An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Multi Praxis
Multi Praxis ivangrbin
ivangrbin on Saturday, October 15, 2011
reviews [1]
STAVOVI [76]
Ja ne znan što će se dogodit s našin gradon. Gradonačelnik se po Zagrebu šeta i niko mu ne smeta. Ima je gori niki veli posal, pa je usput doša Milanoviću kukuriknut nauho i poša bržeboje nase u Korčulu. E ma ni se vrati praznih ruka, nego je navabi malega Petra da nan ugrad prizenta malo friških praksisovaca i marksista iz lepe njihove. Tu je na oti samit potegnu drito iz Amerike i dr. Plehanov, inače ugledni stručnjak za knjigocid i štovatelj lika i djela Gaje Petrovića i Milana Kangrge.
 
Ma ni me briga što judi udaraju u marksizam ali mlajima i neupućenima je možebit teresantno kako su se samo komunjare i livičari svih boja i koluri ćapali Korčule. Nisan nego spomenu u prošlu kolumnu praksisovce, te pijonire novega vala iz bivše države, odma su ovi pali s Marxa i biće meni zadispet došli kalaisat u Korčulu. I čitan program te neomarksističke zajebancije i odma me feri jedan lipi pasus na početku proglasa in njihovega. 
 
Pa kaže kako u današnjim postjugoslavenskim prilikama ne postoji i sistematično i kontinuirano istraživanje o nasljeđu Praxis-a i Korčulanske ljetne škole. (Vela šćeta) E sad je ono glavno, di govori da je to zato što se ono ne uklapa u dominantni neoliberelni diskurs  suvremenog kapitalizma. No jednako tako je i suprostavljeno dominantnoj retradicionalizaciji i etnizaciji društva. Otvori se zemjo na ovu pisaniju. Pari mi se pametniji tekst u crtiću o Vinxicama.
Ko je to vidi pičit u tradiciju i etno, ka po viđenju svita, ove dice komunizma ni lipo ni krejano zavijat zemju u tradicionalno i narodno, jerbo onda nimaš vrimena za kabalu, jogu, scientologiju i ostale  pizdarije koje se nameću i po skulama. Oli ni došlo vrime da se rasfrakašaju nacije napusti tradicija i da se bez izbora na vlast petaju multi praksisovci, pa se svi ćapamo u Žikino kolo i zahrstamo Mek Donald s pasulj i gotovo. 
 
Ko to ne razumi neka gre na predavanja di će ga koji beogradski profešur uveriti u zablude stare levice i predstavit poglede mnogo livije nove levice. Ne bude li komu ni tad išta jasno neka se javi našemu Petru moderatoru pa će mu on priko livega uha u livu stranu možjani ulit svekolike live titraje s leve strane Drine iz leve in njihove. Posli tega ćemo se skrušeni sitit šjore Roze Luxenburške i pitat u dvoranu ko zna  koji je najboji luksenburški skijaš svih vrimena. 
Sad  bi stvarno i zaozbiljno zamoli moje suncobranaše da gredu polati ovi za Korčulu ridikulozni skup i reču Petru multipraksisu da više sovin postavon ne dohodi u mirnu i krejanu Korčulu.
Isto tako bi zamoli Anteta Šegedina da pomože svomu gradu, pa lipo vazme pešest tekwondo letači i dobro naprdi noga ove marksove pijonire što nan hvalu slavu i uzdižu Korčulu po vascelon svetu. 
 
Ala ni baš sve na našemu Peretu, koji je samo moderator, ali neva se čudit ovemu điru ka se nikidan naš Josipović u Njujork sata sa Sorošon i to razgovarajući u njega doma uru vrimena. Ma zamislite koje su to ćakule bile ka se hvastalo čak cilu uru. 
Da su slučajno razgovarali dvi ure, ondas bi nami u Korčulu ariva brod pun marksista i ostalih multipraksisa i lako da bi se godišće dan po štradama revalo budi se istok i zapad.  
 
Slobodan Suncobran, 14. listopada 2011.
                           
  Komentari
ivangrbin Pozdravi mi Marksa gori u Zagrebu!
 7 Yaers Ago via ivangrbin    Wednesday, October 19, 2011  

» You must be logged in to post a comment.


Povezani clanci
Nema povezanih clanaka.