An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Viko ne viko s komentarom javio se Niko Viko ne viko s komentarom javio se Niko
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, July 1, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Sinoć i noćas tražilo se ili direktora TZ Grada Korčule, ili gradonačelnika, li njegovog zamjenika, ili zamjenika od zamjenika, da bi barem u ponoć čestitali svima na Plokati sretan završetak prvih šest mjeseci ove 2012. godine i početak novh šest mjeseci.
Uz veliki trud i rezultat uspješnosti organizacije Korčulanskog karnevalskog kluba „Bonkulovići“, nažalost i on su bili tužni, kao i kćer jednog bogatog Španjolca koji je htio s gradonačelnikom dočekati ovu jedinstvenu svjetsku manifestaciju, i potrošiti malo više.
Bio bi red da je netko od TZ čestitao najpoznatijoj Uneskovoj maskiranoj grupi Halabijski zvončari iz Viškova, koji su zbog atraktivnih nastupa 2007. godine upisani u Registar kulturnih dobara Hrvatske. Kad nema odgovora, prosudimo po izrazima na fotografijama koliko su pojedinci i grupe zaslužili više u dobrodošlici. Jer da nije bilo Dada Bojića i nekolicine njegovih suradnika, i ova bi se manifestacija mogla prebaciti u Blato, jer je to na Plokati izrazila maškarana skupina Krulić iz Blata. (Niko Perić)
Financijska potpora za Malu ĹĄkolu brodogradnje Financijska potpora za Malu ĹĄkolu brodogradnje
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, July 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Kreativna radionica StolArt, Udruge MREZZE će od 16.07 do 27.07.2012. u Korčuli, u suradnji s Gradskim muzejom Korčula, organizirati Malu školu brodogradnje.
 Riječ je o projektu namijenjenom djeci, koja kroz praktični rad uče o tradicionalnoj hrvatskoj brodogradnji,. Mala ĹĄkola brodogradnje bit će postavljena ispred Gradskog muzeja, a pravo na sudjelovanje imat će djeca osnovnoĹĄkolskog uzrasta. Budući da je proĹĄlogodiĹĄnja radionica izazvala veliki interes i simpatije, kako domaćina tako i velikog broja turista, Ĺželjeli bismo osigurati potrebna sredstva za odrĹžavanje ovogodiĹĄnje radionice, te ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da prema svojim mogućnostima pruĹže financijsku potporu za odrĹžavanje ovogodiĹĄnje radionice.
Nadamo se da ćete nas podržati u ostvarenju ovog iznimnog projekta, koji promiče tradicionalne vrijednosti lokalne zajednice i obogaćuje kulturno-turističku ponudu Jadrana. MREŽE – Udruga za kulturnu suradnju, Granice 10, Zagreb, Broj računa: 2402006-1100593260, OIB: 14282113410
Vinarija Dingač u agoniji, a direktoru etikete veći problem od dugova Vinarija Dingač u agoniji, a direktoru etikete veći problem od dugova
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, July 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Poslovni.HR piše o stanju u Vinariji Dingač ... Radnici potražuju 20 plaća, zadrugarima nisu isplaćene četiri berbe, a pomaka nema na vidiku, pa je sindikalni povjerenik u Poljoprivrednoj zadruzi i vinariji Dingač Ante Protić odlučio dati otkaz. "Ja sam otišao, ali pomozite! Možda se medijskim pritiskom nešto pomakne, pa ljudi dobiju svoj novac", obratio se Protić Poslovnome dnevniku. Zadruga je od 1989. do kraja 2010. surađivala s Badelom 1862. U veljači 2011. godine ugovor je raskinut, Badel je i sam bio u problemima, a zadrugari su, objašnjava Protić, povjerovali ambicioznim planovima direktora Ante Martinovića da će samostalnim nastupom na tržištu poslovati znatno bolje. Godinu i pol poslije, tvrdi, situacija je još dramatičnija .. Pogledati članak na Poslovni.HR
Sa i bez Sa i bez
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, July 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Ante I. Curać još tuguje za trajno izgubljenom vizurom Korčule .. Nedjeljko, popni se iznad Perne do kapele Svete Barbare, molim te napravi fotografiju grada Korčule iz iste pozicije iz koje sam je ja slika 2008. godine, neka narod vidi što je bilo a čega više ni .. Ive, stavi onda obje zajedno da narod vidi što smo izgubili. Nedjeljko je poslao fotografiju i evo u srednjoj rezoluciji kako to izgleda - Sa i bez Tommy centra u gradu
Uredništvo biblioteke Žilković odabralo tekstove Uredništvo biblioteke Žilković odabralo tekstove
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, July 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Slijedom raspisanog Natječaja za najbolje književno djelo objavljenog u prosincu 2011. godine, Uredništvo biblioteke Žilković objavljuje: Na natječaj je pristiglo ukupno pet prijava – zbirki pjesama, pri odabiru najboljeg književnog djela, Uredništvo je slijedilo opće prihvatljive principe koji određuju umjetnički tekst.
Sagledavajući sve bitne odrednice ponuđenih tekstova, stavljajući težište na izražajnost i figurativnosti jezika, stilske karakteristike, auditivnost i vizualnost teksta, te dojam koji ostavlja na čitatelja Uredništvo je utvrdilo da će u Biblioteci Žilković biti izdana dva djela.
Zbog uočene kvalitete oba teksta, premda motivski i tematski različiti, sigurnošću jezičnog izričaja i kvalitetnom primjenom poetskog instrumentarija odlukom Uredništva zavređuju biti objavljeni: 1. Treba obratiti pažnju na detalje (šifra DETALJI) 2. Kriptopis bijelog u procjepu zemlje (šifra LAPIS 333)
Odabrane zbirke pjesama bit će tiskane 2012.-2013. u skladu s financijskim mogućnostima knjižnice. Još jednom zahvaljujemo svima na sudjelovanju i očekujemo ponovnu prijavu u sljedećem natječaju kojega će Uredništvo biblioteke Žilković raspisati krajem godine.
Tommy, kolumna Slobodan Suncobran Tommy, kolumna Slobodan Suncobran
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, July 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Evo će sutra fizičari iz CERN-a u Švicarsku objavit jesu li vidili Božju česticu. Ona je puno važna za nas na Zemji, jerbo je uticala na Veliki Prasak po kojemu je navodno nasta svemir.
Puno se ne razumin u Fiziku, ali moran reć da in je boje ne iskat otu Božju česticu, jerbo smo je mi u Hrvatsku već našli. Ona se sakrila u tilo našega prvega potpredsjednika Vlade Čačića. Ti je čovik propito ispunjen Božjin česticama i di go se Čačić El Bahati pojavi, sve okolo infeta božjin česticama.
Tako se može reć i za našega Gradonačelnika Mirkota da je pospuga par kili tih čestica ka je Čačić prin desetak godišć bi otvorit helidrom u Korčulu. Da je to istina vidit je iz Mirkotovih rabota naročito iz Božjega plana i izvedbe projekta Tommy. Naš se gradonačelnik zavitova u Korčulu otvorit trgovački centar i puno radnih mista di će u Božjem miru rabotat isto tako puno judi, a i parkirat na stotine auti. Za oti grandiozni plan naš je Mirko oseka potočić, spara u zekota i sa imamo centar Tommy koji nan tišti grud.......
Tako će u povijesti Korčule osta zapisano da je nekad u gradu vlada gradonačelnik kojemu je usrcu bi grad, njegova vridnost i lipota s naglaskon na ulazak pod baretu UNESCO-a. Te božje čestice su izazvale taki prasak u....
Voi’sa warm up party – 13/14/15. 07. 2012. Voi’sa warm up party – 13/14/15. 07. 2012.
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, July 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - U novootvorenom Boogie Jungle lounge clubu 13., 14. i 15. srpnja održat će se Voi’sa warm up party. Jedan od najljepših klubova za zabavu i ljetni chill na obali, Boogie Jungle ugostit će neke od najpoznatijih Voi’sa predstavnika.
Osječki DJ Venom otvorit će party i opravdati svoju titulu višestrukog prvaka Hrvatske u ‘turrntablismu’, dvostrukog finalista na DMC svjetskom prvenstvu i finalista na europskom prvenstvu. Dan nakon, atmosferu će podignuti Eddy Ramich, istaknuto lice hrvatske, ali i europske klupske scene i Duda Dudes, splitski DJ i resident u nekoliko klubova. Posljednji dan nastupaju Bocca Sofistfunk, splitski kultni DJ, poznat po raznovrsnim setovima svih glazbenih žanrova i razoblja, uz Dj-a Kid Va koji je ujedno glavni organizator Voi'sa – supetarskog festivala urbane glazbe koji će se ove godine na Braču održati 2.,3. i 4. kolovoza.
Voi’sa warm up - festival urbane glazbe održat će se u sklopu Korkyralis ljetnog festivala, koji se po prvi puta ove godine održava u Boogie Jungle lounge clubu u gradu Korčuli.
Korkyralis će ovo ljeto ugostiti i druge poznate dj i glazbene zvijezde, poput legendarnih osnivača Astralisa: Damira Ludviga i Gorana Go Cut-a Vlajića. Ujedno će biti i mjesto posljednjeg....
Direktor Hobera podnosi ostavku? Direktor Hobera podnosi ostavku?
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, July 4, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - U Peytonu, ili zbog točnijeg naziva, naselja kojega i nema u zemljišnim knjigama, nema ni javne rasvjete, za koju je na području Grada Korčule pa tako i u kotaru Sveti Anton zaduženo KTD HOBER. Autoru ovog napisa (Niko Perić) nije namjera obezvrijediti gradski proračun, kao ni upravu Hobera, koja ga koristi zbog poslova koje svake godine spominje direktor. Otprilike ovako: „Pod pojmom javna rasvjeta razumijeva se uprav¬ljanje, održavanje objekata i uređaja javne rasvjete, uključivo pod¬miri¬va¬nje troškova električne energije, za rasvjetljavanje javnih površina, javnih cesta koje prolaze kroz naselje i nerazvrstanih cesta“.
Po ovakvoj komunikaciji između Hobera i gradskih vijećnika, nikada nije provjeravano da li se dobiveni novac troši za javnu rasvjetu. Sigurno ne, jer ako u stambenom naselju Zagradac (od brodogradilišta do raskršća prema Lumbardi, i unutar gornje velike ulice prema Solinama ne svijetli, onda bi za protekle dvije godine trebalo vratiti Gradu novac koji nije iskorišten za namjenu, više od dvije godine, ispravio me dr. Kristo Cebalo.
Veći broj stanara obrati se i meni, da pokušam medijski doprinijeti eliminaciji pojedinih nedostataka. Da ne bih razočarao povjerenje sugrađana, tražio sam od predsjednika....
IzloĹžba Tea Bilasa u Gradskom muzeju IzloĹžba Tea Bilasa u Gradskom muzeju
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, July 4, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Samostalna izložba umjetnika Tea Bilasa „Priče u kamenu“ otvorena je u prisutnosti brojne zainteresirane publike u ponedjeljak navečer, 2. srpnja u Gradskom muzeju Korčula.
Teo Bilas skulpturom se bavi od 2002. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. Korčulanskoj likovnoj publici autor se predstavio sa ukupno 16 radova u kamenu te u kombiniranom materijalu kamena i drva, i to rastvorenim formama kamena koji priča, skromnim dalmatinskim kućicama savršenim u svojoj pojavnosti, sakralnim objektima i figuralnim motivima morskog svijeta.
Među izlošcima skulptura je "Križni put" koja je na izložbi održanoj u okviru dana Pasionske baštine 2008. godine u muzeju Mimara u Zagrebu osvojila je drugu nagradu. Na otvaranju izložbe umjetnik je otkrio kako je svoj prvi rad izradio od vrničkog kamena, a danas se on nalazi u Irskoj.
Ova zanimljiva i vrijedna izložba u Gradskom muzeju Korčula, ostvarena zahvaljujući umjetničkim i osobnim poznanstvima Tea Bilasa i našeg domaćeg umjetnika i likovnog pedagoga Abela Brčića, ostaje otvorena do 14.srpnja 2012. Pozivamo Vas da je posjetite! Za posjetitelje muzej je otvoren od 9:30 do 21 sat. (GmK)
Tko to gore prdi, dolje jako smrdi Tko to gore prdi, dolje jako smrdi
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, July 5, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Gotovo svakodnevni ekološki nemir ovom je porukom iz naslova okarakterizirao naš kolega, Ivo Cetinić Paron iz Vele Luke, kao humorist poznat izvan lokalnih okvira, svojim tekstovima bode vlastodršce i svih okolo njih, upozoravajući na naslage zloće i apsurdnosti koje puzajućom okupacijom naliježu na naše živote čineći nas sve manje osjetljivima na nepravdu i bešćutnost. Hvala Ivo, što pomažeš da se i ja (Niko Perić) autor pojedinih napisa iz života Korčule mogu poslužiti tvojim kritikama za koje si upozorio: Ne opraštaj im Bože, jer znaju što čine.
Ali ovo što se čini u jednoj od najljepših urbaniziranih uvala sa sjeverne strane našega otoka u Žrnovskoj banji, Ivo, trebat će i tvoja pomoć. Evo priče, čiji nemir ide u svemir! Priču započinje Ante Milat, mladi sugrađanin koji ne vjeruje da se u ovoj mirnoj sredini bilježe ovakvi događaji. Od prije dvadesetak godina pred ulazom u Žrnovsku banju bila je zgrada klaonice za potrebe tadašnjeg veletrgovačkog poduzeća Gradina iz Korčule, čije je ime izbrisala privatizacija, ali nije zgradu koja u ruševnom stanju prijeti i ljudima i okolišu.
Nakon nestanka klaonice,stanovnici su sami dobrovoljno počeli uređivati lijepu manju plažu, i uspjeli su....
IzloĹžba u 3VOLTA IzloĹžba u 3VOLTA
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, July 5, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(LUMBARDA) - Udruga Bašćina poziva vas u subotu, 7. srpnja 2012., u 21 sat, na otvaranje skupne izložbe fotografija u lumbarajskoj galeriji 3VOLTA. Pod zajedničkim nazivom Slobodni, svoje će radove predstaviti Branimir Žuvela, Dea Botica, Dino Cetinić, Jelena Padovan, Mak Đodan, Ranka Padovan i Valerija Jurjević.
Ova neformalna skupina otočkih fotografa s promjenjivim sastavom već treću godinu zajedno izlaže, najprije u GMSU Centra za kulturu Vela Luka, a od prošle godine i u našoj galeriji.
Izložba ostaje otvorena do 27. srpnja a može se razgledati od 18 do 22 sata, svaki dan osim ponedjeljka. Veselimo se vašem dolasku! (Udruga Bašćina)
U Zagradac bez lampadina U Zagradac bez lampadina
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, July 7, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Ovih sam dana svojim tekstom na korčulanskim web portalima pokušao objasniti nezadovoljstvo građana naselja Zagradac (Peyton) gdje javna rasvjeta u kompletu ne svijetli već dvije godine.
Tekst je objavljen i 20 sati nakon te objave, pojavili se spasonosni stručnjaci elektrodistribucije do stupova javne rasvjete. Ante Šale „Bene“ i Jure Kurtović, uz kontrolu predsjednika GK Sv.Antun-Antuna Prizmića, cili je Peyton zasvijetlio. Ne smijem više ništa o toj brzini uređenja, jer me strah da ne postanem prorok, i da se kojim slučajem javna rasvjeta ne vrati u proteklo dvogodišnje vrijeme, bez svijetlosti. I tako nehotice, mijenjam moju novinarsku ulogu. Uz dužno poštovanje svima koji se bave ljudskim dostignućima, pokušati ću se okrenuti ljudskim promašajima. Uz svjetleći pozdrav Viko ne viko - Svako Vam dobro želi Niko…. (Niko Perić)
News 1 - 12 of 86.  next


Posljednje vijesti
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....
Nikad bolja i brojnija posjetiocima manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma
Završena je 13. manifestacija Dana otvorenih vrata peljeških podruma na kojoj je prisustvovao rekordan broj posjetitelja. Po slobodnim procjenama bilo ih je....
Priopćenje Otočnog sabora
Drage otočanke i dragi otočani! Otočni sabor – udruga za razvitak hrvatskih otoka organizira tematski Sabor Otočnog sabora na temu „Položaj i status hrvatskih otoka....