An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Krek
Leteći Kunej čezne za domovinom
Krek ivangrbin
ivangrbin on Saturday, June 15, 2013
reviews [1]
ZANIMLJIVOSTI [103]

Što ti je tuji svit! Šetaš po kineskim gradovima, gledaš kukičastu arhitekturu, čuda tehnike, bicikle i skutere na struju što se šujaju po putu, Kineze i Kinezice koji su sve više bucmasti od kad su ih navrnuli na američku fastfuuuud spizu, a u glavi ti se vrti najobičniji krek od loze. Ne jedan nego puno njih .. s ovih njihovih reklama stalno te gledaju petokrake i krečci.
Prošla su lita i zime, mala drača naresla u veliku. Morač i troskot usuda po lozju, put je meja oborila. Stara kućica više se ne vidi, a ona od bravi odvana je pala. Nožice od riza ostarile i zaruzinavile, držalo od motike skrivjeno i rasušeno. Duše na nebu, mozoji mišići i kosti u Svetemu Vidu. Bačava više ni a obruči ispali, a ti, još si tun!
Iskrečili su ti glave i otrunili pupke, kopali su po tebi duboko i do žilak Je li te boli, znan da te boli, a plakala nisi. Ni obrizali te nisu, gledali su te i navrnut. Bez sunpora i vitrijole, brez gnjoja, tužna i nevojna. U škajaviciu i komporeli, sva si šiloka oćutila. I još si tun, uvik si tun, zauvik si tun. I ovo je godišće vela grmuša isplela gnjizdo na planiki u dolcu. Kanta Zavinačac, odaje Ošaj Brig, a ti si tun, još si tun, zauvik si tun!

                           
  Komentari
Koća
Koća Puno lipa i inventivna usporedba ,a još boji teks o lozi.Čestitam autoru.Bravo.
 5 Yaers Ago via Koća    Saturday, June 15, 2013  

» You must be logged in to post a comment.


Povezani clanci
Nema povezanih clanaka.