An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Pola Nove godine Pola Nove godine
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, July 1, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Sinoć su Korčulani uz glazbu i ples ispratili prvu polovicu ove 2014. godine. Svaka čast Bonkulovićima i drugima (ako in je ko pomoga) na organizaciji. Jednostavno bilo je veličanstveno, svita koliko nikad, golih, obučenih, civilih, maškara, tri četiri glazbe, pića, dima, itd. .. Ni potriba ništa pisat već pogledati kako je bilo na YouTube

40 godina od mature 40 godina od mature
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, July 7, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Pozivamo generaciju maturanata korčulanske gimnazije 1973./74. koji ove godine obilježavaju 40. godišnjicu na zajedničko druženje u Žrnovu (Kampuš) u Pereta - Atrij, 2. kolovoza (subota) od 19:00 sati. Pelješčani i ostali kojima treba prijevoz molimo javiti se uobičajenim organizatorima. Neka nam bog da da doživimo 45., 50., i još, našim živim profesorima želimo dobro zdravlje, a mrtvih se kroz priče s poštovanjem rado sjetimo.

Ekološko ronilački klub “Korčula” dobio financijsku podršku na natječaju zaklade Kajo Dadić Ekološko ronilački klub “Korčula” dobio financijsku podršku na....
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, July 8, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Ekološko-Ronilački klub „Korčula“ na natječaju “Naš doprinos zajednici” koji je u travnju raspisala  Zaklada “Kajo Dadić” iz Splita dobio je 10.000,00 kn. Radi se o financiranju projekta  kojim će se provesti ekološka akcija čišćenja podmorja trajektnog pristaništa Dominče u Korčuli. Naziv projekta je “More naše plavo 2014” i provedba je planirana u listopadu ove godine.  Na ovom natječaju odobreno je ukupno deset projekata, po dvije iz svake od sljedećih pet županija: Zadarske, Šibensko- kninske, Ličko-senjske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske.
Zaklada “Kajo Dadić” natječaj “Naš doprinos zajednici” provodi u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva. Zaklada je s provedbom natječaja započela nakon što je potpisan sporazum o partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva u okviru Decentraliziranog modela dodjele financijskih podrški. Radi se o dodjeli financijskih podrški građanskim akcijama koje se provode u lokalnim zajednicama, a prijaviti se mogu udruge,....

Zahvala za vrijednu donaciju Zahvala za vrijednu donaciju
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, July 9, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Dana 04. srpnja gosp. Norbert Žaknić vlasnik tvrtke Memula d.o.o. u čijem je vlasništvu i Korčulanska polupodmornica donirao je Ekološko-Ronilačkom klubu „Korčula“ iz Korčule dva podvodna lift padobrana,  koji se koriste za podvodno dizanje tereta težine do 250 i 1000 kg., proizvodi tvrtke „Gumoflex“ iz Dugog Rata. Donirani padobrani će ronilačkom klubu uvelike olakšati uklanjanje krupnog otpada sa morskog dna prilikom provođenja ekoloških akcija čišćenja podmorja, vađenja potonulih barki i obavljanja drugih aktivnosti kod kojih je potrebno podizanje predmeta sa morskog dna.  (F. Fabris)

Festival viteških igara Festival viteških igara
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, July 10, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Nakon deset godina u gradu Korčuli je obnovljen Festival viteških igara. U programu svečanog otvaranja; mimohod po gradu, nastupi na gradskim tgovima i Spomeniku na Plokati, su sudjelovale viteške udruge iz Vele Luke, Smokvice, Čare, Pupnata, Moreška KUD iz Korčule, udruga Lastovski poklad iz Lastova te Els Bastonets D Algamesi iz Valencije u Španjolskoj. Dio atmosfere; bitke s mačevima, drvenim i željeznim sabljama te kantinelama (kako je komentirao netko od gledatelja) možete pogledati na Youtube

Bolesno grmlje na Forteci Bolesno grmlje na Forteci
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, July 18, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Čini se kako su se posljednjih desetak dana grmovi leprine na Forteci razbolili. S obje strane ceste ispod Fortece, od Strećice do poligona autoškole pa nizbrdo prema Tommiju, većina stabljika je u potpunosti požutila. Na listovima po čitavoj površini su vidljive crne točkice. Moguće se radi o gljivičnom oboljenju ali to bi trebalo istražiti, također i posljedice po ostalu vegetaciju, eventualno širenje, itd.
Razlozi se mogu samo nagađati, jedan od njih bi mogao biti i kiša prošlih dana koja je sa sobom donijela i bolest. (IG)

Noći peljeških vina Noći peljeških vina
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, July 23, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(PELJEŠAC) - Pelješac je sinonim za dobro vino. Plavac mali, dingač, postup,  vrhunska su vina koja caruju na Pelješcu. U organizaciji turističkih zajednica Pelješca, udruga  Plavac mali i Pelješki vinski puti a kroz projekt Dubrovačko neretvanske županije koja je oformila prvu tematsku cestu – Pelješac vinsko carstvo,  održati će se manifestacije „Noći peljeških vina“. 
Prva od sedam noći vina započeti će na Mljetu 24. srpnja, a nastavlja se u Stonu 27. srpnja, Dračama -08. kolovoza, Trpanju 13. kolovoza, Orebiću 17. kolovoza te ponovno na Mljetu 20. kolovoza i u  Orebiću 24. kolovoza.
Na svakoj manifestaciji moći ćete uživati u vrhunskim vinima i delicijama pelješkog kraja  kao i upoznati se  sa projektom turističke  ceste „Pelješac vinsko carstvo“. (TzS)

 

Povodom rođendana kipara Frana Kršinića (1897.-1982.) Povodom rođendana kipara Frana Kršinića (1897.-1982.)
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, July 24, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Danas je Kršinićev rođendan, pa se prisjećamo njegovih lumbarajskih početaka sa slikom kipa zavičajne teme. To je Frulaš, nastao 1927., nikada lijevan u bronci, nemarom nestao u Trešnjevačkom parku tijekom rata. O dječačkim danima je u starosti jednom rekao: "Svi smo mi bili pastiri, svi smo mi svirali frulu od smokve. Odrežeš komad smokve, napraviš frulu, pa sviraš, koliko smo lijepih grana smokve posjekli. Mene nije sram reći, mi nismo pasli koze i ovce, ali smo bili oko toga, nije sramota reći da si bio pastir".
Kršinić je napravio desetak pastira i pastirica, desetke raznih ribara i nekoliko prešanja ulja. Zavičajnim temama se vraćao cijelog života. Od najboljih radova, dva su vezana uz Lumbardu: reljef ribari (odljev na zgradi Doma u Lumbardi) i veliki nagnuti ribari (odljevi u Bakru, Zagrebu i Bolu). Darovnicom iz 1977. je predvidio da se oba rada odliju u bronci za galeriju u Korčuli. Već 20 godina nakon započete obnove zgrada stoji prazna i propada, puna smeća od nedovršenih radova. (M.G.)

Noć vina na Mljetu Noć vina na Mljetu
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, July 25, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(MLJET) - Tradicionalne pelješke  noći vina ovu godinu u suradnji sa TZ općine Mljet preselile su se i na  otočić Sv. Marije, na terasu restorana Melita. Turistima i gostima na jednom mjestu  ponuđeno je mljetsko maslinovo ulje, tradicionalni proizvodi i kvalitetno i vrhunsko pelješko vino, Plavac Mali, Maraština, Postup i Dingač. Feštalo se do dugo uz noć uz pelješke vinare i njihove proizvode. (S.Rosić)

Eto što ti je naš korčulanski turizam, nešto mu fali ali ... Eto što ti je naš korčulanski turizam, nešto mu fali ali ...
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, July 28, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes

Evo ti slika istočne obale od hotela Bon Repos, slikane prin dva tri dana - Je li tebi ovo izgleda normalno?? Ja je svaki put kad prođem barkom gledan i vidin da nešto fali, ali, nešto čudno, dok se nisan sjeti!
Subota je 26. srpnja, lipo vrime, sunce, nima velikog vitra, 17:30 sati i za ne virovat da nema nikoga na grižama! A tamo smo uvik znali "parit oči" na obučene i neobučene kad smo pasavali s barkama! Nema više ni guzica ni sisa!!! Pozdrav! 

Last Minute Open Jazz festival u Veloj Luci Last Minute Open Jazz festival u Veloj Luci
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, July 29, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(VELA LUKA) - Pozivamo vas na renomirani Last Minute Open Jazz festival koji će se i ove godine 05. i 06. kolovoza održati u Veloj Luci. Početak je u 21:00 sati, na pijaci ispred crkve Sv. Josipa. Prva večer – Rolin Humes i Mimika (Mak Murtic ensemble) Druga večer – Oliver Dragojević, Antonio Serrano, Tedy Spalato i Elvis Stanić.
Karte se mogu kupiti u uredu TZ po cijeni od 40 kn. za prvu večer, te za drugu večer po cijeni od 80 kn. Paket karata za obje večeri je 100 kn. Dobrodošli ! (TZO Vela Luka)

Ugorfest u Račišću Ugorfest u Račišću
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, July 30, 2014
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Udruga mladih Račišće 1. kolovoza organizira Ugor ili gruj fest na olimpijskom stadionu u Račišću. Pogledati najavu na njihovom web-u

News 1 - 12 of 14.  next


Posljednje vijesti
Političko prebjegavanje u Veloj Luci
U subotu navečer u Veloj Luci dogodilo se nešto što se smatralo da se na lokalnoj razini ne može dogodit ali kako je u politici sve moguće svjedoci smo....
Žive jaslice u Veloj Luci
Dragi vjernici, žitelji otoka Korčule i prijatelji Trtajuna neobično nam je drago da vas i ove godine možemo pozvati na jedinstveno uprizorenje živih jaslica u Veloj....
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....