An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Jadranske igre ponovno izabrale Korčulu Jadranske igre ponovno izabrale Korčulu
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, August 1, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, te brojnih pokrovitelja, sinoć je na plivalištu KPK u Korčuli održana sve popularnija „morska“ zabava Jadranske igre, koje su kao treće po redu korčulanima već poznate, jer se je prošle godine na istom plivalištu domaća ekipa „Sveti Antun“ kao pobjednik južne skupina plasirala u završnicu natjecanja.
Kako ističu voditelji (glavni sudac Miro Baričević iz Vinkovaca i voditeljica programa Sanda Radiković) Korčula je zahvalna destinacija, uz plivalište i tribine za blizu tisuću gledatelja, snažne reflektore i lokacijom u centru hotelskih kuća, večeras se čulo da igre traju sto dana,(od 1.lipnja do završne večeri 09.rujna 2012.) u 38 destinacija natječe preko 300 ekipa uz više od 60000 posjetitelja.
U južnoj regionalnoj četvrtzavršnici u Korčuli, njihovi brojni navijači brzo su se uklopili u sveopći domaći navijački pogon, gdje su se čule trube, zvona, navijačke pjesme popraćene poznatim i nepoznatim navijačkim rekvizitima, bodreći osam ekipa iz Dubrovačko- neretvanske županije: Hawai iz Orašca, Ploče iz Ploča, Plina Istočna iz Ploča, Totalna šteta iz Zatona, Vapina iz Ćilipa, Ja, ja....
Peta Makarunada 12. kolovoza Peta Makarunada 12. kolovoza
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, August 1, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(ŽRNOVO) - 12. kolovoza (nedjelja) održat će se peta po redu Makarunada u Žrnovu u organizaciji Ugostiteljskoga obrta "Žrnovski dvori", Mjesnoga odbora Žrnovo i Osnovne škole "Ante Curać-Pinjac".
Za pripremu žrnovskih makaruni utrošit će se 100 kilograma brašna, 80 kilograma mesa i 10 kilograma pamidori. Vrijedne žene Žrnova već su započele s pripremom, a podijeljene su u pet ekipa: Prvo Selo, Kampuš, Postrana, Tri Žala i Učiteljice. Pozivamo vas da dođete u što većem broju i nadamo se da ćemo oboriti prošlogodišnji rekord od tisuću podijeljenih porcija! (F.Š.) -- Kako se vrtu makaruni pogledati na Youtube
Prvenstvo grada Korčule u vaterpolu Prvenstvo grada Korčule u vaterpolu
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, August 1, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Danas točno u podne u studiju Radio postaje Korčula uz prisusvtvo predstavnika momčadi izvučeni su parovi polufinala ovogodišnjeg Prvenstva Grada Korčule u vaterpolu.
U petak sa početkom u 19.00 igrati će Stari Grad – Biline , dok će se u drugoj utakmici s početkom u 20.00 sastati Sveti Nikola i Borak. Utakmica za treće mjesto i veliko Finale je u subotu navečer. (ZČ) -- Više na markopolosport.net
Kvaliteta mora na plaĹžama Kvaliteta mora na plaĹžama
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, August 1, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Prema podacima Ministarstva zaštite okoliša o kakvoći mora na hrvatskim plažama, na mjernim lokacijama oko otoka Korčule i poluotoka Pelješca more je izvrsne kvalitete osim na dvije lokacije: u uvali Prigradica i plaži u luci Uš gdje je zadovoljavajuće kvalitete (ljestvica: izvrsno - dobro - zadovoljavajuće - nezadovoljavajuće). Ispitivanja za otok Korčulu su obavljena 25. srpnja. Pogledati kompletni prikaz na www.izor.hr
Donizettijeva opera RITA u Korčuli oduševila publiku Donizettijeva opera RITA u Korčuli oduševila publiku
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, August 2, 2012
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Sinoć je (srijeda, 01. kolovoz 2012.) u koprodukciji Istarskog narodnog kazališta- Gradsko kazalište Pula, u Domu kulture u Korčuli izvedena opera jednočinka pod nazivom RITA, koju je još 1841. skladao talijanski skladatelj Gaetano Donizetti.
Zanimljiva priča izvedena je na mnogim pozornicama, a u korčulanskom Domu kulture takva vrsta glazbeno scenskog dijela je bila nepoznata. Strahovala je i Lana Filippi Brkić, ravnateljica korčulanskog Centra za kulturu jer se nije moglo sa sigurnošću utvrditi ni akustičnost nedavno rekonstruirane dvorane Doma kulture, i srećom zvučna proba pokazala je sposobnost univerzalne dvorane u kojoj se mogu izvoditi sve priredbe, pa i zahtjevnije, kao ova opera čiji su izvođači oduševili publiku. Među njima je briljirao Nikša Radovanović, korčulansko dijete iz Pupnata,čiju umjetničku biografiju zna svaki otočanin. Nikša je rođen 1972. godine, i kao dijete, kasnije i konobar svirao je sa harmonikom na mjesnim feštama. Daljnje glazbeno školovanje otac mu nije htio onemogućiti, iako je radio kao elektrozavarivač u korčulanskom brodogradilištu i Nikšina majka kao domaćica, teško su mogli shvatiti njegove želje, kao i mještani. Nikša je uz roditeljska životna odricanja napredovao,....
Promocija monografije: Emil Bobanović Čolić Promocija monografije: Emil Bobanović Čolić
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, August 2, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Centar za kulturu Korčula vas poziva na predstavljanje monografije slikara i kipara Emila Bobanovića Ćolića pod nazivom „Duh djetinjstva“, u petak, 3. kolovoza u Domu kulture s početkom u 20:30 sati. Knjigu će predstaviti Tonko Maroević. (CzK)
Večer korčulanštine ili mikrofon je vaš! Večer korčulanštine ili mikrofon je vaš!
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, August 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Ispričaj nam svoju korčulansku priču. Izbaci nepotrebno, dodaj neophodno, promini imena ako će se kogo' uvridit. Ukrcaj nas u vremeplov, učini đir po prošlosti, možda i po budućnosti. Ispričaj što znaš, mikrofon je vaš!
Ako znaš pričat, ako imaš dobru memoriju ili bujnu maštu, ili nona i nonu sa naprijed navedenim - prijavi se na festival ŠUŠUR! do 08. kolovoza na mail: info@susur.org, potraži nas u Gradskoj knjižnici, i/ili u našim prostorijama u Depola štradi br 9.
Upoznaj nas sa otočanima i škojarima, užancama i dišpetima, berekinadama i bestimjama, lokalnim huncutima i oriđinalima. Predstavi nam dobronamjerne kurjože iz štrade, disciplinirane bonkuloviće, darežive muktiše, otkrij nam di se okupljala šesna mladost i što najboje gre uz prikle.
Objeručke prihvaćamo anegdote, pošalice, povijesne činjenice, legende i mitove, satirične dokumentarce, a možda i po koju horor priču o korčulanskim palacima i dvorima s dušom u ležernoj usmenoj formi. (GK)
Klapa Korkyra na top listi Radio Dalmacije Klapa Korkyra na top listi Radio Dalmacije
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, August 2, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Ženske klape rijetko dospiju na top liste, ma je to pošlo za rukon našon mladon klapi KORKYRA koja je, s pismon JUBAVI LIPA, ulizla na top listu RADIJO DALMACIJE! :) Podržite jih! Pritisnite PALAC GORI kun njihovega imena :) -- Top lista (Sandro Bačić | www.korkyraethno.com)
GodiĹĄnji nastup Kumpanjije Pupnat GodiĹĄnji nastup Kumpanjije Pupnat
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, August 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(PUPNAT) - Viteška udruga Kumpanjija i Mjesni odbor Pupnat povodom dana mjesta Gospe od sniga i dana Domovinske zahvalnosti, organiziraju 05. kolovoza 2012. godine svečani godišnji nastup Viteške udruge Kumpanjie Pupnat.
U 10:00 sati je svečana sveta misa sa procesijom oko mjesta. Večernji program počinje u 18:45 ophodnjom kumpanjola mjestom, u 20:15 je blagoslov Kumpanjije u crkvi, 20:30 na trgu ispred crkve nastupaju tenor HNK Nikša Radovanović, KUD Mijat Stojanović iz Babine Grade, Ženska klapa Korkyra Korčula, Kumpanija Pupnat s plesom od boja i starim balima. Slijedi ples i zabava do zore uz grupu Vertigo Opuzen. Ulaz je slobodan. Od ranih jutarnjih sati se peče vol na ražnju. Dobro nam došli! (M. Perdija)
Tonči Petković: Opet krvari moja Korčula! Tonči Petković: Opet krvari moja Korčula!
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, August 4, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Svako malo joj obuku neko šareno ruho, prikriju ali ne vidaju ne lijeće rane, prikažu i prikazuju je u nekom drugom svijetlu izvan vremena, izvan istine. Stare rane nikako da zacijele a otvaraju se nove rane na tijelu moga grada! Ulica don Luke Depola (fotka iz 2010. sa cilin krovon i danas sa urušenim krovom) i tako prohodi druga godina otkako se ovaj krov urušio i nitko ni da prstom makne. Budući je zgrada u vlasništvu Hotelskog Korčula očekujem da se i most da se sruši na ulicu i zatrpa tunel (mogli bi okrivit hrvatske željeznice).
Po tome kako se "odgovorni" odnose prema gradu u Korčuli opet hara kuga! Krvari moj grad kao nikad a mislio sam kako nemože gore!? Koje li naivnosti! I turisti je zaobilaze, sigurno su čuli da je bolesna!? Ne nije grad bolestan već je bolest u glavama pojedinaca koji ovaj grad nevole, ne osjećaju. Zatrovali su ga svojom nesposobnošću, bezidejnošću a onima koji bi htjeli i znali, njima nedaju, njih stigmatiziraju, šporkavaju a moj grad stenje, plače i krvari.
Oni koji bi trebali nečuju … vapaj …!
Zatvorili su Liburnu, nekada kultni noćni klub u hotelu Parku pa i u Bon Reposu ali zato su našoj i stranoj mladosti isprid bivšeg doma staraca ponudili široku lepezu raznih paketića, mekih i tvrdih i manje....
Biline obranile titulu - Protiv Borka 12:10 Biline obranile titulu - Protiv Borka 12:10
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, August 5, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Gotovo je gotovo, Biline opet slave prvake ... i to u gotovo "u vlas" istoj reprizi prošlogodišnjeg finala, samo sa izmijenjenim glavnim ulogama...!!! Junak one prošlogodišnjeg bio je za Biline vratar Vjenci Karega, ove godine opet u ruletu peteraca pobjedu i obranu titule uz dva skinuta peterca donio je Bilinašima novi vratar Gordan Mladinić ostavivši Borčanima novu - dodatnu godinu čežnje za pobjedničkim peharom...
Biline su bolje ušle u utakmicu poveli dva razlike, no Borčani potom hvataju i priključak i sa dva minimalna vodstva potpuno prekokreću i rezultat, da bi onda opet stali i dozvolili protivniku da samo minut i pol prije kraja dođu do debelog, činilo se tada nedostižnog vodstva od 8:6... U tim trenucima trener Bilina sada već, sa dvije uzastopne - Bilinama titula vrijedne pobjede već - legendarni Frano Radovanović Bjondo i njegova klupa pobjednički su stiskali šake i dizali ruke u zrak... A onda u zadnjih 90 sekundi neočekivano su sijevnule dvije "bombe" iz istočnog dijela grada u mrežu Biline kojima su Borčani najprije smanjili i onda doslovce u zadnjoj sekundi preko Nikole Gašpardija došli do ruleta vrijednih 8:8... ! No bio je to tek "labuđev pjev" Kipošinih Borčana, jer....
Open jazz festival u Veloj Luci Open jazz festival u Veloj Luci
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, August 5, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(VELA LUKA) - TZO Vela Luka vas i ovim putem poziva na događanja u Veloj Luci u narednih nekoliko dana. Sutra u ponedjeljak ispred crkve sv. Josipa održat će se predstava Želja Ninčića - legendarna Sarajevska audicija IV. Predstava započinje u 21:00 sat.
Od utorka do četvrtka održava se OPEN JAZZ FESTIVAL na kojemu su sudjeluju poznati svjetski glazbenici, a posljednju večer nastupa Oliver Dragojević i Elvis Stanić group. Koncerti započinju u 21:00 sati, također na pjaci ispred crkve sv. Josipa. Za sve informacije u pogledu rezervacija možete kontaktirati ured TZ Vele Luke na tel. fax. 813 619. e-mail: tzo-vela-luka@du.t-com.hr Dobrodošli! (TZO VELA LUKA)
News 1 - 12 of 69.  next


Posljednje vijesti
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....
Nikad bolja i brojnija posjetiocima manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma
Završena je 13. manifestacija Dana otvorenih vrata peljeških podruma na kojoj je prisustvovao rekordan broj posjetitelja. Po slobodnim procjenama bilo ih je....
Priopćenje Otočnog sabora
Drage otočanke i dragi otočani! Otočni sabor – udruga za razvitak hrvatskih otoka organizira tematski Sabor Otočnog sabora na temu „Položaj i status hrvatskih otoka....