An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
HDZ i HSP-AS u Knežama i Žrnovu
HDZ i HSP-AS u Knežama i Žrnovu ivangrbin
ivangrbin on Friday, May 17, 2013
reviews [0]
VIJESTI [501]

(KORČULA) - Koalicijski partneri HDZ i HSP AS grada Korčule danas su proveli ugodno poslijepodne u Konobi "Stane" s mještanima Kneža. Na terasi s predivnim pogledom na najljepši Pelješki kanal, opušteno su razgovarali o nadolazećoj turističkoj sezoni, razmišljajući što se pozitivno može napraviti za Kneže i Korčulu po tom pitanju. 
Budući da je turistička sezona u Korčuli već počela, spomenuli su i radove na cestama koji se, "sasvim slučajno",  provode pred izbore te na taj nacin gostima prikazuju Grad, koji je inače najljepši turistički biser, u negativnom svjetlu. Uz pozitivne planove za bolju budućnost našeg otoka, pozdravili su se s domaćinom poželjevši mu kvalitetnu i radnu sezonu.
Kandidati za Gradsko vijeće s nositeljicom liste, te kandidat za zamjenika Gradonačelnika i Gradonačelnika Grada Korčule predstavili su se i u Domu kulture u Žrnovu.
Između raznih gorućih tema kojih su se kandidati dotakli, najviše bure podigao je dojmljiv govor Vinka Kapeline- kandidata za Gradonačelnika, koji je izričito naglasio što nikada NE BI dopustio bude li izabran na predstojećim izborima.
Prema informacijama koje je čuo na sučeljavanju kandidata za Gradonačelnika na radiju, trebalo bi se izgraditi reciklažno dvorište 200 metara od škole u Žrnovu. Dodao je kako nikada ne bi dozvolio da se smeće odlaže u naseljenom mjestu  jer da za njega ima dovoljno mjesta na nenaseljenim područjima daleko od ljudi, a posebno od djece.
U svojem se govoru osvrnuo i na planove drugih izbornih kandidata. Nadovezujući se na to, istaknuo je kako Osnovna škola "Ante Curać Pinjac", koja ima dugu i uspješnu tradiciju mora ostati gdje je i sada - u Žrnovu. U ne tako dalekoj prošlosti stranka HSLS, koja podržava tzv. nezavisnog kandidata za Gradonačelnika, ujedno nositelja njihove koalicijske liste za Gradsko Vijeće, zalagala se baš za tu ideju.
Posebnu pažnju okupljenih dobio je i Marinko Pažin, koji se osvrnuo na davno obećane projekte, koji se unatoč osiguranim sredstvima nikada nisu realizirali. Tako je spomenuo i da je u Žrnovu prodana presa koja je donijela 400 000 kuna, a niti jedna kuna nije utrošena na uređenje žrnovske prometnice prema gradu Korčuli, na proširenje mjesnog groblja ili osvjetljenje crkve.
Spomenuo je i problem prolaza Tri sulara u Korčuli, koji već deset godina čeka bolje dane koji nikako da osvanu. Nakon održanog skupa, okupljeni su nastavili druženje uz skroman domjenak i veselu atmosferu.
Ovim putem pozivamo sve kandidate i članove izbornih kampanja da nam se pridruže na Trgu Pobjede (Spomenik) u ponedjeljak, 20. svibnja u 10:00 sati, da skinemo plakate i materijale lijepljene u svrhu nadolazećih izbora. (S.Ž.)

                           
  Komentari
» Not yet reviewed by any member. You can be the first one to write a review.

» You must be logged in to post a comment.


Povezani clanci
Koalicija SDP-HNS-HSU u Knežama i Račišću s pobjedničkim zanosom
Koalicija SDP-HNS-HSU u Knežama i Račišću s pobjedničkim zanosom (KORČULA) - Kandidat koalicije SDP-HNS-HSU za gradonačelnika Grada Korčule, Franc Stenek, i njegov zamjenik, dr. Lovro Krstulović, zajedno s nositeljem liste za Gradsko vijeće,....
Plaže na otoku
Plaže na otoku Danas me je sunčano vrime odlatilo pu Kneža, Račišća i dalje. Cilj mi je bi snimit plažu u uvali Samograd. Put uređen, dapače odličan, raj za turiste - istraživače. Mrvu....
Kandidati koalicije SDP-HNS-HSU uspješno se predstavili u Pupnatu i Žrnovu
Kandidati koalicije SDP-HNS-HSU uspješno se predstavili u Pupnatu i Žrnovu (KORČULA) - U nedjelju je u Domu kulture u Pupnatu, a kasnije i u Žrnovu, održano javno predstavljanje kandidata s liste SDP-HNS-HSU za funkcije u Gradu Korčuli i županiji. U....
Osnovan ogranak HSP-a u Knežama
Osnovan ogranak HSP-a u Knežama (KNEŽE) - U Podružnici HSP-a Korčula u mjestu Kneže sukladno odredbama statuta održano je osnivanje HSP-a ogranka Kneže. Za predsjednika ogranka Kneže izabran je....
Sveti Vid (Video)
Sveti Vid (Video) Groblje najsvečanije izgleda na Sve svete. Živi su se potrudili da vječna počivališta mrtvih izgledaju primjereno danu i običajima. Trava je počupana, putići oko grobova....