An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Otok Korčula glavna tema novog broja tipTravel magazina Otok Korčula glavna tema novog broja tipTravel magazina
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, June 3, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Otok Korčula glavna je tema novog broja tipTravel magazina, prvog hrvatskog digitalnog i interaktivnog online magazina o turizmu i putovanjima, koji je putem platforme za digitalna izdanja, Issuu.com, i iOS Newsstand aplikacije čitan u više od 120 zemalja svijeta. Na ukupno 22 stranice svakog od tri izdanja magazina - hrvatskog, engleskog i njemačkog - čitateljima diljem svijeta su predstavljene atrakcije, turistička ponuda i niz doživljaja koje turistima i svim posjetiteljima otoka nude Korčula, Lumbarda, Smokvica, Blato i Vela Luka. Otok Korčula opisan je u naslovu reportaže kao "rajski otok koji 'osvaja' svijet", a u nastavku ove velike teme magazin donosi preporuke za izlete s otoka Marka Pola do netaknute prirode obližnjeg otoka Mljeta, kao i do Lastova, otoka neodoljive ljepote.

Iz Dubrovačko-neretvanske županije magazin donosi i priču o tradicijskom dubrovačkom nakitu, sve popularnijem i među holivudskim zvijezdama, a čitateljima diljem svijeta predstavlja i nagrađivani promotivni film "Dubrovnik and Time" kojeg je, klikom na video, moguće pogledati.

Kroz novi broj, koji ima ukupno 166 stranica, magazin donosi teme i iz ostalih krajeva Hrvatske pa tako, između ostalog, iz srednje Dalmacije, sa sjevernog Jadrana, iz Istre, Zagreba te Zagrebačke,....

U klubu Vitar otvorena jedriličarska sezona U klubu Vitar otvorena jedriličarska sezona
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, June 5, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(BRNA) - Jedriličari Pomorskog kluba Vitar iz Brne su 3. lipnja ponovo zajedrili u Brni na Korčuli i time otvorili ljetnu sezonu jedrenja i novi ciklus škole jedrenja za najmlađe jedriličare.

Dobrotom Franka Pecotića pojačali smo našu skromnu flotu na pet jedrilica tip Optimist. Broj članova kluba (mladih i odraslih) je narastao na 70! Otvaranje sezone smo proslavili večerom koju su pripremili sami jedriličari, uz slastice koje su pripremile dobre majke jedriličara.

Ove godine smo se priključili i Županijskoj ligi jedriličara, uz Orsan iz Dubrovnika, Pelješka jedra iz Orebića i JK Cavtat iz Cavtata. Pridružite nam se! Nautical Club VITAR-Pomorski klub VITAR, Jadran Pecotić

Predavanje i tratamenat s vilama iz Žrnova Predavanje i tratamenat s vilama iz Žrnova
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, June 6, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavljanje slikovnice "Legenda o vilama iz Žrnova", koje će se održati u srijedu, 8. lipnja u 19:00 sati u Domu kulture u Žrnovu. Slikovnicu će predstaviti Jasna Held, jedina profesionalna pripovjedačica narodnih priča i bajki, a o Kočju će govoriti Milan Vojinović, dipl. ing. šumarstva.
U programu će sudjelovati učenici Osnovne škole Ante Curać - Pinjac. Nakon programa slijedi druženje uz "tratamenat". Veselimo se Vašem dolasku. (Anamarija Radovanović, voditeljica projekta)

Prvo slijetanje ECA hidroaviona iz Splita Prvo slijetanje ECA hidroaviona iz Splita
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, June 8, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 2 - 1 Votes

(LUMBARDA) - Limena glazba, župnik don Vlado, otočni dekan don Željko Kovačević, načelnik Igor Kršinić, djevojke u narodnoj nošnji, nekoliko televizija, pjenušac, broštulani mindeli, hrstule, brojni mještani, korčulanski brodograditelj, i ECA hidroavion su današnja slika Lumbarde.

Blagoslovi Bože ovu ticu na propele što je danas doletila i doplovila u naše malo misto. Emotivan trenutak za načelnika Lumbarde Igora Kršinića, povijesni po njemu, koji će mjesto približiti na nekoliko desetaka minuta Splitu, možda kasnije i Dubrovniku te talijanskoj obali. Za ECA CEO Klaus-Dietera Martina je ovo nova točka na jadranskoj karti letenja, a za radoznale mještane nova mogućnost bržeg povezivanja sa Splitom. Obećao je Lumbarđanima kako će letovi ostati i nakon što hidroavioni započnu s letenjem prema gradu Korčuli te najavio u početku popularnije cijene za domaće otočane.

Prema ec-air redu letenja hidroavion bi trebao povezivati Lumbardu sa Splitom dva puta dnevno svaki dan u tjednu s polascima iz Splita u 10:50 te....

Korčulanske obitelji u GEDCOM formatu Korčulanske obitelji u GEDCOM formatu
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, June 10, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Neumorni istraživač korčulanskih obitelji gosp. Yann Bonguardo je nadopunio bazu naših predaka, kako kaže sada s preko 14 tisuća imena. Za čitanje je potreban software koji razumije GEDCOM (Genealogical Data Communication, an open specification for exchanging genealogical data between different genealogy software) format.

Hi Ivan, Here is my updated database. It now includes more than 14 000 individuals, with certainly 99 % of all individuals living in Korcula in the 19th century, with links to all other villages on the Island and on Peljesac. I added a significant number of families descending from families which emigrated (USA, Istanbul, Egypt, Dalmatia…etc) --> Family history stranica

Buka i huka u turističkim zonama Buka i huka u turističkim zonama
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, June 11, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Grad Korčula je 7. prosinca 2015. godine donio Odluku o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone na području Grada Korčule u kojoj stoji kako se zabranjuje izvođenje građevinskih radova koji se odnose na zemljane radove i radove na izgradnji konstrukcije građevine - u II. zoni od 15. lipnja.

Veseli nas što će gosti u Zavalatici još samo do utorka morati slušati zvukove građevinskih strojeva zaposlenih na dijelu rive u samom središtu mjesta. Hvala Gradonačelniče unaprijed što će biti tako - poručuju mještani.

Škola jedrenja za najmlađe Škola jedrenja za najmlađe
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, June 15, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(BRNA) - Jučer, 14. lipnja 2016. godine, novi mladi jedriličari kluba Vitar su krenuli u školu jedrenja. Ovi mališani uzrasta od 7 do 8 godina će u kratkom vremenu savladati početne vještine te će zajedriti samostalno već za dvije tri sedmice. Ima ih desetak, i rado prihvaćaju druge sa otoka Korčule u svoje društvo.

Pridružite nam se u Brni na Korčuli. Za godinu dana od osnutka kluba Vitar, zainteresirali smo više od 30 mladih i djece u borbi sa vitrom i morem! (Nautical Club VITAR-Pomorski klub VITAR, Jadran Pecotić)

Stiže vlakić? Stiže vlakić?
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, June 19, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 3 - 1 Votes

Posljednjih dana su u gradu česte teme vezane uz turističku sezonu, uz goste kojih malo ima pa nema ili ih ima ali su od stakla pa se ne vide, pa o brojnim katamaranima koji negativno utječu na noćenja, jer Korčula je grad koji se upozna u par sati; od dolaska do odlaska katamarana, tako da gosti nemaju potrebe više spavati niti jednu noć, onda o parkiranju i autima u gradu koje redari redovito čiste, pa nema ni auta niti ljudi, itd.

Moguće rješenje prometa po gradu i okolici je slikovito ponudio Leteći Kunej. Ovaj put pregovara s Kinezima da ravno iz njihove fabrike pošalju ovaj vlakić koji će kružiti od Plokate preko Sv. Nikole, Fortece, Tommija, Doma zdravlja i nazad kroz Hober do Plokate. Bilo bi korisno da ga napuni s Kinezicama i Kinezima kako bi usput popravili demografsku sliku otoka. Oni ne bi ni osjetili a nama bi puno značilo.

Nogomet i politika nisu teme, time se Korčulani ne bave, osim možda nekolicine pojedinaca.

Plavac mali na Međunarodnom festivalu vina Interfest Plavac mali na Međunarodnom festivalu vina Interfest
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, June 23, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(PELJEŠAC) – Udruga Plavac mali u suradnji sa Županijskom komorom Zagreb sudjelovali su na zajedničkom štandu HGK na trinaestom po redu međunarodnom sajmu Interfest koji se održao u Novom Sadu. Riječ je o sajmu koji okuplja proizvođače vina, turističke organizacije i sve one koji se bave proizvodnjom, distribucijom i promocijom vina. Teška gospodarska situacija nagnala je vinare da svoj proizvod pokušaju plasirati u treće zemlje tražeći uvoznike i distributere na specijaliziranim sajmovima.

Vinari Dubrovačko neretvanske županije nalaze se u izuzetno teškoj situaciji, i već par godina svi nastupi financiraju se samostalno. I pored brojnih zahtjeva nadležnim institucijama u Dubrovačko neretvanskoj županiji da sufinanciraju najam štanda i odlazak vinara na sajmove kako po Hrvatskoj tako i po drugim zemljama odgovora nema, osim Općine Orebić koja je prepoznala da je pelješkim vinarima neophodna pomoć. Kako su izbori na pragu svi se nadamo da će se barem djelomično ispuniti obećanja kandidata koji su govorili i govore da nam je uz turizam vino glavni proizvod. (SR)

News 1 - 9 of 9.  


Posljednje vijesti
Političko prebjegavanje u Veloj Luci
U subotu navečer u Veloj Luci dogodilo se nešto što se smatralo da se na lokalnoj razini ne može dogodit ali kako je u politici sve moguće svjedoci smo....
Žive jaslice u Veloj Luci
Dragi vjernici, žitelji otoka Korčule i prijatelji Trtajuna neobično nam je drago da vas i ove godine možemo pozvati na jedinstveno uprizorenje živih jaslica u Veloj....
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....