An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Ne mogu odolit .. (kap. Pavao Ĺ ain) Ne mogu odolit .. (kap. Pavao Ĺ ain)
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, November 1, 2012
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes
Kapetan Pavao Šain iz Orebića ima privilegiju svaki dan gledati Pelješki kanal, otok i grad Korčulu pa je svoju opčaranost pretočio u pjesmu ...
Ne mogu odolit
Ne mogu lipoti toj odolit, ni pogled moj od tebe odvojit. Kad te gledan sa visoke stine, di uživan pogled sa visine. Kad te gledan isprid Vele Gospe, odakle se divan pogled prospe. Tebe gledat, ni jisti ni piti, i svima će ode dobro biti. Ti si biser komu nima ravna, to svi znamo dobro već odavna. O Korčulo, lipotice naša, nima grada što te oponaša. A kad naše tu otoke gledan, te lipote još san više žedan. Badija, Majsan, Stupe, Sutvara, svaki san ti u stvarnost pritvara. Vrnik, Lučnjak, Rogač i Sestrice, ko da su nike drage sitnice. U daljini gledan Mlit i Kneže, tu ribari rado dižu mreže. One su in često ribe pune, a ulovu nekad čak i tune. Gledan trajekt i brodove druge, srce mi zaigra kada trube. Blizu Gospe u naših Fratara, krasan pogled svima se otvara. Od lipote da ti srce stane, pa da ne znaš za minule dane. Zato pazi, uživaj polako, jer odolit stvarno – nije lako!!!
Ciloga Ĺživota - ova me divota opija!!!
(Pavao Ĺ ain)
Franka, Dinko i Marija puno bolje nego lani! Franka, Dinko i Marija puno bolje nego lani!
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, November 1, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Franka Anić, Dinko Šegedin i Marija Kunjašić bili su veoma zadovoljni svojim nastupima na turniru Evropske taekwondo unije A-klase, a koji je nedavno održan u Beogradu. Na 11. Galeb Beograd trofeju – Srbija open 2012. navedeni članovi Fortece su bez većih padova u borbenom taekwondo prikazu uspjeli doći do same završnice ovog natjecanja.
Seniorka Franka Anić nastupila je u kategoriji do 67 kg. kroz reprezentaciju Slovenije te je osvojila srebrno odličje, dok je senior Dinko Šegedin u kategoriji do 80 kg. nastupio za reprezentaciju Hrvatske i osvojio broncu. Kadetkinja Marija Kunjašić (-51kg.), svojim nastupom kroz klub uspjela je sve svoje protivnice pobjediti, te je zasluženo osvojila zlatnu medalju. Od ostalih članova Fortece koji su nastupili moramo napomenuti kako su: Irena Bikić i Zlatko Batistić ispali u prvom kolu, dok je Toni Šegedin u drugom kolu poražen od predstavnika Cipra rezultatom 8 : 10.
 S nastupima svih članova moramo biti itekako zadovoljni. Ovo je bila prva jača provjera nakon zasluĹžene pauze. Kod svih se vidi jedna velika Ĺželja za osvajanjem odličja, ĹĄto je i normalno. Ako se uzme u obzir da treninge svi savjesno odrađuju po zacrtanom planu i programu imaju za pravo očekivati joĹĄ i bolje....
Čuvajmo baštinu zavičajnog govora! Čuvajmo baštinu zavičajnog govora!
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, November 1, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - U utorak, 30. listopada u Gradskoj knjižnici Ivan Vidali održana je dijalektalna radionica zavičajnog govora "Tako su govorili naši stari" na kojoj su učenici IV.b razreda Osnovne škole Petra Kanavelića s pažnjom slušali voditeljicu Luči Farac i kroz igru prepoznavali značenja dijalektalnih riječi, pogađali nepoznate predmete i na kraju sastavljali pjesme riječima nonota i nona. Pogledajte kako im je bilo i pročitajte što su napisali! Više na web stranicama knjižnice (GK)
Dani malih filmogila u Gradskoj knjiĹžnici Dani malih filmogila u Gradskoj knjiĹžnici
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, November 1, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - GRADSKA KNJIŽNICA IVAN VIDALI predstavlja Vam program "Dani malih filmofila u knjižnici" - na lijep, ugodan i zanimljiv način obradili smo lektiru u knjižnici uz crtane filmove Andersenovih bajki i Ezopovih basni u suradnji s učiteljicama Osnovne škole Petra Kanavelića. Pridružite nam se, očekuje nas još mnogo naslova crtanih, igranih i dokumentarnih filmova u malom kinu u knjižnici. Više... (GK)
Godišnja izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista Godišnja izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, November 2, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
U galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, u petak, 2. studenog s početkom u 18 sati, otvara se godišnja izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista. Izložba ostaje otvorena do 9. studenog. Na izložbi se predstavlja 50-ak članova društva sa 100-ak radova, a mogu se vidjeti i radovi s nedavno održane izložbe hrvatske karikature u Francuskoj koja je održano u sklopu velikog predstavljanja hrvatske kulture u Francuskoj pod nazivom "Croatie, la voici". Među izloženim radovima je i karikatura Francija Cebala iz Žrnova.
Naftalina Naftalina
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, November 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Naftalina - popularna emisija Radija Korčule je ponovo u eteru, ali ovaj put, osim na frekfenciji našeg lokalnog radija, ona se emitira na još 20 hrvatskih radijskih postaja.
Zahvaljujući jakim odašiljačima najslušanijeg radija u Međimurju, radija 105 iz Selnice, Naftalina se sluša i u Sloveniji, a urednik i voditelj Sandro Bačić planira emisiju proširiti i na zemlje regije (Bosna, Crna Gora, Srbija). Naftalinu možete slušati i na internetskim stranicama emisije, na adresi www.naftalina.org, gdje ćete naći još informacija. (SB)
Predstava u Korčuli Predstava u Korčuli
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, November 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - U petak, 2.11. u kino sali Doma kulture održana je interaktivna predstava "I to je ljubav" u kojoj su aktivno učestvovali mali posjetitelji veselo i maštovito glumeći stablo, dvorac, zmaja, princezu i još puno toga. U vedrom raspoloženju proveli smo jutro bez nastave u ugodnom druženju s klaunom Cunijem - Damirom Borojevićem, glumcem Teatra daska iz Siska. Na kraju predstave mnogi su se poželjeli slikati sa svojim novim prijateljem ... (GK)
Zagrebačka promocija Korčulanskih kartulini Tee Marinović Zagrebačka promocija Korčulanskih kartulini Tee Marinović
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, November 4, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(ZAGREB) - Drage Korčulanke i Korčulani, Dragi prijatelji otoka i grada Korčule, na vižiju Sv. Martina u subotu 10. studenog u 19:30 sati dođite na zagrebačku promociju knige „KORČULANSKE KARTULINE“ Zaustavljeno vrijeme – Izlet u prošlost, koja će se održati u prostorima udruge Poljičana Sv. Jure, Ilica 48.
Stare razglednice grada Korčule (obuhvaćaju vrijeme od 1873. do 1980. god.) je skupljala, slagala a onda i izdala Tea Marinović. Posli (ne puno) govorancije bi će i tratamenat a onda ćemo, da se ne dimentika zakantat kolendu Sv. Martina. (Tonči Petković)
Besplatne repeticije iz matematike Besplatne repeticije iz matematike
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, November 5, 2012
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes
(PUPNAT) - Biljarski klub Pupnat pokreće program dodatne i dopunske nastave iz matematike i to već od sljedećeg tjedna. U prostorijama kluba repeticije će se održavati tjedno od 16.00 - 18.00 sati, ovisno o odazivu.
Ove godine program je namijenjen za sve srednjoškolce prvog i drugog razreda, ali samo za višu razinu matematike. Program će trajati sljedeće dvije školske godine, sve do državne mature u 2015.
Besplatne repeticije (nastava) će se odrĹžavati u prostorijama Biljarskog kluba u Pupnatu neovisno o igri biljara. Nastavu će odrĹžavati gosp. Marko Farac, predsjednik kluba te profesor matematike. - Kako je gradivo viĹĄe razine matematike vrlo zahtjevno, a ĹĄkolski program gimnazije i drugih srednjih ĹĄkola pretrpan mnogobrojnim predmetima, nastavnici nemaju ni jednu polovinu nastave tjednom koju njihovi kolege u Australiji ili Velikoj Britaniji. Primjerice u Britaniji đaci u srednjim ĹĄkolama u zadnje dvije godine prosječno pohađaju samo 4 predmeta. Za matematiku, gradiva sličnoj naĹĄoj gimnaziji, imaju 9 sati tjedno. U naĹĄim gimnazijama đaci pohađaju 16 predmeta, a za matematiku imaju samo 3 sata. Nije čudo da većina naĹĄih đaka imaju problema sa matematikom. Mnogi tek uz pomoć repeticija jedva dobiju....
Kazališna predstava za djecu: Sijač sreće Kazališna predstava za djecu: Sijač sreće
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, November 5, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Centar za kulturu Korčula vas poziva na kazališnu predstavu za djecu SIJAČ SREĆE autora i redatelja Božidara Prosenjaka, u petak, 9. studenoga u Domu kulture s početkom u 10:30 sati.
Predstavu izvodi glumac Dubravko Sidor iz kazališta Svarog iz Zagreba. Predstava SIJAČ SREĆE je i lektira za 3. razred i namijenjena je učenicima od 2. do 5. razreda. Cijena ulaznice je 15 kuna. (CzK)
Udruzi Moje sunce donacija od 7.500,00 kuna Udruzi Moje sunce donacija od 7.500,00 kuna
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, November 6, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Slikarica Ella Flesh uručila je jutros predsjedniku Udruge roditelja djece s posebnim potrebama MOJE SUNCE, Željku Nobilu, donaciju u iznosu od 7.500,00 kuna. Donirana sredstva su dio prihoda prikupljenih od prodaje portreta nastalih za izložbu „Korčula kroz portrete“ koju je Centar za kulturu Korčula organizirao ovoga ljeta u Atriju Doma kulture u Korčuli.
Izložba na kojoj je predstavljeno sedamdesetak portreta Korčulana iz raznih vremenskih razdoblja i profesija bila je otvorena od 10. do 30. kolovoza 2012. Za njezinog trajanja prodano je 15 portreta dok su preostali portreti ostali u vlasništvu slikarice i mogu se naknadno kupiti. Zahvalivši se slikarici na humanoj gesti, predsjednik Udruge MOJE SUNCE Željko Nobilo, naglasio je važnost ovakvih donacija koje pomažu rad Udruge na području Korčule i Pelješca. (CZK)
Promocija knjige Dinka Andrijića Promocija knjige Dinka Andrijića
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, November 6, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - U četvrtak, 8. studenog u 18:30 sati u atriju Doma kulture održat će se promocija knjige ZVUCI KORČULE - glazba i stihovi našeg sugrađanina Dinka Andrijića - Jerkova koji je cijeli svoj život posvetio glazbi.
Knjigu će predstaviti Darinka Krstulović uz originalne snimke pjesama i glazbe iz vremena kojeg se brojni građani Korčule s nostalgijom sijećaju, pridružite se i upotpunite naše događanje svojim sjećanjima na vrijeme glazbe i plesa na otvorenim terasama grada Korčule. (GK)
News 1 - 12 of 56.  next


Posljednje vijesti
Političko prebjegavanje u Veloj Luci
U subotu navečer u Veloj Luci dogodilo se nešto što se smatralo da se na lokalnoj razini ne može dogodit ali kako je u politici sve moguće svjedoci smo....
Žive jaslice u Veloj Luci
Dragi vjernici, žitelji otoka Korčule i prijatelji Trtajuna neobično nam je drago da vas i ove godine možemo pozvati na jedinstveno uprizorenje živih jaslica u Veloj....
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....