An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Suradnja otočkih knjižnica Suradnja otočkih knjižnica
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, November 1, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Korčula) - U srijedu, 2. studenog u programu Mjeseca hrvatske knjige 2011. Gradska knjižnica Ivan Vidali predstavlja slikovnice u knjižnicama otoka Korčule - "Srećko ide u svemir" Sare Kalogjera i "Vesela susjeda" Đine Radovanović. Mlade autorice, učenice Osnovne škole Petra Kanavelića, osvojile su nagrade na državnom natječaju za učenike osnovnih škola u pisanju i ilustriranju vlastite priče MOJA PRVA KNJIGA. Predstavit će se učenicima i korisnicima knjižnica u suradnji s Claudiom Tarle, voditeljicom knjižnice Osnovne škole Petra Kanavelića, u 10:00 sati u Narodnoj knjižnici "Šime Vučetić" Vela Luka te u 11:00 sati u Narodnoj knjižnici Blato. Zajedničke akcije i predstavljanja doprinose suradnji knjižnica i korisnika s ciljem poticanja mladih u njihovoj kreativnosti i sudjelovanju na natjecanjima, a time i promociji knjiga i pisane riječi. (GK)
ObiljeĹžen blagdan Svih svetih ObiljeĹžen blagdan Svih svetih
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, November 1, 2011
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Korčula) - Blagdan Svih Svetih i Dušni dan Korčulani su obilježili kroz mise, i okupljanje na gradskom groblju sv. Luke gdje su svijećama i cvijećem uljepšali grobove svojih umrlih, a tako i odali počast za sve pokojne.
Povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana predstavnici Grada Korčule, udruga, institucija i političkih stranaka su danas poslijepodne na groblju sv. Luke, pored centralnog gradskog križa položili vijenac i upalili svijeću, odajući tako počast i zahvalnost svim stradalima u Domovinskom ratu. Isto su tako obišli grobove svih koji tamo počivaju uz dužni pijetet, su se poklonili i grobu Hrvatskog branitelja pok. Gorana Lasića na čijem su grobu njegovi prijatelji i suigrači iz RK Korčule postavili i kip u obliku rukometne lopte. Nakon polaganja vijenaca kod središnjeg križa, održana je i misa koju je vodio korčulanski župnik don Frano Kuraja, kazavši da je ovako masovno okupljanje i prvi smisao svih nas da se sjetimo umrlih,da im se zahvalimo i preporučimo. Nakon mise je održana i procesija kroz cijelo groblje čime se je na dostojan način odala počast za sve pokojne.
Uz svijeće i cvijeće danas na svetkovinu Svih Svetih najstarija istoimena bratovština osnovana 1301. godine je jutros u njihovoj crkvi Svih Svetih....
Prezentacija idejnih rjeĹĄenja za Lumbardu Prezentacija idejnih rjeĹĄenja za Lumbardu
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, November 3, 2011
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Lumbarda) - Prošli vikend u Lumbardi su boravili studenti Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani. Njihov posjet kulminirao je u nedjelju, 30. listopada, kada su održali zanimljivu prezentaciju u galeriji 3VOLTA pod nazivom Odkriti pogledi (Otkriveni pogledi). Kroz panoe i makete predstavili su idejna rješenja za uređenje pojedinih prostornih cjelina Lumbarde. Rezultat je to suradnje Općine Lumbarda s Arhitektonskim fakultetom u Ljubljani i docenticom dr. Marušom Zorec, koja je mentorica ovoj grupi studenata.
U sklopu prezentacije, posjetitelji su mogli vidjeti prijedloge za uređenje centra mjesta i marine, izgradnju pristupne rampe na groblju, oblikovanje okoliša crkve sv. Bartula i organiziranje tematskih šetnica. Asistent Uroš Rustja u svom je obraćanju naglasio vrijednost sačuvanog mediteranskog ambijenta našega mjesta te objasnio da su se ovom prilikom studenti posvetili promišljanju prostora, a nisu se bavili pojedinim zgradama. Nakon prezentacije, posjetitelji su brojnim pitanjima pokazali koliko je ova tema važna za stanovnike Lumbarde i budući razvoj mjesta. Svi koji to nisu stigli u nedjelju, mogu razgledati izložbu u galeriji 3VOLTA u Lumbardi, radnim danom od 8 do 15 sati. Veselimo se vašem dolasku! (Udruga....
HSLS tribina u hotelu Korčula u subotu u 19 sati HSLS tribina u hotelu Korčula u subotu u 19 sati
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, November 3, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Korčula) - Pozivamo Vas na javnu tribinu u subotu 5. studenoga 2011. godine u 19:00 sati u hotelu Korčula sa temom "Gospodarski program HSLS-a". Gošća je prof. dr. sc. Ljiljana Vidučić, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Splitu te prva na listi HSLS-a za X. izbornu jedinicu, a domaćini su Vicko Ivančević predsjednik žup. organizacije DNŽ i Nedjeljko Lipanović predsjednik ogranka Lumbarda. Dođite poslušati zašto je po mišljenju nezavisnih ekonomskih stručnjaka, te većine poduzetnika, gospodarski program HSLS-a najbolje ocijenjen. (HSLS)
Tri ponude za kupnju hotela Tri ponude za kupnju hotela
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, November 3, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Korčula) – U prijemnoj sali hotela Korčula u istoimenom gradu otvorene su danas dvije koverte i jedna e-mail ponuda za kupnju Turističkog naselja Bon Repos koje je u sastavu HTP-a Korčula. Uz nekolicinu zaposlenika iz HTP Korčule, ponude su otvarali članovi komisije: Ĺ˝eljko Dadić (ĹĄef općeg sektora), kadrovski referent Petar Ĺ egedin i NebojĹĄa Jeričević  iz odjela za plan i analizu.
Dadić je pročitao ponude kupaca, kandidata na četvrtom po redu objavljenom natječaju, to su: Slovenska tvrtka Relax adriatic d.o.o., koji su ponudili 71 milijun kuna u jednokratnom plaćanju putem bankovne garancije. Ova je tvrtka zainteresirana i za kupnju auto kampa Kalac koji je u sklopu turističkog naselja Bon Repos, i ponudili su dodatnih 4 milijuna kuna za 20 godina korištenja auto kampa. Druga otvorena koverta je od Samoborske firme Samoborka d.d., čije je ponuda 70 milijuna kuna u jednokratnom plaćanju. I Samoborka je dodatno ponudila 4 milijuna kuna za auto kamp Kalac, kojega bi ovisno o ugovoru koristili 15 do 20 godina. Putem e-maila je treću najveću ponudu za kupnju hotelskog kompleksa ponudio Matko Mate Rebić na iznos od 85 milijuna i 500 tisuća kuna, kao i prethodnici uz jednokratno plaćanje. Hoće li ovaj....
Veljko Barbieri u Korčuli Veljko Barbieri u Korčuli
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, November 3, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Korčula) - U nastavku programa Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Ivan Vidali predstavit će knjige Veljka Barbieria u ponedjeljak, 7. studenog u 18:30 sati u Domu kulture Liburna. Bit će predstavljen roman Ja Dioklo Jupitrov sin i najnovija Priča o dalmatinskoj kuhinji uz autorovo pripremanje jela dalmatinske kuhinje.
 Veljko Barbieri je poznato i priznato ime u javnosti, pa je njegovo gostovanje u Korčuli izuzetna prilika i promocija svih sudionika događanja. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organizaciji i omogućili da uspjeĹĄno predstavimo autora koji uĹživa popularnost i u naĹĄoj sredini. (GK)
U Korčuli predavanje o Europskoj uniji U Korčuli predavanje o Europskoj uniji
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, November 4, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Korčula) – Danas poslijepodne je u Gradskoj vijećnici u Korčuli, a u organizaciji udruge Europski dom Dubrovnik gostovala poznata slovenska novinarka Barbara Zrimšek koja na nacionalnoj televiziji Slovenije desetak godina prati ulazak i članstvo Slovenije u Europskoj Uniji. Posjet i razgovor s Barbarom Zrimšek bio je zanimljiv, jer su u vijećnici bili djelatnici gradske uprave, na čelu s gradonačelnikom Mirkom Duhovićem, te nekolicina gradskih vijećnika, nastavnika, voditelja gradskih institucija, nekolicina sugrađana i slovenskih nevjesta, koji su pratili predavanje Barbare Zrimšek o slovenskom članstvu u EU, pa općenito o EU, kao i financiranje različitih projekata iz europskih fondova.
Predsjednica Europskog doma Dubrovnik, mr.sc. Adriana Kremenjaš- Daničić je uvodno kazala da se gostovanje slovenske novinarke uklapa u njihovu prvu tribini u ciklusu „Sve što ste željeli znati o EU, a niste imali koga pitati“. Da bi razgovor bio zanimljiviji udruga Europski dom Dubrovnik je prikazala tri kraća dokumentarna filmska priloga o različitim temama koje je Barbara Zrimšek snimila u zemljama članicama EU, gdje se ističe njezina specijalnost u obradi tema iz poljoprivrede, ekološke teme, te izvještavanje iz manjih sredina. Za....
Komunalci Mindela grade ĹĄetnicu Komunalci Mindela grade ĹĄetnicu
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, November 4, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Lumbarda) - Komparativna analiza komunalnih poduzeća po županijama iz prošle godine pokazala je da su komunalna poduzeća Dubrovačko- neretvanske županije među najgorima u Hrvatskoj, rekao je predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Dubrovačko-neretvanske županije Vicko Ivančević na konferenciji za novinare u Dubrovniku. „Mi ne spadamo u tu klasifikaciju“ - kaže Roko Kriletić, direktor Komunalno Trgovačkog Društva Mindel u Lumbardi, koje kao općinsko poduzeće dobro radi, ističe načelnik općine Lumbarda Ivan Radovan.
Iako je manja općina, ovo poduzeće ostvaruje dobit i s 10 zaposlenika ima prihode više od milijun kuna. Uz skupljanje neopasnog otpada, Mindel vrši i prijevoz putnika, održavanje rasvjete, čistoće, javne površine, održavanje groblja, te obavljanje pogrebnih poslova, dimnjačarskih, odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda, održavanje i iskorištavanje luka, lučica i pristaništa, prerada maslina, usluge parkinga i održavanje čistoće, odlaganje komunalnog otpada, tržnica na malo, do održavanja nerazvrstanih cesta.
Kako je Lumbarda u površini velika, uz sedam zaseoka, pa i raštrkana, kaže Roko Kriletić, moramo svakodnevno raditi puno poslova za komotniji život mještana i turista kojih....
Moje sunce - kreativna radionica za djecu s posebnim potrebama Moje sunce - kreativna radionica za djecu s posebnim potrebama
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, November 5, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 4 - 1 Votes
(Korčula) - U programu Mjeseca hrvatske knjige 2011. nastavlja se uspješna suradnja Gradske knjižnice Ivan Vidali i udruge Moje sunce. U atriju Doma kulture u petak, 4. studenog održana je kreativna radionica za djecu s posebnim potrebama, roditelje i prijatelje koji su marljivo izrađivali mirisne kugle uz upute voditeljice Mirele Tolj.
U veseloj atmosferi mali i veliki uživali su kao i uvijek u radu i druženju i na kraju ponosno pozirali s izrađenim kuglicama. -- Pogledati prilog
Tribine HSLS-a u Veloj Luci i Korčuli Tribine HSLS-a u Veloj Luci i Korčuli
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, November 6, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Vela Luka, Korčula) - Počeli su predizborni skupovi  i na ĹĄkoju i prije sluĹžbenog početka kampanje za novi saziv hrvatskog sabora. Sinoć su u zadruĹžnom domu u Veloj Luci te u hotelu Korčula u Korčuli tribine odrĹžali predstavnici HSLS-a: prof. dr. Ljiljana Vidučić prva na listi HSLS-a u 10. izbornoj jedinici, Vice Ivančević predsjednik HSLS-a u Dubrovačko- neretvanskoj Ĺžupaniji, Ivan Bačić u Veloj Luci predsjednik ogranka i Nedo Lipanović u Korčuli predsjednik lumbarajskog ogranka.
Ivan Bačić je govorio o mogućim projektima koji nedostaju u Luci i na otoku, stavivši na prvo mjesto otočki aerodrom i izgradnju veće marine u luškoj vali. Nedo Lipanović je Korčulanima govorio o novom ustroju, od kada je stranku preuzeo Darinko Kosor, ideološkom identificiranju s programom i statutom stranke a ne interesnom okupljanju kako je to u većini stranaka u Hrvatskoj.
Vice Ivančević i prof. Vidučić su prisutnima predstavili gospodarski program HSLS-a koji je po mnogima ocijenjen najboljim među programima drugih stranaka, realan i primjeren trenutku u kojem se država nalazi.
Prof. Vidučić je svoje izlaganje završila mislima Vlade Gotovca - "Mi u HSLS-u bi željeli u hrvatski politički prostor unijeti....
Cecilija u Zagrebu i Krapinskim toplicama Cecilija u Zagrebu i Krapinskim toplicama
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, November 6, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Korčula) - U sklopu proslave 20. obljetnice obnove društva, HGD Sv. Cecilija će u Zagrebu imati promociju svoje monografije u srijedu 9. studenog s početkom u 19.00 sati u dvorani "Braće Hrvatskog Zmaja", Kamenita 3. Pozivamo sve, a naročito Korčulane da uveličaju ovu kulturnu manifestaciju i upoznaju se s prošlošću i sadašnjošću ovog društva. Članovi društva će se družiti s Korčulanima u Zagrebu 10. studenog (četvrtak) uoči Sv. Martina i provesti vikend u Krapinskim toplicama u sklopu svog godišnjeg izleta. (DR)
U Orebiću osnovan biljarski klub U Orebiću osnovan biljarski klub
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, November 7, 2011
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(Orebić) - Jučer, poslije nekoliko mjeseci volonterskog rada, u prostoru na gornjem katu zgrade vatrogasnog Doma, Orebićani su proslavili otvaranje svog Biljarskog kluba. Uz sudjelovanje svojih  Älanova, te pozvanih igrača Biljarskog kluba Pupnat i Biljarskog kluba Dubrovnik, otvaranje su obiljeĹžili otvorenim turnirom kojeg je osvoji Dubrovčani Matija Ivčević pobjedom 3:1 nad Antom Farcem iz Pupnata.
- "Osnivanjem još jednog na ovom području znači mnogo za biljar u našoj županiji. Biljarski Klub Pupnat je osnovan u 2001. godine a Dubrovnik u 2006., i već s tri kluba u županiji imamo uvijete za osnutak biljarskog saveza u Županiji i tako omogućimo više natjecanja uz manji trošak za putovanja. I dalje ćemo sudjelovati na natjecanja pod Biljarskim savezom Hrvatske, ali u manjem broju. Čestitke Orebićanima na vrlo kvalitetnom uređaju prostora svog kluba, koji zadovoljava sve standarde i kriterije igre biljara" - kaže Marko Farac, predsjednik Biljarskog Kluba Pupnat. (DV)
News 1 - 12 of 43.  next


Posljednje vijesti
Političko prebjegavanje u Veloj Luci
U subotu navečer u Veloj Luci dogodilo se nešto što se smatralo da se na lokalnoj razini ne može dogodit ali kako je u politici sve moguće svjedoci smo....
Žive jaslice u Veloj Luci
Dragi vjernici, žitelji otoka Korčule i prijatelji Trtajuna neobično nam je drago da vas i ove godine možemo pozvati na jedinstveno uprizorenje živih jaslica u Veloj....
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....