba s trajektom Moli, uz napomenu kako je red plovidbe podložan promjenama. -- Pogledati plovidbeni red

Leteći Kunej se javlja iz Kine Leteći Kunej se javlja iz Kine
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, June 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Ako ćeš napisat na stranicu štogo malo, evo me nase u Kinu posli devet godišća, puno se tega prominilo a Kinezi ostali Kinezi. Sa ima puno više debelih Kinezica i Kinezi (sigurno je to utjecaj naglog otvaranja i kopiranja stranaca), ima puno više bogatih i puno njih vozi "bjesna" auta, bicikli sve manje a motori na baterije poplavili, gotovo da benzinca više ne vidiš i ne čuješ na putu, i to mi je jedan od najveći problemi, jer san gluh pa jih ne čujen a gredu nečujno usuda okolo, vrlo često iz oba smjera, pravilo desne strane i ruke se ne poštuje.
I daje je na snagi zakon jedno dite, ali moćni i bogati znaju to izigrat pa imaju više dice. Sad govoru da će policajci, rudari i pomorci moć imat dvoje dice (ja san uvik govori ženi da va imat najmanje četvero dice). O ostalin promjenama, i napretku po Kini bi se moglo pisat puno, puno se tega izgradilo, gradovi se jednostavno ne mogu pripoznat.
Sa san u Nantongu, 100-tinjak km od Shanghaja, Nantong je poznat kako "Biser rijeke i more", to je grad s poviješću od kineske dinastije Han. Prvi klan stanovnici živjeli na ovim prostorima prije 5000 godina. Nantong ima nacionalni ugled "prvi prozor na velikon rijeci Yangtze" i jedan je od nacionalnih....

Likovna radionica Likovna radionica
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, June 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes

(ŽRNOVO) - U petak, 07. lipnja učenici, roditelji i učiteljice Osnovne škole „Ante Curać – Pinjac“ iz Žrnova, održali su tradicionalnu  likovnu radionicu. Radionica je protekla u veselom ozračju. Male dječje ruke uz pomoć roditelja i pod vodstvom učiteljica izradile su preko četrdeset cvjetova i cvjetnih aranžmana koje će izložiti u petak na završnoj školskoj priredbi. Zadovoljni suradnjom i zajedničkim druženjem zaključili smo kako bi likovne radionice trebalo provoditi što češće, jer učenicima je ovakav način rada najdraži. Pozivamo vas da u petak pogledate naše kreativne uratke! (Učiteljice RN Osnovne škole „Ante Curać – Pinjac“ Žrnovo)

Bal Sv. Antuna Bal Sv. Antuna
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, June 10, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Povodom Dana kotara i blagdana Svetog Antuna, Gradski kotar Sv. Antun i Malonogometni klub Sv. Antun pozivaju vas 15. lipnja na bal Sv. Antuna, u vrtu srednje škole pod Sv. Antunom, s početkom u 21 sat. Rezervacije u butigi "Bellella" i voćarni "Voćko". Cijena od 120 kuna uključuje večeru, piće dobrodošlice i zabavu uz bend Mirko Bura.

Vinar Frano Miloš u hotelu Korsal Vinar Frano Miloš u hotelu Korsal
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, June 11, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Hotel Korsal nastavlja s tematskim večerima... U četvrtak 13. lipnja u 19:00 sati će se predstaviti vinar Frano Miloš iz Ponikava na Pelješcu. Pozivamo sve zainteresirane da rezerviraju stol i provedu ugodnu večera sa nama i Franom Milošem u veselom raspoloženju. Cijene su promotivne (menu 79 kn). Za sve informacije i rezervacije javiti se na tel: 092 2870148.

Proglas Otočnog sabora Proglas Otočnog sabora
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, June 11, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Drage otočanke, dragi otočani i građani Republike Hrvatske, Otočni sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka, zbog zanemarivanja stanja na otocima od svih dosadašnjih Vlada, uključujući i sadašnju koja sustavno krši Zakon o otocima i možemo slobodno reći i Ustavna prava građanina – otočana Republike Hrvatske.
Zašto želimo javnost upozoriti na stanje Hrvatskih otoka? Smatramo da je došlo vrijeme od „5 do 12“. Smatramo da Vlada Republike Hrvatske treba više shvatiti koju vrijednost imaju naši otoci i da na otocima živi cca 130.000 tisuća građana Republike Hrvatske i da im se ne smiju uskraćivati Ustavom zagarantirana prava samo zato što žive na otocima. Ne želimo da se od hrvatskih otoka rade rezervati i da se stanovnici Hrvatskih otoka osjećaju građanima drugog reda. Mi smo protiv najavljenog poskupljenja putnih karata kako za otočane tako i za sve ostale građane Republike Hrvatske, jer smatramo da se tim postupkom samo ugrožava gospodarstvo i kvaliteta življenja na otocima. Zašto tako mislimo? Ukoliko je putna karta skupa, tko će doći na otok i kome će otočanin prodati svoje proizvode. Ovim poskupljenjem pokušava se naše otoke pretvoriti u rezervate, a karte pod ovim cijenama....

News 1 - 12 of 35.  next


Posljednje vijesti
Političko prebjegavanje u Veloj Luci
U subotu navečer u Veloj Luci dogodilo se nešto što se smatralo da se na lokalnoj razini ne može dogodit ali kako je u politici sve moguće svjedoci smo....
Žive jaslice u Veloj Luci
Dragi vjernici, žitelji otoka Korčule i prijatelji Trtajuna neobično nam je drago da vas i ove godine možemo pozvati na jedinstveno uprizorenje živih jaslica u Veloj....
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....