An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Suradnja otočkih knjižnica Suradnja otočkih knjižnica
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, November 1, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Korčula) - U srijedu, 2. studenog u programu Mjeseca hrvatske knjige 2011. Gradska knjižnica Ivan Vidali predstavlja slikovnice u knjižnicama otoka Korčule - "Srećko ide u svemir" Sare Kalogjera i "Vesela susjeda" Đine Radovanović. Mlade autorice, učenice Osnovne škole Petra Kanavelića, osvojile su nagrade na državnom natječaju za učenike osnovnih škola u pisanju i ilustriranju vlastite priče MOJA PRVA KNJIGA. Predstavit će se učenicima i korisnicima knjižnica u suradnji s Claudiom Tarle, voditeljicom knjižnice Osnovne škole Petra Kanavelića, u 10:00 sati u Narodnoj knjižnici "Šime Vučetić" Vela Luka te u 11:00 sati u Narodnoj knjižnici Blato. Zajedničke akcije i predstavljanja doprinose suradnji knjižnica i korisnika s ciljem poticanja mladih u njihovoj kreativnosti i sudjelovanju na natjecanjima, a time i promociji knjiga i pisane riječi. (GK)
ObiljeĹžen blagdan Svih svetih ObiljeĹžen blagdan Svih svetih
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, November 1, 2011
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Korčula) - Blagdan Svih Svetih i Dušni dan Korčulani su obilježili kroz mise, i okupljanje na gradskom groblju sv. Luke gdje su svijećama i cvijećem uljepšali grobove svojih umrlih, a tako i odali počast za sve pokojne.
Povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana predstavnici Grada Korčule, udruga, institucija i političkih stranaka su danas poslijepodne na groblju sv. Luke, pored centralnog gradskog križa položili vijenac i upalili svijeću, odajući tako počast i zahvalnost svim stradalima u Domovinskom ratu. Isto su tako obišli grobove svih koji tamo počivaju uz dužni pijetet, su se poklonili i grobu Hrvatskog branitelja pok. Gorana Lasića na čijem su grobu njegovi prijatelji i suigrači iz RK Korčule postavili i kip u obliku rukometne lopte. Nakon polaganja vijenaca kod središnjeg križa, održana je i misa koju je vodio korčulanski župnik don Frano Kuraja, kazavši da je ovako masovno okupljanje i prvi smisao svih nas da se sjetimo umrlih,da im se zahvalimo i preporučimo. Nakon mise je održana i procesija kroz cijelo groblje čime se je na dostojan način odala počast za sve pokojne.
Uz svijeće i cvijeće danas na svetkovinu Svih Svetih najstarija istoimena bratovština osnovana 1301. godine je jutros u njihovoj crkvi Svih Svetih....
Prezentacija idejnih rjeĹĄenja za Lumbardu Prezentacija idejnih rjeĹĄenja za Lumbardu
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, November 3, 2011
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Lumbarda) - Prošli vikend u Lumbardi su boravili studenti Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani. Njihov posjet kulminirao je u nedjelju, 30. listopada, kada su održali zanimljivu prezentaciju u galeriji 3VOLTA pod nazivom Odkriti pogledi (Otkriveni pogledi). Kroz panoe i makete predstavili su idejna rješenja za uređenje pojedinih prostornih cjelina Lumbarde. Rezultat je to suradnje Općine Lumbarda s Arhitektonskim fakultetom u Ljubljani i docenticom dr. Marušom Zorec, koja je mentorica ovoj grupi studenata.
U sklopu prezentacije, posjetitelji su mogli vidjeti prijedloge za uređenje centra mjesta i marine, izgradnju pristupne rampe na groblju, oblikovanje okoliša crkve sv. Bartula i organiziranje tematskih šetnica. Asistent Uroš Rustja u svom je obraćanju naglasio vrijednost sačuvanog mediteranskog ambijenta našega mjesta te objasnio da su se ovom prilikom studenti posvetili promišljanju prostora, a nisu se bavili pojedinim zgradama. Nakon prezentacije, posjetitelji su brojnim pitanjima pokazali koliko je ova tema važna za stanovnike Lumbarde i budući razvoj mjesta. Svi koji to nisu stigli u nedjelju, mogu razgledati izložbu u galeriji 3VOLTA u Lumbardi, radnim danom od 8 do 15 sati. Veselimo se vašem dolasku! (Udruga....
HSLS tribina u hotelu Korčula u subotu u 19 sati HSLS tribina u hotelu Korčula u subotu u 19 sati
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, November 3, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Korčula) - Pozivamo Vas na javnu tribinu u subotu 5. studenoga 2011. godine u 19:00 sati u hotelu Korčula sa temom "Gospodarski program HSLS-a". Gošća je prof. dr. sc. Ljiljana Vidučić, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Splitu te prva na listi HSLS-a za X. izbornu jedinicu, a domaćini su Vicko Ivančević predsjednik žup. organizacije DNŽ i Nedjeljko Lipanović predsjednik ogranka Lumbarda. Dođite poslušati zašto je po mišljenju nezavisnih ekonomskih stručnjaka, te većine poduzetnika, gospodarski program HSLS-a najbolje ocijenjen. (HSLS)
Tri ponude za kupnju hotela Tri ponude za kupnju hotela
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, November 3, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Korčula) – U prijemnoj sali hotela Korčula u istoimenom gradu otvorene su danas dvije koverte i jedna e-mail ponuda za kupnju Turističkog naselja Bon Repos koje je u sastavu HTP-a Korčula. Uz nekolicinu zaposlenika iz HTP Korčule, ponude su otvarali članovi komisije: Ĺ˝eljko Dadić (ĹĄef općeg sektora), kadrovski referent Petar Ĺ egedin i NebojĹĄa Jeričević  iz odjela za plan i analizu.
Dadić je pročitao ponude kupaca, kandidata na četvrtom po redu objavljenom natječaju, to su: Slovenska tvrtka Relax adriatic d.o.o., koji su ponudili 71 milijun kuna u jednokratnom plaćanju putem bankovne garancije. Ova je tvrtka zainteresirana i za kupnju auto kampa Kalac koji je u sklopu turističkog naselja Bon Repos, i ponudili su dodatnih 4 milijuna kuna za 20 godina korištenja auto kampa. Druga otvorena koverta je od Samoborske firme Samoborka d.d., čije je ponuda 70 milijuna kuna u jednokratnom plaćanju. I Samoborka je dodatno ponudila 4 milijuna kuna za auto kamp Kalac, kojega bi ovisno o ugovoru koristili 15 do 20 godina. Putem e-maila je treću najveću ponudu za kupnju hotelskog kompleksa ponudio Matko Mate Rebić na iznos od 85 milijuna i 500 tisuća kuna, kao i prethodnici uz jednokratno plaćanje. Hoće li ovaj....
Veljko Barbieri u Korčuli Veljko Barbieri u Korčuli
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, November 3, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Korčula) - U nastavku programa Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Ivan Vidali predstavit će knjige Veljka Barbieria u ponedjeljak, 7. studenog u 18:30 sati u Domu kulture Liburna. Bit će predstavljen roman Ja Dioklo Jupitrov sin i najnovija Priča o dalmatinskoj kuhinji uz autorovo pripremanje jela dalmatinske kuhinje.
 Veljko Barbieri je poznato i priznato ime u javnosti, pa je njegovo gostovanje u Korčuli izuzetna prilika i promocija svih sudionika događanja. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organizaciji i omogućili da uspjeĹĄno predstavimo autora koji uĹživa popularnost i u naĹĄoj sredini. (GK)
U Korčuli predavanje o Europskoj uniji U Korčuli predavanje o Europskoj uniji
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, November 4, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Korčula) – Danas poslijepodne je u Gradskoj vijećnici u Korčuli, a u organizaciji udruge Europski dom Dubrovnik gostovala poznata slovenska novinarka Barbara Zrimšek koja na nacionalnoj televiziji Slovenije desetak godina prati ulazak i članstvo Slovenije u Europskoj Uniji. Posjet i razgovor s Barbarom Zrimšek bio je zanimljiv, jer su u vijećnici bili djelatnici gradske uprave, na čelu s gradonačelnikom Mirkom Duhovićem, te nekolicina gradskih vijećnika, nastavnika, voditelja gradskih institucija, nekolicina sugrađana i slovenskih nevjesta, koji su pratili predavanje Barbare Zrimšek o slovenskom članstvu u EU, pa općenito o EU, kao i financiranje različitih projekata iz europskih fondova.
Predsjednica Europskog doma Dubrovnik, mr.sc. Adriana Kremenjaš- Daničić je uvodno kazala da se gostovanje slovenske novinarke uklapa u njihovu prvu tribini u ciklusu „Sve što ste željeli znati o EU, a niste imali koga pitati“. Da bi razgovor bio zanimljiviji udruga Europski dom Dubrovnik je prikazala tri kraća dokumentarna filmska priloga o različitim temama koje je Barbara Zrimšek snimila u zemljama članicama EU, gdje se ističe njezina specijalnost u obradi tema iz poljoprivrede, ekološke teme, te izvještavanje iz manjih sredina. Za....
Komunalci Mindela grade ĹĄetnicu Komunalci Mindela grade ĹĄetnicu
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, November 4, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Lumbarda) - Komparativna analiza komunalnih poduzeća po županijama iz prošle godine pokazala je da su komunalna poduzeća Dubrovačko- neretvanske županije među najgorima u Hrvatskoj, rekao je predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Dubrovačko-neretvanske županije Vicko Ivančević na konferenciji za novinare u Dubrovniku. „Mi ne spadamo u tu klasifikaciju“ - kaže Roko Kriletić, direktor Komunalno Trgovačkog Društva Mindel u Lumbardi, koje kao općinsko poduzeće dobro radi, ističe načelnik općine Lumbarda Ivan Radovan.
Iako je manja općina, ovo poduzeće ostvaruje dobit i s 10 zaposlenika ima prihode više od milijun kuna. Uz skupljanje neopasnog otpada, Mindel vrši i prijevoz putnika, održavanje rasvjete, čistoće, javne površine, održavanje groblja, te obavljanje pogrebnih poslova, dimnjačarskih, odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda, održavanje i iskorištavanje luka, lučica i pristaništa, prerada maslina, usluge parkinga i održavanje čistoće, odlaganje komunalnog otpada, tržnica na malo, do održavanja nerazvrstanih cesta.
Kako je Lumbarda u površini velika, uz sedam zaseoka, pa i raštrkana, kaže Roko Kriletić, moramo svakodnevno raditi puno poslova za komotniji život mještana i turista kojih....
Moje sunce - kreativna radionica za djecu s posebnim potrebama Moje sunce - kreativna radionica za djecu s posebnim potrebama
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, November 5, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 4 - 1 Votes
(Korčula) - U programu Mjeseca hrvatske knjige 2011. nastavlja se uspješna suradnja Gradske knjižnice Ivan Vidali i udruge Moje sunce. U atriju Doma kulture u petak, 4. studenog održana je kreativna radionica za djecu s posebnim potrebama, roditelje i prijatelje koji su marljivo izrađivali mirisne kugle uz upute voditeljice Mirele Tolj.
U veseloj atmosferi mali i veliki uživali su kao i uvijek u radu i druženju i na kraju ponosno pozirali s izrađenim kuglicama. -- Pogledati prilog
Tribine HSLS-a u Veloj Luci i Korčuli Tribine HSLS-a u Veloj Luci i Korčuli
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, November 6, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Vela Luka, Korčula) - Počeli su predizborni skupovi  i na ĹĄkoju i prije sluĹžbenog početka kampanje za novi saziv hrvatskog sabora. Sinoć su u zadruĹžnom domu u Veloj Luci te u hotelu Korčula u Korčuli tribine odrĹžali predstavnici HSLS-a: prof. dr. Ljiljana Vidučić prva na listi HSLS-a u 10. izbornoj jedinici, Vice Ivančević predsjednik HSLS-a u Dubrovačko- neretvanskoj Ĺžupaniji, Ivan Bačić u Veloj Luci predsjednik ogranka i Nedo Lipanović u Korčuli predsjednik lumbarajskog ogranka.
Ivan Bačić je govorio o mogućim projektima koji nedostaju u Luci i na otoku, stavivši na prvo mjesto otočki aerodrom i izgradnju veće marine u luškoj vali. Nedo Lipanović je Korčulanima govorio o novom ustroju, od kada je stranku preuzeo Darinko Kosor, ideološkom identificiranju s programom i statutom stranke a ne interesnom okupljanju kako je to u većini stranaka u Hrvatskoj.
Vice Ivančević i prof. Vidučić su prisutnima predstavili gospodarski program HSLS-a koji je po mnogima ocijenjen najboljim među programima drugih stranaka, realan i primjeren trenutku u kojem se država nalazi.
Prof. Vidučić je svoje izlaganje završila mislima Vlade Gotovca - "Mi u HSLS-u bi željeli u hrvatski politički prostor unijeti....
Cecilija u Zagrebu i Krapinskim toplicama Cecilija u Zagrebu i Krapinskim toplicama
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, November 6, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Korčula) - U sklopu proslave 20. obljetnice obnove društva, HGD Sv. Cecilija će u Zagrebu imati promociju svoje monografije u srijedu 9. studenog s početkom u 19.00 sati u dvorani "Braće Hrvatskog Zmaja", Kamenita 3. Pozivamo sve, a naročito Korčulane da uveličaju ovu kulturnu manifestaciju i upoznaju se s prošlošću i sadašnjošću ovog društva. Članovi društva će se družiti s Korčulanima u Zagrebu 10. studenog (četvrtak) uoči Sv. Martina i provesti vikend u Krapinskim toplicama u sklopu svog godišnjeg izleta. (DR)
U Orebiću osnovan biljarski klub U Orebiću osnovan biljarski klub
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, November 7, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Orebić) - Jučer, poslije nekoliko mjeseci volonterskog rada, u prostoru na gornjem katu zgrade vatrogasnog Doma, Orebićani su proslavili otvaranje svog Biljarskog kluba. Uz sudjelovanje svojih  Älanova, te pozvanih igrača Biljarskog kluba Pupnat i Biljarskog kluba Dubrovnik, otvaranje su obiljeĹžili otvorenim turnirom kojeg je osvoji Dubrovčani Matija Ivčević pobjedom 3:1 nad Antom Farcem iz Pupnata.
- "Osnivanjem još jednog na ovom području znači mnogo za biljar u našoj županiji. Biljarski Klub Pupnat je osnovan u 2001. godine a Dubrovnik u 2006., i već s tri kluba u županiji imamo uvijete za osnutak biljarskog saveza u Županiji i tako omogućimo više natjecanja uz manji trošak za putovanja. I dalje ćemo sudjelovati na natjecanja pod Biljarskim savezom Hrvatske, ali u manjem broju. Čestitke Orebićanima na vrlo kvalitetnom uređaju prostora svog kluba, koji zadovoljava sve standarde i kriterije igre biljara" - kaže Marko Farac, predsjednik Biljarskog Kluba Pupnat. (DV)
News 1 - 12 of 43.  next


Posljednje vijesti
Kad Pelješčani slave Martinje u Zagrebu
Moćni plavci i vrhunska maraština, luksuzni prostor vinoteke La Gota de Vino, dašak juga na kontinentu, sjajna atmosfera i najava najveće vinske fešte -....
Martin na Mratinu
(ŽRNOVO) - U subotu 10. studenoga od 17:30 Arhivski sabirni centar Korčula-Lastovo tradicionalno obilježava svoj dan manifestacijom „Martin na Mratinu“. Sve....
Kolumna Slobodan Suncobran - Povist pritrujena
Za one Korčulane koji ne dohodu na Plokatu, još san ode i nisan poša ća. A uvik san nikako misli što Plokata ne bi bila naš „tinel“ oli....
Srđan Duhović dobio počasnu medalju i počasnu diplomu Saveza neovisnih bugarskih književnika
Na poziv Saveza nezavisnih bugarskih pisaca članovi Hrvatskog književnog društva iz Rijeke boravili su na Prvom međunarodnom festivalu pjesnika svijeta „Pod nebom....
Otvoreno pismo hrvatskih linijskih brodara Vladi Republike Hrvatske
Hrvatski linijski brodari uputili su Vladi RH otvoreno pismo koje su potpisali svi (njih 13), u vezi namjere Vlade da se Agencija za obalni linijski pomorski promet ugasi,....
Kolumna Slobodan Suncobran - Božji grad
Evo san se nakon šešnajest godina vrati doma. Jednostavno san odluči noćit u Korčulu do zadnjega noćenja pa što bude. Odma me iza kantuna pripa Šore....