An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Posljednje vijesti » NAJAVE
Konferencija: Strukturirani dijalog na otocima od 30/9 - 1/10 u Veloj Luci
 Published 6 Months Ago via ivangrbin   Wednesday, September 28, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Nezavisna udruga mladih “Fabrika ideja” u suradnji s Udrugom Delta, uz partnere Svjetski savez mladih Hrvatke, Klub spasilaca na vodama Karlovac i Mreža mladih Hrvatske, provodi projekt pod nazivom “Strukturirani dijalog na otocima”.
Projekt se provodi u razdoblju od 01.06. – 31.12.2016. god. u okviru Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika, kroz aktivnost Sastanci mladih i donositelja odluka u području mladih (Strukturirani dijalog) ERASMUS+ programa Agencije za mobilnost i programe EU koja pruža financijsku podršku.
 
Konferencija "Strukturirani otoci" održati će se na otoku Korčuli u razdoblju od 30.09. - 01.10.2016. god., u Hotelu Korkyra (Korčula, Vela Luka), a namjenjena je predstavnicima Savjeta mladih, Vijeća učenika i studenata, Udrugama mladih i za mlade te donositeljima odluka s otočnih područja Republike Hrvatske te su troškovi u potpunosti pokriveni od strane organizatora. 

Cilj ovog projekta je osvijestiti važnost sudjelovanja mladih i donositelja odluka u procesu strukturiranog dijaloga te time: (1) Povećati broj mladih i....

KU Ivo Lozica Lumbarda - Ero s onega svita
 Published 8 Months Ago via ivangrbin   Thursday, August 11, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes

Lumbarđani tijekom sezone svake srijede organiziraju folklorne večeri. Uz domaćine KU Ivo Lozica sinoć su nastupili i moreškanti Moreške KUD-a iz Korčule. Iznenađenje za moje oči, a vjerujem i za druge koji nisu svake srijede u Lumbardi, je bilo završno kolo iz opere Ero s onog svijeta Jakova Gotovca u izvođenju starije grupe društva Ivo Lozica... Bravo! Pogledati video na YouTube

Milenijska fotografija u spomen na Enu Begović
 Published 8 Months Ago via ivangrbin   Tuesday, August 9, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 4 - 1 Votes

(TRPANJ) - Poznati hrvatski milenijski fotograf Šime Strikoman odabrao je Trpanj za svoju najnoviju milenijsku fotografiju. Milenijska fotografija Šime Strikomana polako postaje prepoznatljivi brend Hrvatske koji je dosada okupio više od pola milijuna ljudi. Ova 523. milenijska fotografija snimati će se na blagdan Velike Gospe 15.08.2016. na trpanjskoj rivi i biti će posvećena poznatoj hrvatskoj glumici Eni Begović.

Trpanj, rodno mjesto Ene Begović ovim događajem odati će počast svojoj sugrađanki na 16. obljetnicu njene tragične pogibije. Fotografiranje će se održati nakon Svete mise koja se tradicionalno održava na Škojeri u trpanjskoj luci a očekivano vrijeme snimanja je poslije mise, u 10:20 sati. Mole se svi koji žele sudjelovati da na snimanje dođu obučeni u majice bijele boje. Održati će se i generalna proba dan ranije, 14.8.2016. u 19:30. (TZ Trpanj)

ŠUŠUR! Festival od riči 2016., 7. kolovoz, Korčula, Stari grad, 21 h
 Published 8 Months Ago via ivangrbin   Saturday, July 30, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

ŠUŠUR! Festival od riči u svojem će jubilarnom petom izdanju dodatno ugrijati poslovično vruću ljetnu kulturnu ponudu u Korčuli. Tako će se u okviru ove jednodnevne manifestacije 07. kolovoza domaćoj i gostujućoj publici željnoj kvalitetne ljetne ćakule u jedinstvenoj atmosferi Starog Grada Korčule predstaviti autori čiji se opusi i interesi vezuju za putovanja, premještavanja, radni ili životni nomadizam. Punih kufera priča tako će u korčulanski ŠUŠUR! pred katedralom sv. Marka od 21 sati ovoga puta uploviti Alida Bremer, Jerko Bakotin, Dragan Markovina, Marko Pogačar i Igor Štiks, sa Seidom Serdarevićem kao kapetanom mirne plovidbe.

Nešto ranije istoga dana, od 18 sati na trgu ispred crkve sv. Petra, ŠUŠUR! će uposliti i zabaviti najmlađe u vidu besplatne kreativne radionice u suradnji s platformom Djeca.hr. Festival završava rođendanskom feštom povodom obilježavanja prve petoljetke postojanja, a za plesno slavlje na otvorenom bit će zadužen najvjerniji gost Festivala, beogradski DJ Ewox. (JD)

Oboji, trči, plivaj i smiji se!
 Published 9 Months Ago via ivangrbin   Thursday, July 14, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Portal DJECA.HR organizira 15. srpnja 2016. COLOR RUN SWIM AND FUN jedinstveni sportsko-turistički projekt u gradu Korčuli. Radi se o cjelodnevnom (10-22 h) kolažu aktivnosti koje oživljavaju i aktiviraju cijeli grad kroz sportske, kulturne i zabavne sadržaje te potiču interakciju djece i odraslih, turista i otočana. 

U staroj gradskoj jezgri kraj plaže Spomenik održava se Dječji dan koji uključuje edukativne i kreativne radionice za djecu (radionice izrade magneta i podmetača s morskim motivima i motivima Korčule, radionicu Street arta i dr.).  

Središnji događaj projekta je DJEČJA PLIVAČKO-TRKAČKA UTRKA –AQUATLON u petak, 15. srpnja 2016. s brojnim zanimljivim i vrijednim nagradama. Utrka će biti organizirana u 3 kategorije po dobi djece (6-16 g.), te podijeljene na djevojčice i dječake. Prijave za utrku primat će se na sam dan utrke u info kutku djeca.hr od 10 sati, a iznos startnine je 50 kn po djetetu. Organizirat će se i humanitarna utrka Roditelji djeci za odrasle i sve koji žele sudjelovati a prikupljena sredstva će se donirati udruzi po odabiru grada. 

Dan će završiti brojnim zabavnim sadržajima za djecu i odrasle uz ples Malih Mažoretkinja Korčule i Starih bala koje će izvesti djeca iz dječjeg....

Predavanje i tratamenat s vilama iz Žrnova
 Published 10 Months Ago via ivangrbin   Monday, June 6, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavljanje slikovnice "Legenda o vilama iz Žrnova", koje će se održati u srijedu, 8. lipnja u 19:00 sati u Domu kulture u Žrnovu. Slikovnicu će predstaviti Jasna Held, jedina profesionalna pripovjedačica narodnih priča i bajki, a o Kočju će govoriti Milan Vojinović, dipl. ing. šumarstva.
U programu će sudjelovati učenici Osnovne škole Ante Curać - Pinjac. Nakon programa slijedi druženje uz "tratamenat". Veselimo se Vašem dolasku. (Anamarija Radovanović, voditeljica projekta)

2. susret Petar Kanavelić i Korčula od 20. do 22. svibnja
 Published 11 Months Ago via ivangrbin   Friday, May 13, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Hrvatsko književno društvo će u ponedjeljak 16. svibnja u prostoru RI-INFO, Korzo 18b Rijeci, s početkom u 10 sati, na konferenciji za medije predstaviti program 2. Međunarodnog znanstveno -književnog susreta "Petar Kanavelić i Korčula" koji će se održati od 20. do 22. svibnja ove godine u gradu Korčuli.

Tom prilikom će biti predstavljen i Zbornik radova s 1. skupa održanog u svibnju prošle godine u Korčuli. Program i zbornik radova predstavit će Valerio Orlić i Erni Gigante Dešković.

Predavanje: Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule -....
 Published 1 Year Ago via ivangrbin   Wednesday, April 20, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Turistička zajednica Grada Korčule vas poziva na interaktivno izlaganje: Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule - Samoniklo jestivo bilje (parapać, mišanca, gruda), 26. travnja 2016. u 19:00 sati u Hotelu Korčula de la Ville u gradu Korčuli. Predavač je Sani Sardelić, kustosica Gradskog muzeja Korčula.
 
Stanovnici otoka Korčule sačuvali su u svojoj prehrambenoj praksi vještinu pobiranja i konzumiranja samoniklog jestivog bilja, parapači, mišance, grude, čije je korištenje u ljudskoj prehrani poznato još od prapovijesti. Koje su moguće suvremene interpretacije, te koji je turistički  i gastronomski potencijal ove visokovrijedne namirnice, nastojat će se nizom primjera pokazati tijekom interaktivnog izlaganja. Izlaganje je namijenjeno obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, vlasnicima turističkih agencija i ugostiteljskih objekata, kao i svima zainteresiranima, s posebnim osvrtom na činjenicu da je 2013. mediteranska prehrana upisana na Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine - UNESCO. (TZ, SS)
Predavanje o prapovijesnim lokalitetima u srijedu u 19:00 sati
 Published 1 Year Ago via ivangrbin   Monday, April 4, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Turistička zajednica Grada Korčule vas poziva na predavanje dr.sc. Dinka Radića, 6. travja 2016. godine (srijeda) u 19:00 sati, u Domu kulture u Korčuli. Tema je: Prapovijesni lokaliteti na području Grada Korčule: Špilja Žukovica (Račišće) i Jakasova špilja (Žrnovo).

Veselimo se vašem dolasku!

Modelari Pomorskog kluba Vitar
 Published 1 Year Ago via ivangrbin   Sunday, February 21, 2016
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(BRNA) - Kako što su i obećali, nakon zimskog "jedrenja" s modelima jedrilica, jučer su članovi i vodstvo Pomorskog kluba Vitar odabrali pobjednike natjecanja u izradi modela jedrilice Optimist.

"Svi su natjecatelji uložili veliki trud, ali su ipak najbolji bili Jerko Pecotić i Antonio Bartolić! Oni su postali počasni zapovjednici modela regatne jedrilice na daljinsko upravljanje, te će prvi iz kluba ovladati ovom vještinom. Svi drugoplasirani modelari će se potom naučiti jedriti na ovoj jedrilici modelu. Zahvaljujući jedriličarskom klubu Mornar iz Splita mogli smo organizirati ovo zimsko natjecanje. Pozdrav iz tople Brne na Korčuli." (Jadran Pecotić, predsjednik) 

Kostimirani koncert učenika Glazbene škole
 Published 1 Year Ago via ivangrbin   Thursday, February 4, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula, Podružnica br. 1 - Osnovna glazbena škola, u subotu 6. veljače u 18:00 sati, u kino sali Centra za kulturu Korčula, poziva na Kostimirani koncert učenika Osnovne glazbene škole u Korčuli. Ulaz je slobodan.

- Nagradimo burnim pljeskom naše maškarane glazbenike koji su i ove godine pripremili prigodni program, kostime i maske. Dragi naši sadašnji i budući roditelji, bake, djedovi, tete, dundi, rođaci, susjedi, prijatelji i svi ostali, radujemo se vašem dolasku jer ovo pripremamo baš za vas! Učenici i nastavnici glazbene škole u Korčuli. (Voditelj OGŠ: Tihana Penjak, prof.) -- Usput, pogledati na YouTube kostimirani koncert 2008. godine.

Samo nas kupus može spasit
 Published 1 Year Ago via ivangrbin   Tuesday, January 19, 2016
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Udruga „Korčulansko-Pelješko“ srce,  udruga dramskih amatera „Velolučki pučki teatar“  i Centar za kulturu grada Korčule pozivaju vas  na humanitarnu kazališnu predstavu - komediju  "SAMO NAS KUPUS MOŽE SPASITI".  Predstava će se održati u kino sali Centra za kulturu Korčula u petak  22. siječnja 2016. god. u 19:30 sati. Cijena ulaznice je 30 kuna, a  cijeli  prihod  namijenjen je kupnji novog ultrazvuka srca. Dobrovoljni doprinos prima se sa zahvalnošću. (KPS)

 

Vijesti 13 - 24 of 342. prev next


Posljednje vijesti
Posjet mjestu svojih djedova i baba
Korčulanin blajskih korjena Ivan Marinović Bršćan želi upoznati svoje mještane i otočane, iz Brazila gdje stlano živi dolazi u Blato 20. travnja. Evo njegove poruke: Very involved with Croatia, Ivan Marinovic helped install the Croatian Embassy in the capital of Brasil, Brasilia,....
read more...
Male i velike butige
Nisam baš faca koju posebno impresionira digitalna tehnologija, zanimljiviji su mi ljudi koji stvaraju inovativna rješenja složena od hrpe čipova i znanja. A prostor za novotarije je, čak s današnjeg viđenja stvarnosti, strahovito širok, i što je najvažnije....
read more...
Ritam samoće, nova zbirka haiku poezije Srđana Duhovića
Korčulanski umjetnik Sđran Duhović postao je prepoznatljiv i poznat ne samo u Hrvatskoj nego i u susjednim državama po raznovrsnim pjesničkim formama. Pred znatiželjne čitatelje dolazi s novim rukopisom "Ritam samoće", koji predstavlja uvjerljivu potvrdu da s malo riječi može puno reći o....
read more...
Roditelji, dica i sladoled
Iz eVisitor evidencije gostiju koji su tijekom 2016. godine posjetili Grad Korčulu (od Čare do Račišća) TZ Grada je izvukla vrlo zanimljive podatke o broju turista po dobnim skupinama. "Zubići" na grafu su me odmah podsjetili, ali i potvrdili smislenost riči jednog korčulanskog....
read more...
Vasi komentari
Bruno Posavec Bruno Posavec - Ja sam ronio sa ocem kad ga je on pronašao ga ja ga nisam vidio sve dok nije zaronio i pogledao bolje bio je jako velik i izgledao kao stijena. Ronili smo u malome mjestu u blizini Trogira Sevidu
Sunday, August 14, 2016, 11:11:17, 8 Months Ago
Mato Marojevic Mato Marojevic - Upravo danas subota 13.08.2016 sam sa sinom ronio na paklenim otocima kod hvara u Uvali Starisani. Upravo tu vrstu morskog zekana smo susreli. Puz je bio ca 25 cm dug zamotan i imo je jako ozncene....
Saturday, August 13, 2016, 19:53:30, 8 Months Ago
Jozo Erceg Jozo Erceg - Bi san Mali kad san sa Didon Gungeton i Babom Marijom iz Postrane puno put na Tovaru priko Koraca i Komarca Ropa priko Hrastove u Orlandusu dosa sa Pok. Ocen, Gungeton i Koston na Parangale to su....
Monday, July 11, 2016, 15:15:46, 9 Months Ago
Ante C. Ante C. - A propos kardinalove i drugih propovijedi. Svaka sličnost je slučajna. Ovako je govorio Mustafa Kemal Ataturk: «Već više od pet stotina godina pravila i teorije jednog starog arapskog šeika i....
Monday, May 16, 2016, 07:55:39, 11 Months Ago