An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Butige i garaže Butige i garaže
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, October 3, 2013
 Editorial    reviews [2]  Average Rating.  User Rating: 4 - 1 Votes

(KORČULA) - Prošla je početna euforija s novim shopping centrom u Potoku, odmakom ljeta je nestala i navala kupaca pa je ovih dana butiga, kao i sve ostale na otoku, prosječno prazna, možda s malo bogatijom ponudom i ujednačenim cijenama sa ostalim trgovcima.
Brojni poslovni prostori su ostali prazni, a koliko se po gradu ćakula, najavljivani DM nije zainteresiran za tu lokaciju već je vrga oko na bližu i još uvik zapuštenu Liburnu. Spominjalo se kako bi DM jedini moga privući više kupaca s čitavog otoka te time dati možda povod i drugima da unajme poslovni prostor u Tommy centru. Jasno je kako ovolikim shopping centrima za kakvo-takvo normalno poslovanje treba najmanje 20 tisuća ljudi u okruženju.
Garaža se nešto sitno napunila autima s mjesečnim parking kartama a "zalutalih" namjernika ima vrlo malo. Učinak će na kraju godine po Hober koji upravlja garažom biti vjerojatno negativan, zaposleni ih koštaju više od zarade. Domaći i strani parkiraju automobile negdje drugdje a pored ili kroz Tommy im je samo prolaz. Dobro je što se u gradu od početka kolovoza osjetilo kako ima manje automobila i što je ulica sv. Nikole očišćena.
Velike najave i predviđanja "idejnih" tvoraca Centra....

Gostovanje HGD Sv. Cecilija u Dubrovniku na ICCN manifestaciji Gostovanje HGD Sv. Cecilija u Dubrovniku na ICCN manifestaciji
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, October 6, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Obilježavanje 10. obljetnice UNESCO-ve konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini ICCN Dubrovnik 2013. uveličala je HGD Sveta Cecilija koja je na poziv organizatora izvela  morešku na Stradunu u petak 04. listopda  2013. godine. U jutarnjim satima kraljevi i bula su obilazili dubrovačke škole i prezentirali morešku kao nematerijalnu baštinu Republike Hrvatske. Moreškanti HGD Sv. Cecilija su nastupili među brojnim vrhunskim ansamblima koji su također zaštićeni kao nematerijalna baština. 

Poziv budućim moreškantima Poziv budućim moreškantima
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, October 7, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - HGD Sv. Cecilija - Sekcija moreške,  poziva na audiciju za nove moreškante, dana 10. Listopada (četvrtak)  u 19.00 sati u prostorijama društva.  Pozivaju se svi zainteresirani od 7. raz.oš. i stariji da se odazovu i postanu članovi našeg društva.  Voditelj sekcije: Mato Teo Divić

Prodajem kišnicu! Prodajem kišnicu!
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, October 10, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ŽRNOVO) - Jučer se bome nadažilo. Kroz dan (od ponoća do ponoća) je palo 107 litara kiše po metru četvornom, ukupno od početka godine 938 litara. Obaša san arhivske podatke te naša maksimum u posljednjih 12 godina, bilo je to 29. rujna 2010. godine kada je palo 127.8 litara u jednom danu. Eto .. ako kome treba kišnica, prodajem jeftino ..

Počinje s radom ginekološka ordinacija dr. Marović Počinje s radom ginekološka ordinacija dr. Marović
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, October 12, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Počinje s radom privatna ginekološka ordinacija  dr. Marović u prostorima gradskog bazena u Korčuli. Posjedujemo color doppler, 3D ultrazvuk, ugovor sa Croatia zdravstvenim osiguranjem. Ordinira po dogovoru.  Predbilježbe na broj mobitela: 098 280 104, e-mail: mijodrag.marovic1@zg.t-com.hr

Ivančević: Pelješka cesta je opasna! Ivančević: Pelješka cesta je opasna!
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, October 13, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju te uspostavljanja trajektne linije Ploče – Trpanj, što je rezultiralo povećanjem rometa na Pelješkoj cesti vijećnik Vicko Ivančević (HSLS) pitao je na Županijskoj skupštini župana Nikolu Dobroslavića kakva su njegova saznanja o rekonstrukciji te ceste koja je svakodnevno sve opasnija za one koji njome prometuju.  - Pelješka cesta je u iznimno lošem stanju. Na pojedinim dionicama je uska pa se dva šlepera ne mogu mimoliziti zbog čega dolazi i do zastoja u prometu. Kompletan prijevoz stoke, koja se više ne može prevoziti preko Neuma, odvija se pelješkom cestom. - kazao je Ivančević, podsjetivši kako je Ministarstvo prometa obećalo rekonstruirati tu cestu. - Što je s rekonstrukcijom pelješke ceste i kad se u nju namjerava ozbiljno krenuti?- pitao je Dobroslavića Ivančević. 
Župan je potvrdio kako je ministarstvo obećalo krenuti u rekonstrukciju ceste. Dodao je kako je prema obećanju iz ministarstva do sada ta cesta trebala biti poboljšana na tri dionice. - Dionica Kriva dolina je i napravljena. Ostale su još dvije, a to su Trstenik – Pijavičino i Prapratno –....

Korčulanski promet Korčulanski promet
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, October 15, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 2 - 2 Votes

Na korcula.HR je ovih dana objavljen Koncept prometnog razvitka grada Korčule kojeg je za Grad Korčulu izradio Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu. Studija na 150 stranica donosi analizu svega i svačega (postojećeg stanja), prijedloge razvitka, koncepciju parkirališnih prostora, regulaciju prometnih tokova, zaključke. Puno je tamo slova, za koje bi trebali sati proučavanja. Tko ima volje dokument u pdf-u se moži kopirati s web-a Grada.
I bez velikih analiza, brojenja prometa, demografskih i turističkih pokazatelja, nama koji smo gotovo svaki dan u ovom gradu jasno je koji su ciljevi i kako se do njih može doći. O tome smo pisali više puta, ipak nije na odmet sve ponoviti.

Prvi i najvažniji te možda najskuplji korak je izmještanje autobusnog kolodvora na novu lokaciju, u studiji je predložena pored Doma zdravlja. Uz kolodvor treba biti i otvoreni parking za (ovisno o prostoru) xy automobila. Ako nema dužobalne brodske linije u potpunosti zabraniti većim kamionima, kamperima ulazak u grad. Za takve u gradu nema parkinga niti mjesta i samo smetaju. Turistički i svi ostali autobusi smiju prometovati samo do....

Nagradni natječaj Nagradni natječaj
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, October 17, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a (1.12.) u 2013. godini Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i UN tematska skupina za HIV/AIDS uz potporu Ministarstva zdravlja u okviru kampanje za prevenciju HIV/AIDS-a i promicanja spolnog zdravlja „Znanje pobjeđuje“ organiziraju natječaj „Prema 0% diskriminacije“.
Cilj natječaja je povećanje znanja o HIV/AIDS-u, prepoznavanje problema s kojima se susreću oboljele osobe i razumijevanja kako se oboljeli osjećaju te doprinos smanjenju stigme i diskriminacije vezanih za tu bolest. 
Više informacija na linku: www.zzjzdnz.hr (M. Lakić)

Cafe City u Korčuli Cafe City u Korčuli
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, October 17, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Bez dvojbe Korčula je jedan od najljepših otoka Jadrana, a sam grad pravi arhitektonski muzej. Njezine karakteristike su: more, sunce, šume, gore, čisti morski i gorski zrak. Ima dva kupališta, prekrasan park, bezbroj lijepih šetnja i brojne razonode: izlete, planinarstvo, ribarenje, lov na čaglje, veslanje, jedrenje, tenis, kino, koncerti, dancingi, vaterpolo. Dnevne brze veze sa Sušakom, Trstom, Venecijom, Splitom i Zadrom.
Novootvorena auto cesta preko cijelog otoka Korčula (cca 50 km) pruža jedinstvenu panoramu. Sezona je cijelogodišnja. Morsko kupanje je pravo uživanje radi kristalne čistoće mora. Temperatura izvanredno ugodna, jer usred ljeta nema nesnosnih žega kao na kontinentu. U mjestu su telegraf, telefon, mjenjačnice, liječnici, svi uredi i mnogobrojni dućani.
Ako želite, dobro doručkovati ili popiti izvrsnu kapljicu bilo kojeg vina, ili, uz dobru kapju pročitati internacionalne dnevne novine i časopise, a u večer skratiti vrijeme uz dobru glazbu, to ne oklijevajte posjetiti Cafe City gdje ćete biti zadovoljni. - pisalo je u turističkom prospektu tridesetih godina 20. stoljeća. Cafe City je bio vlasništvu obitelji Andreis, vlasnika hotela Bon Repos i drugih objekata u gradu.

Izborna skupština HSLS-a DNŽ u Stonu Izborna skupština HSLS-a DNŽ u Stonu
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, October 21, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

U Stonu 19.listopada 2013.godine održana je izborna skupština HSLS-a Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je za novog predsjednika izabran Ivo Gjaja iz Dubrovnika, koji je na toj poziciji zamjenio Vicka Ivančevića iz Korčule. Skupštinu su pozdravili gosti iz HDZ-a: Branko Bačić, predsjednik HDZ DNŽ i Nikola Dobroslavić, župan DNŽ, te predsjednik Skupštine DNŽ i predsjednik HSU-a DNŽ Ivan Margetić. Na skupštini je nazočio predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, vd predsjednik MHL-a Toni Garac te predsjednik HSLS-a Split Tonći Blažević.
Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor istaknuo je kako je zadovoljan radom HSLS-a DNŽ te zahvalio bivšem predsjedniku Vicku Ivančeviću na svemu što je napravio za HSLS, a budućem predsjednik je zaželio puno uspjeha u radu. Na druženju s članovima Darinko Kosor je najavio kako HSLS već kreće u kampanju za predstojeće parlamentarne izbore na kojima se HSLS vraća u Sabor.

300000 posjeta! 300000 posjeta!
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, October 22, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Brojač posjeta na stranicama Osnovne škole Petra Kanavelića zabilježio je 300 000 posjeta! Naše školske stranice postoje nešto više od tri godine i na njih svakodnevno pristižu svježe vijesti, reportaže i fotografije koje su rezultat rada naših mladih novinara iz web tima, uredništva i ostalih vrijednih suradnika.
Veselimo se stalnim posjetiteljima, to su naši učenici, roditelji i učitelji, ali i svima ostalima koji nas prate iako su im školski dani prošli ili su daleko od Korčule. Osim velikog broja školskih dokumenata i učeničkih radova dosad smo objavili više od sedamsto vijesti i dvjesto foto-galerija. Dragi posjetitelji, pratite nas i dalje na www.os-pkanavelica-korcula.skole.hr/ (CT)
Promini san struku Promini san struku
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, October 25, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Nakon dvije godine dugog odmora od poslova u pokojnoj Mediteranskoj plovidbi san promini struku i poče učit gotovo od početka. U dvi sedmice, nakon odslušanih brojnih lekcija, san posta stručnjak za nekretnine. Kurentan posal, kako što je bila i informatika prin 25 godišć. Opet san svaki dan po gradu, u bijelom i staklenom uredu na kojemu piše Andreis nekretnine.
Evo što kaže vlasnik gosp. Mario Andreis - Do danas u agenciji u gradu Korčuli smo imali 313 prodavatelja, 306 kupaca, a 350 prolaznika, potencijalnih kupaca, prosječno tjedno pogleda naš izlog. Naš web je do sada posjetilo 12527 posjetitelja, pregledano je više 50000 stranica. Sve su to podaci koji potvrđuju naše 30 godišnje iskustvo u više država u ovom poslu. U Hrvatskoj imamo agencije u Korčuli i Hvaru te uskoro i u Opatiji. Preko naših agencija u Biaritzu i Parizu, širimo mrežu do velikog broja kupaca u Europi.
Mario Andreis je rođeni Korčulanin iz poznate obitelji prijeratnih vlasnika hotela Bon Repos i Park te drugih ugostiteljskih objekata po gradu .. - Ponosan sam što sam se vratio u svoju Domovinu i što mogu svoje dugogodišnje iskustvo u ovom poslu prenijeti na....

News 1 - 12 of 12.  


Posljednje vijesti
Političko prebjegavanje u Veloj Luci
U subotu navečer u Veloj Luci dogodilo se nešto što se smatralo da se na lokalnoj razini ne može dogodit ali kako je u politici sve moguće svjedoci smo....
Žive jaslice u Veloj Luci
Dragi vjernici, žitelji otoka Korčule i prijatelji Trtajuna neobično nam je drago da vas i ove godine možemo pozvati na jedinstveno uprizorenje živih jaslica u Veloj....
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....