An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Festival vina u hotelu Esplanade u Zagrebu
Festival vina u hotelu Esplanade u Zagrebu ivangrbin
ivangrbin on Friday, November 28, 2014
reviews [0]
VIJESTI [489]

(ZAGREB) – Danas i sutra se u Zagrebu, u hotelu Esplanade, održava 9. Zagreb VINOcom 2014. Zagreb, međunarodni festival vina i kulinarstva. Na površini od oko 2500 m2, okupio je više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja. Festival je danas točno u podne otvorila pomoćnica ministra poljoprivrede gđa. Zvjezdana Blažić.

Bilo je pravo zadovoljstvo naći se među najboljim hrvatskim vinarima, među kojima je bilo i nekoliko vinara s otoka Korčule te poluotoka Pelješca: Bire, Kunjas, PZ Čara s otoka te Matković, Matuško, Violić, Kiridžija, Ledinić, Miloš, Skaramuča, Korta Katarina, Dingač, .. s Pelješca.

 - Ovo je prava prilika, nakon jematve, nakon njegovanja mladog vina, spremanja u bačve, u vrime prin zimskih poslova u vinogradu pokazati svoje proizvode drugima ali i što je važnije pogledati što drugi rade, kakvi su trendovi na tržištu, ne samo u kakvoći vina već i u prezentaciji i promociji. Ovo je Festival na kojem treba sudjelovati  – kaže Frano Milina Bire, - popodne ću ja na komooodu  obać stotinjak vinara i kušat njihova vina, procjenit okuse te usporediti s svojim proizvodima.

Bire me je posjetio na Oraclove štandove na informatičkim sajmovima oko kojih se samo skupljaju birani ljudi, oni koji razumiju i cijene vrijednost njihovih proizvoda. Tako je i s Biretom, pokazao je svoje najbolje proizvode, od svake vrsti po jednu bocu, čime je dao do znanja posjetiteljima da mu ne trebaju znatiželjnici  koji za stotinjak kuna imaju priliku „napit se“ njaboljih vrhunskih vina. Biretovi posjetiteji su ljudi od struke, novinari te prijatelji koji koji su na sajam došli ciljano.

Nakon otvaranja organizatori su danas poslijepodne podjelili priznanja „Bili grozd“ za najbolji vinski podrum u kategoriji vinskog turizma. Frano Milina Bire je ove godine dobio priznanje za  najbolji vinski podrum kontinentalne i jadranske Hrvatske, dok je Korta Katarina iz Orebića dobila priznanje za najbolji vinski podrum jadranske Hrvatske. Sajam je otvoren i sutra, u subotu,  od 12 do 20 sati. (I. G.)

                           
  Komentari
» Not yet reviewed by any member. You can be the first one to write a review.

» You must be logged in to post a comment.


Povezani clanci
Najava: Festival vina 23/7 na Justini od 20 sati
Najava: Festival vina 23/7 na Justini od 20 sati Peto izdanje festivala "Crni otok - Bijela vina" vina održati će se u gradu Korčuli na Trgu Svete Justine, u nedjelju, 23. srpnja, s početkom u 20:00 sati. (MC)
Festival vina, u Korčuli 21. srpnja od 20 sati na Trgu sv. Justine
Festival vina, u Korčuli 21. srpnja od 20 sati na Trgu sv. Justine (KORČULA) - Festival "Crni otok - bijela vina, Korčula 2013." okupit će dvadesetak vinarija s otoka koje će korčulanima i njihovim gostima ponuditi na kušanje svoja....
Ovogodišnji finalni Festival od grka u Lumbardi
Ovogodišnji finalni Festival od grka u Lumbardi U nedjelju 13. kolovoza 2017. u domovini grka, u Lumbardi na centralnom trgu, od 20:00 sati održat će se posljednji ovogodišnji vinski festival. Uživajte u bogatoj....
Saint's Hill večer u hotelu Korsal
Saint's Hill večer u hotelu Korsal Hotel Korsal vas poziva na "Wine tasting dinner party" u četvrtak 27. lipnja u 19:00 sati. Na večeri će se predstaviti vina Saint's Hills vinarije iz Pelješca. Prigodan....
Otvoren Međunarodni Marko Polo festival pisme i vina Korčula 2013
Otvoren Međunarodni Marko Polo festival pisme i vina Korčula 2013 (KORČULA) - U subotu navečer (13.srpanaj 2013.) publika je pratila prvu večer izvođenja 16 novih skladbi Međunarodnog festivala pisme i vina, koji je u korčulanskom ljetnom....