An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
IzloŞba slika 2 umjetnika iz Žrnova IzloŞba slika 2 umjetnika iz Žrnova
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, September 1, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Sinoć (petak, 31. kolovoz 2012.) je u atriju Doma kulture u Korčuli otvorena zajednička izložba slika i fotografija „Dva umjetnika iz Žrnova“ Nikola Biliš i Chris Agee, o kojima je u ime organizatora Centra za kulturu Korčula uvodno govorila ravnateljica Lana Filippi Brkić, istaknuvši uspjeh mladog umjetnika Nikole Biliša (rođen 1981.) koji je nakon fakulteta likovne umjetnosti završio i pravni. Poznaju ga mnogi umjetnici, a svojim je radom i primjerom popularan i cijenjen u svojoj sredini.
Drugi je umjetnik Chris Agee(1956.) poznato svjetsko ime rođen u San Franciscu od irskih roditelja, učio i izavršio niz umjetnosti irskih i američkih studija(Harvard). 80-tih se godina prošlog stoljeća stalno vraća u zemlju svojih predaka, da bi nedavno kupio kuću u Žrnovu na otoku Korčuli gdje s obitelji provodi svake godine na odmoru po nekoliko mjeseci. Autor je i triju knjiga pjesama, i stalni je suradnik najpoznatijih svjetskih novina, kao autor, esejist, prevoditelj, književnik, pjesnik i kritičar. Svoja je mnoga putovanja zabilježio i kao vrsni snimatelj, posebno za vrijeme ratnog boravka u Bosni. Na ovu se je korčulansku izložbu odlučio zbog podrške Nikoli Bilišu, koji je talentirani obrazovani umjetnik.....
Poziv Gradskoj knjiĹžnici u Poljsku Poziv Gradskoj knjiĹžnici u Poljsku
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, September 4, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Gradska knjižnica Ivan Vidali početkom godine uključena je u projekt NAPLE SISTER LIBRARIES (Europske narodne knjižnice u zajedničkom djelovanju) kao sestrinska knjižnica iz Hrvatske. Na poziv Javne knjižnice Piekary Slaskie - Poljska, organizatora projekta Sestrinske knjižnice u akciji za mlade međunarodnog projekta u kojem svaku od partnerskih knjižnica predstavljaju 2 predstavnika koji rade s mladima odlaze i naše knjižničarke.
Na pripremnom sastanku od 11. do 14. rujna u Poljskoj će se naći predstavnici knjižnica: Arucas Municipal Library - SPAIN (Gran Canaria), Iisalmi City Library - FINLAND, Kauna Country Public Library - LITHUANIA, Municipal Public Library in Piekary Slaskie - POLAND i Gradska knjižnica Ivan Vidali Korčula - HRVATSKA. Program će se odvijati u aktivnostima Mladi u akciji bez tajni - skupnom radu usmjerenom na teme daljnjih projekata i njihovo planiranje uz "Sajam europskih knjižnica" s predstavljanjem svake od knjižnica i zemalja iz kojih dolaze. Glavno je težište suradnje širenje znanja i vještina iz područja stvaranja projekata među knjižničarima koji rade s mladima, razmjena iskustava, osobni razvoj i jačanje motivacije za daljnje aktivnosti. Ponosni smo što smo dio projekta investiranja u budućnost....
Obavijesti iz Doma zdravlja Obavijesti iz Doma zdravlja
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, September 5, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 4 - 1 Votes
(KORČULA) – Od 1. rujna 2012. godine hitnu medicinsku pomoć preuzeo je Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko- neretvanske županije. Služba je organizirana kao tim T1 kojeg čine liječnik, sestra, vozač. Dosadašnji brojevi telefona važe i dalje 112, 194 ili 715-094.
Službena internet stranica Doma zdravlja u Korčuli dostupna je na adresi dom-zdravlja-korcula.hr. Na internet stranici moguće je dobiti obavijesti o rasporedu rada ambulanti i laboratorija, kao i ostale važnije obavijesti vezano uz rad Doma zdravlja Korčula. (DzK)
Izborna skupština Mladeži HDZ-a Grada Korčule Izborna skupština Mladeži HDZ-a Grada Korčule
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, September 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - U nedjelju, 02. rujna 2012. godine u prostorijama ACI Marine u Korčuli održana je Izborna skupština Mladeži HDZ-a Grada Korčule. Za novog predsjednika izabran je Jakša Krajančić, a izabrani su i članovi Gradskog i Nadzornog odbora te izaslanici za Županijsku izbornu skupštinu Mladeži HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije.
U Gradski odbor izabrani su: Petar Grbin, Franko Silić, Frano Radovanović, Mate Kurtović, Paulina Laus, Linda Perdija, Dinko Franotović, Marko Trojan, Joško Cebalo, Ivan Radovanović, Ivan Jurišić i Mirko Šain, dok su za članove Nadzornog odbora izabrani: Eđicio Botica, Luka Tomić i Liza Belić.
Dosadašnji predsjednik, Joško Cebalo podnio je izvješće o radu u proteklom razdoblju te izrazio zadovoljstvo što iz redova Mladeži danas imamo gradske vijećnike, predsjednike mjesnih odbora, predsjednike Temeljnih ogranaka HDZ-a te članove Gradskog odbora i predsjedništva HDZ-a Grada Korčule te se zahvalio svima koji su sudjelovali u dosadašnjem radu Mladeži i zaželio novom predsjedniku i članovima Gradskog i Nadzornog odbora mnogo uspjeha u radu. Novoizabrani Predsjednik Mladeži HDZ-a Grada Korčule Jakša Krajančić zahvalio se izaslanicima na ukazanom povjerenju i najavio intezivan....
Obavijest iz Glazbene ĹĄkole Obavijest iz Glazbene ĹĄkole
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, September 6, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 3 - 1 Votes
(KORČULA) - Dragi roditelji i budući učenici I. razreda glazbene škole! Budući od ove školske godine 2012./2013. osnovna glazbena škola u Korčuli prelazi pod Osnovnu školu Petra Kanavelića - Korčula, čekamo odluku Ministarstva znanosti obrazovanja i športa iz Zagreba o mogućem broju novih polaznika koji bi upisali PRVI RAZRED osnovne glazbene škole.
Zato Vas molimo za malo strpljenja. Većina učenika na audiciji je pokazala odlične glazbene predispozicije i nadamo se da ćemo ubrzo početi s nastavom. Čim dobijemo traženu informaciju odmah ćemo Vas kontaktirati. Redovna nastava u glazbenoj školi je počela za sve učenike ostalih razreda. (Voditelj OGŠ: Tihana Penjak , prof.)
Nova dijagnostička metoda u neurološkoj ambulanti Doma zdravlja Nova dijagnostička metoda u neurološkoj ambulanti Doma zdravlja
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, September 7, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Neurološka ambulanta Doma zdravlja Korčula bogatija je za novu dijagnostičku metodu EMNG. Metoda služi u procjeni i praćenju različitih bolesti i stanja neurološkog i mišićnog sustava.
Do sada se za navedenu pretragu u najbliĹžim bolničkim centrima i privatnim neuroloĹĄkim ambulantama Splita i Dubrovnika čekalo od 3 do 6 mjeseci a sad je pretraga dostupna stanovnicima otoka Korčule i poluotoka PeljeĹĄca, te ostalim bolesnicima kojima je potrebna. Telefon za predbiljeĹžbu je: 715-660. (DZ Korčula)
Večer crvenih postoli Večer crvenih postoli
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, September 7, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(LUMBARDA) - Na samom repu ljetnog šušura, kad su prve južine već dopuhale miris skore jeseni, Udruga Bašćina vam, s ponosom i zadovoljstvom, predstavlja prinovu zvanu Večer crvenih postoli. To je događaj kojim će se svake godine promovirati žensko stvaralaštvo u najširem smislu riječi – od umjetnosti, mode, književnosti i dizajna, do maštovitih frizura, kulinarskih i inih kreacija.
Prvu Večer crvenih postoli otvaraju tri žene: Sanda Hančević, Valerija Jurjević i Vanda Ivelja. Njihovo stvaralaštvo u pisanoj riječi i glazbi publici će predstaviti Maja Šestanović. Zato drage gospođe i gospođice, kćeri, mame, dame, povedite mušketire ili nam dođite same. Mjesto radnje je Lumbarda – terasa Maestrala, a vrijeme radnje nedjelja, 9. rujna, u 20 sati. Veselimo se vašem dolasku! (Udruga Bašćina)
Vrlo dobri turistički rezultati Lumbarde Vrlo dobri turistički rezultati Lumbarde
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, September 8, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(LUMBARDA) - Slikovito naselje Lumbarda na istočnom početku otoka Korčule, udaljeno svega 5 km od grada Korčule, poznata je po grčkoj naseobini iz 4. stoljeća prije Krista o čemu svjedoči kameni natpis, Lumbardska psefizma. Lumbarda je jedini predio otoka Korčule s pješčanim plažama i jedino mjesto u kojemu se proizvodi čuveno bijelo suho vino Grk. Osim vinogradarstvom, maslinarstvom, ribarstvom i kamenoklesarstvom stanovnici Lumbarde se sve više bave turizmom i posebno agroturizam. Zahvaljujući kulturi kamena u Lumbardi su rođeni veliki umjetnici, poput kipara Frana Kršinića, Ivana i Luja Lozice, te Ivana Jurjevića Kneza. Iz Lumbarde potiču mnogi znanstvenici, umjetnici glazbe, slikarstva, književnosti.
Sve su to razlozi da su se mještani Lumbarde 1997. godine izdvojili iz zajednice Grada Korčule, i uspjeli su kao samostalna općina (1300 st.) svake godine sve više napredovati. Gradnjom hotela, uređenjem putova i šetališta i plaža turizam je postao najvažnija grana privređivanja. S ovim uvodnim podacima Ksenija Peručić, direktorica Turističkog ureda pri TZ općine Lumbarda nam je usporedila ostala turistička mjesta u kojima su ljetne kulturno-zabavne priredbe već završene, dok će se u Lumbardi nastaviti do 28. rujna ove godine,....
U Korčuli se održava glazbeni Barokni festival U Korčuli se održava glazbeni Barokni festival
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, September 8, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Pod pokroviteljstvom Iva Josipovića predsjednika RH U Korčuli je u petak navečer (07. rujan 2012.) ispred gradskih vrata starog dijela grada Korčule započeo novoutemeljeni Korčulanski barokni festival kao Međunarodni čije će se prvo izdanje odrĹžavati do 16. rujna 2012. Na festivalu će nastupiti najprestiĹžniji svjetski i domaći ansambli i solisti, Specijalisti za baroknu glazbu: The Academy of Ancient Music (Velika Britanija), Laurence Cummings (Velika Britanija), Le Parlament de usique(Francuska),Currende i Eric van Nevel (Belgija), La Venexiana (Italija), Red Priest(Velika Britanija)i Hrvatski barokni ansambl, samo su neki od njih.
Tijekom deset dana održat će se dvanaest koncerata, uz bogati popratni program i predavanja na temu barokne glazbe. Osim neupitne umjetničke vrijednosti, svrha ovog festivala je unapređenje hrvatskog turizma, privlačenjem turista iz cijelog svijeta nudeći im visoko umjetničku glazbenu ponudu. Koncertima ćemo promovirati korčulanske crkve (Svih Svetih, Svetog Nikole, Svetog Mihovila i u katedrali Sv. Marka) kao spomenike kulture u kojima će se i održavati, ali i grad u cjelini kao jedinstveni arhitektonski kompleks, kazao je glumac Damir Markovina u ulozi vodiča u društvu sa....
Mungosi Mungosi
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, September 8, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Fameju mongusih kako mirno pasaju cestu snimio je blizi Smokvice Ivan Cetinić. Izgledaju pitomo, niti od auta se ne straše .. - Pogledati YouTube video
 Povezali smo Hrvatsku Povezali smo Hrvatsku
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, September 9, 2012
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 5 - 2 Votes
(PELJEŠAC) - Gradilište Pelješkog mosta, nedjelja, 09. rujna – Danas je bar na jedan sat Hrvatska konačno bila povezana – više od 400 brodova, barki, lađa, plivača, pa čak i surfera (naš olimpijac Luka Mratović), u organizaciji Stožera za gradnju Pelješkog mosta, povezalo dvije obale od Komarne do Brijeste.
DoĹĄli su tu ljudi s PeljeĹĄca i susjednog kopna, Dubrovnika i Korčule, a mnogi su doĹĄli čak i iz Zagreba, a poseban pozdrav dobili su i Neumljani. U deset sati i zadnja barka bila je povezana u neraskidivi lanac ljudi i barki koji su uz vatromet i hrvatsku himnu glasno kliknuli – “Želimo most!” Nakon uspjeĹĄnog povezivanja, poznati fotograf Ĺ ime Strikoman obijeĹžio je ovaj događaj iz helikoptera. Ĺ ime Strikoman: – 308. Milenijska fotografija „Bilo naroda – gradimo most“ Komarna – Brijesta, 09. rujna, 2012.... (I. Pamić, foto: Dijana Kawel) -- Pogledati viĹĄe na nakovana.com
Večer crvenih postoli Večer crvenih postoli
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, September 10, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(LUMBARDA) - Ženske crvene cipele (lokalnim izrazom postoli) na tri para lijepih ženskih nogu prošetale su (u prenesenom značenju svojim stvaralačkim sposobnostima) večeras (nedjelja, 9. rujan 2012) po terasi restorana Maestral u Lumbardi oduševljavajući brojnu publiku koja se je odazvala pozivu Udruge „Bašćina“ iz Lumbarde da dođu na priredbu pod nazivom Večer crvenih postoli.
Bilo je lijepo i zabavno poslušati predsjednicu Bašćine Valeriju Jurjević koja je dodatno opravdala ovaj događaj riječima: Na samom repu ljetnog šušura, kad su prve južine već dopuhale miris skore jeseni, Udruga Bašćina vam, s ponosom i zadovoljstvom, predstavlja prinovu zvanu Večer crvenih postoli. To je događaj kojim će svake godine promovirati žensko stvaralaštvo u najširem smislu riječi,od umjetnosti, mode, književnosti i dizajna, do maštovitih frizura, kulinarskih i raznih ženskih kreacija. Tako se i dogodilo, da su prvu večer crvenih postoli otvorile četiri žene: Sanda Hančević (arheologinja), Valerija Jurjević (povjesničarka umjetnosti i Vanda Ivelja (glazbenica), te voditeljica programa njihovog stvaralaštva u pisanoj riječi i glazbi, prof. Maja Šestanović, koja je u stvari vršila i dodatnu ulogu u....
News 1 - 12 of 47.  next


Posljednje vijesti
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....
Nikad bolja i brojnija posjetiocima manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma
Završena je 13. manifestacija Dana otvorenih vrata peljeških podruma na kojoj je prisustvovao rekordan broj posjetitelja. Po slobodnim procjenama bilo ih je....
Priopćenje Otočnog sabora
Drage otočanke i dragi otočani! Otočni sabor – udruga za razvitak hrvatskih otoka organizira tematski Sabor Otočnog sabora na temu „Položaj i status hrvatskih otoka....