An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Pjesma majci Pjesma majci
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, November 2, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Kap. Pavao Šain iz Orebića je u ove dane sjećanja na mrtve, svoje stihove posvetio materama.

Hvala ti što život si mi dala, to je najbolje što si imala. Tvoja ljubav nije bila šala, sve si dala i kad nisi znala.
Koliko si patila zbog mene, skoro da ti srce ne uvene. A ja ništa nisam znao(znala). Mama, jer si često bila sasvim sama. Godine su prošle kao dani, čini mi se da je bilo lani. Počeli smo mi u školu hodit, i nije nas tad trebalo vodit. Nakon toga školovanje dugo, jer za život potrebno je drugo. Narasli smo, Majko, nego kako, dobro znamo da ti nije lako. Tvoja djeca odrasli su ljudi, pa ti i to sada čežnju budi. Mi odrasli, a ti ostarila, da li ti se - želja ostvarila. Mila Mati, na svemu ti hvala, pamtiti ću dobro što si dala. Dala si mi život da ga živim, dragom Bogu i tebi se divim.

Izložba ptica u Lumbardi Izložba ptica u Lumbardi
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, November 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes

(LUMBARDA) - Od 8. do 10. studenog 2013. godine u prostorijama općine Lumbarda u Lumbardi, održati će se 18. prvenstvo Južnohrvatskog i dalmatinskog ornitološkog saveza, (JHDOS-a). Biti će izloženo oko 600 ptica podjelono po grupama: Kanarinci boje, kanarinci stasa, fauna Europe i njene mutacije, križanci, grlice i egzotični golubovi, prepelice, papige male srednje i velike...
Na prvenstvu sudjeluju društva koja spadaju pod savez JHDOS-a, Zadar, Šibenik, Sinj, Split, Dubrovnik i Lumbarda-Korčula.
Za posjetitelje izložba će biti otvorena u petak 8./11. i subotu 9./11. 08 - 20 sati, te u nedjelju 10./11. od 08 - 13 sati. Ulaznica je 10 kuna. Organizator je Društvo za zaštitu i uzgoj ptica Lumbarda - Korčula. (Romano Šestanović)

U gradu Korčuli proradila nova automatska meteorološka stanica!! U gradu Korčuli proradila nova automatska meteorološka stanica!!
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, November 4, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Još daleke 1946. godine u Korčuli je postavljena prva meteorološka postaja. U kontinuitetu do danas nije prestala s radom. Mjenjalo se više motritelja, kao i pozicija motriteljskih stanica.Uvijek  i do danas, ostala je u predjelu Sv. Nikole, točnije  u ulici Cvjetno naselje.
Zahvaljujući današnjem gradonačelniku Korčule Vinku Kapelini, koji je u jednom razgovoru sa Tončijem Gatitjem, prepoznao ideju i vrijednost ovih informacija za širu javnost, od jučer je naš Grad Korčula, cijela Hrvatska i na kraju čitav svit, bogatiji za izvješća  o meteorologiji iz grada Korčule. Na dan 03. studenog 2013. godine proradila je jedna od najkvalitetnijih automatskih meteoroloških stanica, američke je prozvodnje Davis. Podatke možete pronaći na WeatherLink.com, WeatherUnderground.com, Pljusak.HR,

Predstavljanje romana Najmojije Ivice Duhović Žaknić Predstavljanje romana Najmojije Ivice Duhović Žaknić
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, November 5, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(VELA LUKA/SPLIT) - Narodna knjižnica "Šime Vučetić" i Centar za kulturu Vela Luka pozivaju na predstavljanje romana "Najmojije" Ivice Duhović Žaknić, u petak 8. studenog 2013. godine u 18:00 sati u Knjižnici u Veloj Luci. U programu sudjeluju: autorica Ivica Žaknić, prof. Mirjana Marelić i Jakša Fiamengo. Predstavljanje će biti popraćeno izložbom grafika akademskog slikara Nikole Skokandića. Svi ste pozvani!

Roman "Najmojije" će u organizaciji Književnog kruga iz Splita, Društva prijatelja kulturne baštine i Muzeja grada Splita biti predstavljen i u Splitu 11. studenog (ponedjeljak) 2013. u 12 sati, u gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita, Papalićeva 1, Split. Uz autoricu, o romanu će govoriti Jakša Fiamengo i Helga Zglav Martinac, dok će odabrane ulomke čitati glumica HNK u Splitu Bruna Bebić-Tudor. U glazbenom dijelu programa će sudjelovati Splitski gudački kvartet. Pozivamo Vas da svojom nazočnošću počastite ovaj kulturni događaj.

Martin na Mratinu Martin na Mratinu
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, November 6, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ŽRNOVO) - Pozivamo Vas u ponedjeljak 11. studenog na obilježavanje blagdana sv. Martina u Žrnovu na Mratinu. Od 10 sati ujutro Arhiv će otvoriti svoja vrata i spremišta svim znatiželjnicima i namjernicima. Poslijepodne u 17 sati kraći umjetnički program izvest će učenici Osnovne škole "Ante Curać-Pinjac", a poslije slijedi otvaranje dokumentarne izložbe "Martin - s(t)jecište". (Arhivski sabirni centar Korčula-Lastovo). (TB)

Predstavljanje knjige Život u Jadranu Predstavljanje knjige Život u Jadranu
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, November 8, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Gradska knjižnica Ivan Vidali poziva na predstavljanje knjige Damira Mušina i Miljenka Marukića „ŽIVOT U JADRANU“ u  ponedjeljak, 11. studenog 2013. godine s početkom u 19:00 sati, Kino dvorana u Korčuli. Knjigu će predstaviti dr. sc. Vladimir Onofri. U programu nastupa klapa „Škerac“.

Duh Marka Pola u gradu Duh Marka Pola u gradu
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, November 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Možda jedinstveni trenutak u gradu Korčuli je jučer ovjekovječio M. Andreis, Uhvatio je duh Marka Pola i njegove supruge Donatele na zidovima njegove palače. Izgleda kako se sam Marko Polo umorio od rasprava kome pripada, gdje je rođen, te se odlučio pokazati Korčulanima upravo na zidovima kuće u kojoj je rođen. (IG)

Osnovana udruga Centar za hagioterapiju Korčula Osnovana udruga Centar za hagioterapiju Korčula
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, November 11, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - U subotu 9.studenog 2013.god. održana je osnivačka skupština udruge „Centar za hagioterapiju-Korčula“ (CHTK). Udruga CHTK djeluje na području Republike Hrvatske, prema izobrazbi i formaciji u antropološkoj medicini u ustanovi za obrazovanje odraslih Zagreb.
Udruga je nastala s ciljem pomoći da se u životu prihvate i primjenjuju moralne i etičke vrednote te doprinese rješavanju konflikata, poboljšavanju komunikacije i međuljudskih odnosa. Povrh toga hagioterapijom se postiže duhovno zdravlje.
Duhovno zdrava osoba se odlučuje za humano i moralno, kreativno djelovanje, sposobna pronači životni smisao i rješavanje životnih kriza. Djelatnost CHTK je između ostalog individualni rad te rad u skupinama, pružanje savjeta i duhovne pomoći, rad na prevenciji ovisnosti, agresivnosti, depresije itd.
Na osnivačkoj skupštini izabrana je i predsjednica udruge CHTK, dr.med.spec. pedijatrica Marija Slavić. Udruga se nalazi u prostoriji u staroj zgradi restorana Liburna na prvom katu. Individualni susreti (terapije) započeti će od 01.12. 2013. a svi zainteresirani moći će se javiti na broj mobitela 098-160 6786 svakim danom od 16-18....

Inicjativa Gradonačelnika Grada Korčule za obnavljanjem korčulanske TV Inicjativa Gradonačelnika Grada Korčule za obnavljanjem korčulanske TV
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, November 11, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Upravo  ovih dana navršava se  dvadest godina, od kada je na inicjativu Tonča Gatti i Tonča Baždarića  proradila HTK. (Hrvatska Televizija  Korčula) Mali odašiljač od svega jednog wata, napravili su  Tonči Gatti iz Korčule i Davor Jurin iz Dubrovnika. Kamera (vide kamkoder) imao je SVHS sistem snimanja, kao i video rekorder (montažni stol) čije je priloge prihvačao i HRT. Odašiljač  je pokrivao signalom uži dio Korčule, a bio je postavljen na taraci Gradskog muzeja Korčula.
Jedan od priloga naše televizije, bio je prikazan u emisiji „Nedeljno popodne“ u prestavljanju društva „Sveta Cecilija“ točnije njene „Moreške“, a voditelji su bili, Mirna Berent i Oliver Mlakar. HTK je emitirala oko osam cjelovečernjih emisija, a sadržaj je bio usko vezan za grad Korčulu, njegove običaje, tradiciju, ljude i život ovog predivnog grada i otoka.
Tad još nije bilo potrebno imati koncesije, a pravo rada kako ove naše tako  i mnogih  drugih televizija, uvjetovao je rad istih iz ratnih dana domovinskog rata. Nešto....

Obilježavanje Dana šećerne bolesti Obilježavanje Dana šećerne bolesti
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, November 12, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

u četvrtak 14. studenog 2013. g. obilježava se Svjetski dan šećerne bolesti. Jedna od dvije osobe s dijabetesom ne zna da ga ima. Jeste li i Vi među njima? Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s udrugom "Slatki život" organizira akciju mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka ispred Palače Sponza u četvrtak 14. studenog od 10 do 12 sati. Dođite i provjerite koliki je Vaš šećer u krvi. Zapamtite: dijabetes ne boli dok ne bude kasno! Više o šećernoj bolesti na www.zzjzdnz.hr (M. Lakić)

Obilježen blagdan sv. Martina Obilježen blagdan sv. Martina
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, November 12, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ŽRNOVO) - Jučer je u Žrnovu na Mratinu obilježen blagdan sv. Martina. Po prvi puta je uz misna slavlja održan prigodni program. Osnovna škola „Ante Curać Pinjac“ izvela je svoj folklorni i literarno-scenski repertoar u bratimskoj dvorani, a u Arhivskom sabirnom centru Korčula-Lastovo bio je Dan otvorenih vrata te je otvorena izložba „Mratin s(t)jecište“. Usprkos lošem vremenu okupio se znatan broj ljudi koji su mogli degustirati tradicionalne žrnovske lojenice Desanke Cebalo, Teodore Šestanović, prikle Anke Vojvodić, i vino Domagoja Donjerkovića, Udruge blatskih vinara i Martina Vojvodića. Zahvalnost na pomoći i susretljivosti dugujemo Župnom uredu sv. Martina i don Božu Baničeviću, Gradskom muzeju Korčula i Gradu Korčuli - Mjesnom odboru Žrnovo. Izložba o Mratinu, njegovoj povijesti i simbolici, martinjskim običajima Žrnova, otvorena je do 25. studenog. (Arhivski sabirni centar Korčula-Lastovo)

Hrvatski otočni proizvod u Korčuli Hrvatski otočni proizvod u Korčuli
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, November 13, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU/Uprava za regionalni razvoj/Sektor za otoke u Korčuli u hotelu "Marko Polo" od 14.-16. studenog 2013. godine organizira manifestaciju Hrvatsko otočni proizvod.
U petak 15. studenog s početkom u 19:00 sati u dvorani Doma kulture u Korčuli će za sudionike, goste i domaćine, biti svečana dodjela oznake Hrvatski otočni proizvod, Korčulani će izvesti svoju vitešku igru morešku a u atriju doma će biti postavljena izložba proizvoda s oznakom HOP.

News 1 - 12 of 22.  next


Posljednje vijesti
Političko prebjegavanje u Veloj Luci
U subotu navečer u Veloj Luci dogodilo se nešto što se smatralo da se na lokalnoj razini ne može dogodit ali kako je u politici sve moguće svjedoci smo....
Žive jaslice u Veloj Luci
Dragi vjernici, žitelji otoka Korčule i prijatelji Trtajuna neobično nam je drago da vas i ove godine možemo pozvati na jedinstveno uprizorenje živih jaslica u Veloj....
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....