An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Moj prvi brod Moj prvi brod
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, December 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Udruga StolArt koja u ljetnim mjesecima organizira Malu školu brodogradnje, napravila je pravi "složi sam" suvenir - Moj prvi brod. Namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta i svim zaljubljenicima u drvenu brodogradnju.
U kompletu se nalaze upute, svi potrebni dijelovi za izradu modela male jedrilice s latinskim jedrom, ljepilo i brusni papir. Veličina jedrilice je 24 cm i napravljena je u omjeru 1:10. Cijena kompleta je 99,00 kn + troškovi dostave (22,00 kn) za Hrvatsku. Može se naručiti na e-mail: stolart1@gmail.com ili na mob: +385 99 2110 925

Božićni sajam u Kino dvorani Božićni sajam u Kino dvorani
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, December 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Božićni sajam učenika OŠ Petra Kanavelića će se održati u Kino sali Liburna u petak, 6. prosinca u 9,00 sati. Proširite vijest o našem sajmu. Dođite, zabavite se, dovedite prijatelje i izaberite najmaštovitije poklone koje smo izradili za vas, a vi ih poklonite svojim najdražima! (CT)

Dubrovačko neretvanska županija u Strasbourgu Dubrovačko neretvanska županija u Strasbourgu
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, December 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Božićni sajam u Strasbourgu najljepši je i najveći sajam na kome se nude razni proizvodi iz većine zemalja EU. Predstavnici  Dubrovačko – neretvanske županije Udruga Fortes sa otoka Korčule, Udruga Plavac mali, Pelješki vinski puti, Udruga za očuvanje neretvanske baštine, Županijska udruga uljara i maslinara, te udruga Liga protiv raka sa Pelješca prezentirala je bogatu ponudu sa ruralnog područja DNŽ-e,  u Hrvatskom božićnom selu na kojem Hrvatska prvi put gostuje kao nova članica EU. U bogatoj ponudi su se našla najbolja vina, maslinovo ulje, tradicijski kolači, mandarine, limuni.
Klapa „Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice održala je cjelovečernji hrvatski božićni koncert u znamenitoj katedrali Notre-Dame u Strasbourgu u kojoj nastupaju najeminentniji svjetski glazbenici. Dupkom puna Katedrala, koja prima do 2000 posjetitelja, ispratila je Sv. Juraj dugačkim pljeskom.
Koncert je organiziralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, tj. Stalno predstavništvo RH pri Vijeću Europe u Strasbourgu u suradnji s Gradom Strasbourgom u okviru kulturnog predstavljanja RH kao "zemlje gosta" Grada Strasbourga na čuvenom strazburškom Božićnom sajmu tijekom čitavog....

Dani otvorenih vrata peljeških podruma Dani otvorenih vrata peljeških podruma
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, December 5, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Uvažavajući činjenicu da hrana i vino postaju regionalna atrakcija, a ne samo uslužna djelatnost, u situaciji kada ne postoji izgrađen profil što je to hrvatsko vino koje bi bilo konkurentno ostalim vinima s nacionalnim obilježjem, potrebno je informirati tržište o različitostima širokog spektra kvalitete vina koji izvire iz zemljopisnih i klimatskih specifičnosti ovog područja.
Spoznaja da ta prednost mora biti na odgovarajući način usklađena i drugim čimbenicima koji uvjetuju dostizanje vrha kvalitete vina potrebno je zainteresirati proizvođače da se pripreme za kvalitetniju tehnologiju i navikavati potrošače kulturnijoj potrošnji vina.
Kolektivna je želja zainteresirati širi krug korisnika, uvaženih proizvođača, trgovaca, ugostitelja i potrošača za bogatu vinarsku proizvodnju naše županije, a prezentaciju vina izdići na razinu koju prihvaća europski svijet vina.
Dan otvorenih vrata peljeških podruma samo je jedna od niza aktivnosti koje provode vinari uključeni u Udrugu Pelješki vinski puti i Udrugu Plavac mali-Pelješac. Brojnim promocijama vina i turizma pokušava se zainteresirati širi krug ljudi da je vino i turizam....

Adventski koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Korčuli 14.12. Adventski koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Korčuli 14.12.
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, December 8, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA)- Dubrovački simfonijski orkestar održat će u subotu, 14. prosinca, u Domu kulture u Korčuli  „ADVENTSKI KONCERT“ s početkom u 19 sati, povodom 110. obljetnice rođenja armenskog skladatelja A. Hačaturjana.
Orkestrom će ravnati armenski dirigent Harutyun Arzumanyan i dubrovački dirigent Đelo Jusić, a solistice na koncertu će biti mezzosopranistice, Marta Babić i Laura Hladilo. Na programu su djela L. Sorkočevića, W.A. Mozarta, J. Straussa, A. Khachaturiana, Đ. Jusića, F. Grubera.
Koncert je organiziran u suradnji s Armenskim Ministarstvom kulture, International  Competition A. Khachaturia, Društvom prijatelja Armenije. Suorganizatori su Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Korčula i Centar za kulturu Korčula. Sponzor koncerta je OTP banka. Ulaz je slobodan!

Dubrovnik pobijedio Pupnat Dubrovnik pobijedio Pupnat
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, December 10, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(PUPNAT) - U ovu nedjelju, u prvom ekipnom turniru u biljaru ove zime održanom u Pupnatu, članovi BK Pupnat su poraženi od Biljarskog kluba Dubrovnika 14-10.
Imali smo idealan početak, poveli smo u prvom kolu 4-0 i uvjerljivo nadigrali Dubrovčane, ali nismo izdržati do 6.kola, šest sati neprekidne igre. Uvjeren sam da je razlog veće iskustvo te razina koncentracije u Dubrovčana obzirom da su njihovi igrači prosječno desetak godina stariji od naših, - kaže Marko Farac predsjednik biljarskog Kluba Pupnat.
Najbolji igrač Pupnata je bio Ivan Šain-Beat (144-124). Ostali igrači Pupnata su bili: Ivan Poša, Petar Stanišić, Ante Stanišić, Ante Šeparović, Marko Farac, Mate Liam Farac, Daniela Vlašić i Marija Poša. Sljedeći turnir protiv Dubrovnika je u siječnju u Dubrovniku, a prije kojeg, Pupnaćani gostuju u Zadru. (BkP)

Predstavljanje bogate vinsko – turističke ponuda Pelješca i proizvoda ruralnog područja Dubrovačko-neretvanske županije Predstavljanje bogate vinsko – turističke ponuda Pelješca i proizvoda....
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, December 10, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(STRASBOURG) - U okviru sudjelovanja Republike Hrvatske, kao zemlje gosta, na tradicionalnom Božićnom sajmu u Strasbourgu, 4. prosinca 2013. svečano je otvoren „Hrvatski tjedan“, koji se, u suradnji sa Stalnim predstavništvom Republike Hrvatske pri Vijeću Europe, održava u crkvi Saint Pierre-le-Vieux. Svečanom otvorenju su uz veleposlanika RH pri Vijeću Europe prisustvali brojni predstavnici diplomatske zajednice u Strasbourgu, predstavnici Vijeća Europe i Grada Strasbourga.
Tom prigodom je održan prigodni koncert prvakinje Opere Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, Adele Golac-Rilović, a nakon toga je održano predstavljanje tradicionalnih hrvatskih proizvoda hrvatskih obrtnika sudionika u "hrvatskom božićnom selu" uz bogatu gastronomsku prezentaciju. Više hrvatskih regija je predstavilo svoje gastronomske delicije a Dubrovačko-neretvansko-županija je predstavila veliki izbor svojih vina, maslinovih ulja, raznovrsnih agruma i tradicionalnih domaćih slastica.
"Hrvatski tjedan" obuhvaća niz koncerata klasične glazbe, uz proslavljenu hrvatsku sopranisticu Adelu Golac-Rilović, održat će se i koncert tradicionalnih božićnih pjesama mlade pjevačice iz Varaždina, Fedre Pavelić, kao i koncert....

Božićni sajam u Lumbardi Božićni sajam u Lumbardi
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, December 12, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(LUMBARDA) - Evo nas opet u mjesecu prosincu,  mjesecu obitelji, druženja, poklona, darivanja i lipe spize… I ove godine organiziramo Božićni sajam koji će se održati 15.12.2013. Nedjelja, u prostoru cafe-bara Maestral. Naše druženje započet ćemo u 13 sati, a tamo vas očekuju razni prigodni pokloni za vaše najmilije, razne kreacije naših mještana, domaći kolači, friške fritule & dobro poznati makaruni s divljači od naših lovaca. Zabavit ćemo se uz lipu pismu,čakule i dobro društvo. Dođite i provedite nedjeljno popodne u ugodnoj atmosferi. Udruga Lipa rič

Koncert sakralne glazbe Koncert sakralne glazbe
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, December 12, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - U organizaciji Hrvatskog glazbenog društva Sveta Cecilija i Župnog katedralnog zbora održati će se koncert sakralne glazbe pod nazivom „U čast Sv. Ceciliji“ u nedjelju 15. prosinca 2013. godine poslije popodnevne mise, koja počinje u 17.30 sati.
Na koncertu sudjeluju Župni katedralni zbor, klapa Škerac i mješoviti zbor HGD Sv. Cecilija. Dođite i poslušajte, što su pripremili naši pjevači. (DR)

Promocija nove zbirke pjesama Srđana Duhovića Promocija nove zbirke pjesama Srđana Duhovića
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, December 16, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Povodom božićnih blagdana Matica hrvatska Ogranak Korčula vam poklanja promociju zbirke pjesama Srđana Duhovića "Izgubljeni koraci", u petak 20. prosinca 2013. godine u 19 sati u hotelu Korčula.
Knjigu će predstaviti prof. Lovre Botica i prof. Sani Sardelić. U programu sudjeluje klapa Škerac. Radujemo se vašem dolasku!

Viteška udruga Kumpanija iz Smokvice nastupila u Beču Viteška udruga Kumpanija iz Smokvice nastupila u Beču
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, December 16, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Viteška udruga „Kumpanija“ iz Smokvice izvela je u subotu 14. prosinca na trgu ispred Bečke državne opere tradicionalne plesove iz mjesta Smokvica, jednog od pet najstarijih naselja na otoku Korčuli. Plesovi i viteške igre simboliziraju borbu mještana Smokvice s tadašnjim turskim osvajačima.
Plešući pred mnoštvom na Herbert von Karajan Platz-u, „Kumpanija“ je promovirala kulturu Republike Hrvatske, otoka Korčule i mjesta Smokvice te još jedanput pokazala Europi bogatstvo hrvatske kulturne baštine. Mnogi od okupljenih turista, građana Beča i svi oni koji su se u tom trenutku našli kod Opere, ostali su oduševljeni nastupom i ljepotom narodnih nošnji, a prigodne brošure o Smokvici i Korčuli koje su podijeljene nazočnima sigurno će na Korčulu privući i nove goste. - Više na Kroativ.AT

Božićni koncert Svete Cecilije Božićni koncert Svete Cecilije
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, December 18, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Hrvatsko glazbeno društvo Sv. Cecilija organizira svoj tradicionalni Božićni koncert dana 21. prosinca 2013. godine (subota) u 19:30 sati u dvorani kino sale Doma kulture u Korčuli
Nastupaju: Puhački orkestar, Klapa Škerac i mješoviti pjevački zbor Društva. Pozivamo Vas da nam se pridružite i poslušate što smo spremili ovog puta. (DR)

News 1 - 12 of 20.  next


Posljednje vijesti
Političko prebjegavanje u Veloj Luci
U subotu navečer u Veloj Luci dogodilo se nešto što se smatralo da se na lokalnoj razini ne može dogodit ali kako je u politici sve moguće svjedoci smo....
Žive jaslice u Veloj Luci
Dragi vjernici, žitelji otoka Korčule i prijatelji Trtajuna neobično nam je drago da vas i ove godine možemo pozvati na jedinstveno uprizorenje živih jaslica u Veloj....
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se....
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis....
Grad Korčula : Brodogradnja, 10 : 0
Jučer su svi gledali kako je Modrić dobi zlatnu balotu, a budući je još u sićanju Nogometno prvenstvo u Rusiju, mislin da bi trebalo reć su čin su Hrvati kroz bližu....
Ocjenjivanje mladih peljeških vina
U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija „Mladi enolozi....