An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Smokviške i Blajke
Smokviške i Blajke ivangrbin
ivangrbin on Wednesday, July 17, 2013
reviews [0]
ZANIMLJIVOSTI [100]

Statističari (dzs.hr) su nas prošli tjedan zabavljali analizom podataka o bračnom stanju Hrvatica, gdje smo mi na otoku, u Smokvici i Blatu, rekorderi po broju neudanih žena. Podatak koji ne govori mnogo, osim možda kako su Smokviške i Blajke našle formulu kako jednostavnije funkcionirat uz pomoć države i lokalne zajednice u neformalnim vezama.
Ozbiljnija analiza je udio žena koje nisu rodile jer, barem koliko ja znam, dicu rađaju samo žene. Graf za loklanu zajednicu Grad Korčulu pokazuje kako je po dobnim skupinama broj žena iznad 40 bez djece ispod 10% s izuzetkom skupine od 65-69 godina (poslijeratna generacija). Udio žena bez djece prema mlađim dobnim skupinama je prirodan, ipak mrvu brine što je to od 35-39 20%, od 30-34 26.5% i od 25-29 56%. Kogo će reć: Uvik ima vrimena! Ipak u nas u Žrnovu trendovi se potvrđuju  s rezultatom 22:0 na štetu rođenih od početka godine. (IG)

                           
  Komentari
» Not yet reviewed by any member. You can be the first one to write a review.

 
 Name:


 Email:


 Comment: Captcha:
Povezani clanci
Starinske smokviške riči
Starinske smokviške riči (KORČULA) - Sinoć je u organizaciji Grada Korčule i Gradskog muzeja Korčule predstavljeno II. dopunjeno i prošireno izdanje Rječnika starinskih riječi u Smokvici na....