An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Zaboravljeni aerodrom
Zaboravljeni aerodrom ivangrbin
ivangrbin on Saturday, December 9, 2017
reviews [0]
ZANIMLJIVOSTI [104]

U nas je uobičajeno, pogotovo prije lokalnih ili državnih izbora, "mazati" i obećavati slovima, riječima i djelima, čak i započinjati radove a da se na kraju ništa ne dovrši. Dobar primjer je korčulanski aerodrom za koji je od druge polovine 80-tih godina izrađeno nekoliko studija, analizirane su brojne lokacije; od Šahnja Rata, Zlo Poja, Donjeg Blata, Kneža, Smokvice, potrošile su se stotine tisuća domaćih i stranih eura na razne idejne projekte a do danas, na lokaciji gdje su radovi bili započeti 28. prosinca 1999. godine, nema ništa osim guste borove šume (fotografija uz tekst je snimljena 2002. godine).

Početak radova su blagoslovili ondašnji ministar i načelnik Smokvice: Ivan Pavlović i Tonči Kunjašić, a svjedoci su bili doktori Jure Radić i Zvonimir Šeparović. Prve lopate je iskopala mehanizacija HV-a pod komandom Ljuba Česića Rojsa. Zemljani radovi i uređenje piste su trebali biti gotovi do ljeta 2000. godine .. ali u Hrvatskoj političari drukčijim instrumentima mjere vrijeme.

Dobro je s vremena na vrijeme podsjetiti na ovaj događaj, ne toliko radi neispunjenih obećanja (na to smo se navikli) već radi važnosti ovog pomalo zaboravljenog projekta za čitav otok. Nadajmo se da će neka od sljedećih političkih garnitura biti mudrija te ga ponovno staviti na dnevni red. 

                           
  Komentari
» Not yet reviewed by any member. You can be the first one to write a review.

» You must be logged in to post a comment.


Povezani clanci
Zaboravljeni otočni proizvod
Zaboravljeni otočni proizvod Znate li što je ispol? Kad ste ga vidjeli zadnji put? Starije generacije će ga se sjećati, jer je to bio koristan upotrebni predmet koji je stajao pod pajolama u svakoj....