An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Moj prvi brod Moj prvi brod
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, December 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Udruga StolArt koja u ljetnim mjesecima organizira Malu školu brodogradnje, napravila je pravi "složi sam" suvenir - Moj prvi brod. Namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta i svim zaljubljenicima u drvenu brodogradnju.
U kompletu se nalaze upute, svi potrebni dijelovi za izradu modela male jedrilice s latinskim jedrom, ljepilo i brusni papir. Veličina jedrilice je 24 cm i napravljena je u omjeru 1:10. Cijena kompleta je 99,00 kn + troškovi dostave (22,00 kn) za Hrvatsku. Može se naručiti na e-mail: stolart1@gmail.com ili na mob: +385 99 2110 925

Božićni sajam u Kino dvorani Božićni sajam u Kino dvorani
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, December 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Božićni sajam učenika OŠ Petra Kanavelića će se održati u Kino sali Liburna u petak, 6. prosinca u 9,00 sati. Proširite vijest o našem sajmu. Dođite, zabavite se, dovedite prijatelje i izaberite najmaštovitije poklone koje smo izradili za vas, a vi ih poklonite svojim najdražima! (CT)

Dubrovačko neretvanska županija u Strasbourgu Dubrovačko neretvanska županija u Strasbourgu
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, December 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Božićni sajam u Strasbourgu najljepši je i najveći sajam na kome se nude razni proizvodi iz većine zemalja EU. Predstavnici  Dubrovačko – neretvanske županije Udruga Fortes sa otoka Korčule, Udruga Plavac mali, Pelješki vinski puti, Udruga za očuvanje neretvanske baštine, Županijska udruga uljara i maslinara, te udruga Liga protiv raka sa Pelješca prezentirala je bogatu ponudu sa ruralnog područja DNŽ-e,  u Hrvatskom božićnom selu na kojem Hrvatska prvi put gostuje kao nova članica EU. U bogatoj ponudi su se našla najbolja vina, maslinovo ulje, tradicijski kolači, mandarine, limuni.
Klapa „Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice održala je cjelovečernji hrvatski božićni koncert u znamenitoj katedrali Notre-Dame u Strasbourgu u kojoj nastupaju najeminentniji svjetski glazbenici. Dupkom puna Katedrala, koja prima do 2000 posjetitelja, ispratila je Sv. Juraj dugačkim pljeskom.
Koncert je organiziralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, tj. Stalno predstavništvo RH pri Vijeću Europe u Strasbourgu u suradnji s Gradom Strasbourgom u okviru kulturnog predstavljanja RH kao "zemlje gosta" Grada Strasbourga na čuvenom strazburškom Božićnom sajmu tijekom čitavog....

Dani otvorenih vrata peljeških podruma Dani otvorenih vrata peljeških podruma
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, December 5, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Uvažavajući činjenicu da hrana i vino postaju regionalna atrakcija, a ne samo uslužna djelatnost, u situaciji kada ne postoji izgrađen profil što je to hrvatsko vino koje bi bilo konkurentno ostalim vinima s nacionalnim obilježjem, potrebno je informirati tržište o različitostima širokog spektra kvalitete vina koji izvire iz zemljopisnih i klimatskih specifičnosti ovog područja.
Spoznaja da ta prednost mora biti na odgovarajući način usklađena i drugim čimbenicima koji uvjetuju dostizanje vrha kvalitete vina potrebno je zainteresirati proizvođače da se pripreme za kvalitetniju tehnologiju i navikavati potrošače kulturnijoj potrošnji vina.
Kolektivna je želja zainteresirati širi krug korisnika, uvaženih proizvođača, trgovaca, ugostitelja i potrošača za bogatu vinarsku proizvodnju naše županije, a prezentaciju vina izdići na razinu koju prihvaća europski svijet vina.
Dan otvorenih vrata peljeških podruma samo je jedna od niza aktivnosti koje provode vinari uključeni u Udrugu Pelješki vinski puti i Udrugu Plavac mali-Pelješac. Brojnim promocijama vina i turizma pokušava se zainteresirati širi krug ljudi da je vino i turizam....

Adventski koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Korčuli 14.12. Adventski koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Korčuli 14.12.
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, December 8, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA)- Dubrovački simfonijski orkestar održat će u subotu, 14. prosinca, u Domu kulture u Korčuli  „ADVENTSKI KONCERT“ s početkom u 19 sati, povodom 110. obljetnice rođenja armenskog skladatelja A. Hačaturjana.
Orkestrom će ravnati armenski dirigent Harutyun Arzumanyan i dubrovački dirigent Đelo Jusić, a solistice na koncertu će biti mezzosopranistice, Marta Babić i Laura Hladilo. Na programu su djela L. Sorkočevića, W.A. Mozarta, J. Straussa, A. Khachaturiana, Đ. Jusića, F. Grubera.
Koncert je organiziran u suradnji s Armenskim Ministarstvom kulture, International  Competition A. Khachaturia, Društvom prijatelja Armenije. Suorganizatori su Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Korčula i Centar za kulturu Korčula. Sponzor koncerta je OTP banka. Ulaz je slobodan!

Dubrovnik pobijedio Pupnat Dubrovnik pobijedio Pupnat
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, December 10, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(PUPNAT) - U ovu nedjelju, u prvom ekipnom turniru u biljaru ove zime održanom u Pupnatu, članovi BK Pupnat su poraženi od Biljarskog kluba Dubrovnika 14-10.
Imali smo idealan početak, poveli smo u prvom kolu 4-0 i uvjerljivo nadigrali Dubrovčane, ali nismo izdržati do 6.kola, šest sati neprekidne igre. Uvjeren sam da je razlog veće iskustvo te razina koncentracije u Dubrovčana obzirom da su njihovi igrači prosječno desetak godina stariji od naših, - kaže Marko Farac predsjednik biljarskog Kluba Pupnat.
Najbolji igrač Pupnata je bio Ivan Šain-Beat (144-124). Ostali igrači Pupnata su bili: Ivan Poša, Petar Stanišić, Ante Stanišić, Ante Šeparović, Marko Farac, Mate Liam Farac, Daniela Vlašić i Marija Poša. Sljedeći turnir protiv Dubrovnika je u siječnju u Dubrovniku, a prije kojeg, Pupnaćani gostuju u Zadru. (BkP)

Predstavljanje bogate vinsko – turističke ponuda Pelješca i proizvoda ruralnog područja Dubrovačko-neretvanske županije Predstavljanje bogate vinsko – turističke ponuda Pelješca i proizvoda....
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, December 10, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(STRASBOURG) - U okviru sudjelovanja Republike Hrvatske, kao zemlje gosta, na tradicionalnom Božićnom sajmu u Strasbourgu, 4. prosinca 2013. svečano je otvoren „Hrvatski tjedan“, koji se, u suradnji sa Stalnim predstavništvom Republike Hrvatske pri Vijeću Europe, održava u crkvi Saint Pierre-le-Vieux. Svečanom otvorenju su uz veleposlanika RH pri Vijeću Europe prisustvali brojni predstavnici diplomatske zajednice u Strasbourgu, predstavnici Vijeća Europe i Grada Strasbourga.
Tom prigodom je održan prigodni koncert prvakinje Opere Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, Adele Golac-Rilović, a nakon toga je održano predstavljanje tradicionalnih hrvatskih proizvoda hrvatskih obrtnika sudionika u "hrvatskom božićnom selu" uz bogatu gastronomsku prezentaciju. Više hrvatskih regija je predstavilo svoje gastronomske delicije a Dubrovačko-neretvansko-županija je predstavila veliki izbor svojih vina, maslinovih ulja, raznovrsnih agruma i tradicionalnih domaćih slastica.
"Hrvatski tjedan" obuhvaća niz koncerata klasične glazbe, uz proslavljenu hrvatsku sopranisticu Adelu Golac-Rilović, održat će se i koncert tradicionalnih božićnih pjesama mlade pjevačice iz Varaždina, Fedre Pavelić, kao i koncert....

Božićni sajam u Lumbardi Božićni sajam u Lumbardi
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, December 12, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(LUMBARDA) - Evo nas opet u mjesecu prosincu,  mjesecu obitelji, druženja, poklona, darivanja i lipe spize… I ove godine organiziramo Božićni sajam koji će se održati 15.12.2013. Nedjelja, u prostoru cafe-bara Maestral. Naše druženje započet ćemo u 13 sati, a tamo vas očekuju razni prigodni pokloni za vaše najmilije, razne kreacije naših mještana, domaći kolači, friške fritule & dobro poznati makaruni s divljači od naših lovaca. Zabavit ćemo se uz lipu pismu,čakule i dobro društvo. Dođite i provedite nedjeljno popodne u ugodnoj atmosferi. Udruga Lipa rič

Koncert sakralne glazbe Koncert sakralne glazbe
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, December 12, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - U organizaciji Hrvatskog glazbenog društva Sveta Cecilija i Župnog katedralnog zbora održati će se koncert sakralne glazbe pod nazivom „U čast Sv. Ceciliji“ u nedjelju 15. prosinca 2013. godine poslije popodnevne mise, koja počinje u 17.30 sati.
Na koncertu sudjeluju Župni katedralni zbor, klapa Škerac i mješoviti zbor HGD Sv. Cecilija. Dođite i poslušajte, što su pripremili naši pjevači. (DR)

Promocija nove zbirke pjesama Srđana Duhovića Promocija nove zbirke pjesama Srđana Duhovića
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, December 16, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Povodom božićnih blagdana Matica hrvatska Ogranak Korčula vam poklanja promociju zbirke pjesama Srđana Duhovića "Izgubljeni koraci", u petak 20. prosinca 2013. godine u 19 sati u hotelu Korčula.
Knjigu će predstaviti prof. Lovre Botica i prof. Sani Sardelić. U programu sudjeluje klapa Škerac. Radujemo se vašem dolasku!

Viteška udruga Kumpanija iz Smokvice nastupila u Beču Viteška udruga Kumpanija iz Smokvice nastupila u Beču
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, December 16, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Viteška udruga „Kumpanija“ iz Smokvice izvela je u subotu 14. prosinca na trgu ispred Bečke državne opere tradicionalne plesove iz mjesta Smokvica, jednog od pet najstarijih naselja na otoku Korčuli. Plesovi i viteške igre simboliziraju borbu mještana Smokvice s tadašnjim turskim osvajačima.
Plešući pred mnoštvom na Herbert von Karajan Platz-u, „Kumpanija“ je promovirala kulturu Republike Hrvatske, otoka Korčule i mjesta Smokvice te još jedanput pokazala Europi bogatstvo hrvatske kulturne baštine. Mnogi od okupljenih turista, građana Beča i svi oni koji su se u tom trenutku našli kod Opere, ostali su oduševljeni nastupom i ljepotom narodnih nošnji, a prigodne brošure o Smokvici i Korčuli koje su podijeljene nazočnima sigurno će na Korčulu privući i nove goste. - Više na Kroativ.AT

Božićni koncert Svete Cecilije Božićni koncert Svete Cecilije
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, December 18, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Hrvatsko glazbeno društvo Sv. Cecilija organizira svoj tradicionalni Božićni koncert dana 21. prosinca 2013. godine (subota) u 19:30 sati u dvorani kino sale Doma kulture u Korčuli
Nastupaju: Puhački orkestar, Klapa Škerac i mješoviti pjevački zbor Društva. Pozivamo Vas da nam se pridružite i poslušate što smo spremili ovog puta. (DR)

News 1 - 12 of 20.  next


Posljednje vijesti
Kad Pelješčani slave Martinje u Zagrebu
Moćni plavci i vrhunska maraština, luksuzni prostor vinoteke La Gota de Vino, dašak juga na kontinentu, sjajna atmosfera i najava najveće vinske fešte -....
Martin na Mratinu
(ŽRNOVO) - U subotu 10. studenoga od 17:30 Arhivski sabirni centar Korčula-Lastovo tradicionalno obilježava svoj dan manifestacijom „Martin na Mratinu“. Sve....
Kolumna Slobodan Suncobran - Povist pritrujena
Za one Korčulane koji ne dohodu na Plokatu, još san ode i nisan poša ća. A uvik san nikako misli što Plokata ne bi bila naš „tinel“ oli....
Srđan Duhović dobio počasnu medalju i počasnu diplomu Saveza neovisnih bugarskih književnika
Na poziv Saveza nezavisnih bugarskih pisaca članovi Hrvatskog književnog društva iz Rijeke boravili su na Prvom međunarodnom festivalu pjesnika svijeta „Pod nebom....
Otvoreno pismo hrvatskih linijskih brodara Vladi Republike Hrvatske
Hrvatski linijski brodari uputili su Vladi RH otvoreno pismo koje su potpisali svi (njih 13), u vezi namjere Vlade da se Agencija za obalni linijski pomorski promet ugasi,....
Kolumna Slobodan Suncobran - Božji grad
Evo san se nakon šešnajest godina vrati doma. Jednostavno san odluči noćit u Korčulu do zadnjega noćenja pa što bude. Odma me iza kantuna pripa Šore....